ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΣΕ ΓΑΜΟ: Βρήκες τι θα φορέσεις. Ποιο όμως είναι το σωστό πανωφόρι για το look σου;

Ναι, ναι, την άνοιξη γίνονται πολλοί γάμοι. Και φυσικά αγχώνεσαι για το τι θα φορέσεις. Το πιο δύσκολο μέρος όμως της συγκεκριμένης κατάστασης είναι το πανωφόρι. Αυτό το ΣΩΣΤΟ πανωφόρι που δεν θα καταστρέψει το look που με τόσο κόπο έχεις σετάρει και που δείχνει τόσο φανταστικό πάνω σου.

Και σε αυτό ακριβώς έρχεται η Σοφία Σούζα, η fashion editor του TLIFE να σε βοηθήσει. Είτε έχεις φτιάξει ένα outfit με φούστα, είτε με παντελόνα, ζιπ κιλότ ή φόρεμα, η Σοφία σου δείχνει δύο εναλλακτικές για να διαλέξεις χωρίς να καταστρέψεις το στιλ σου.

ΦΟΡΕΜΑ
…με blazer
/
To καλύτερο πανωφόρι για το φόρεμά σου είναι ένα ωραίο σακάκι με χρώμα αφού δίνει στιλ και αφήνει να φανεί το κάτω μέρος του φορέματός σου που είναι θηλυκό.
Μην το επιλέξεις σε κάποιο βαρετό χρώμα και κάνε την διαφορά με έναν αναπάντεχο συνδυασμό.

…με cardigan
/
Ένας ασυνήθιστος συνδυασμός που όμως θα σου δώσει extra styling πόντους είναι με ένα cardigan που είναι ιδανικό για αυτή την εποχή αφού είναι όσο ζεστό χρειάζεται και έχει υπέροχο στιλ.
Aπόφυγε το κλασικό μήκος και δώσε fashion αέρα στην εμφάνιση με ένα σε στιλ μπολερό και cropped μανίκια.

ΦΟΥΣΤΑ
…με μαντό
/
Με την midi φούστα σου ως κομμάτι-κλειδί για τέτοιες εκδηλώσεις φοράς ένα ωραίο μαντό σε μήκος λίγο πιο πάνω από το τελείωμα της φούστας και ολοκληρώνεις τέλεια με μεταλλιζέ pumps και clutch.
Aπόφυγε χοντρά υφάσματα -κάποιο πλεκτό ή tweed μαντό είναι τα ιδανικό.

…με σακάκι
/
Πολύ chic συνδυασμός για τη φούστα σου είναι και ένα σακάκι που ανάλογα το ύφος της φούστας μπορεί να είναι: navy, ένα ωραίο μεσάτο ή κάποιο με cropped μανίκια.
Aπόφυγε κάποιο με casual στιλ ή με πολλά σχέδια και δώσε glam ύφος στην εμφάνισή σου φορώντας ένα από πολυτελές ύφασμα και ωραίο κόψιμο.

ΟΛΟΣΩΜΗ ΦΟΡΜΑ
…με kimono
/
Μία απλή ολόσωμη φόρμα μεταμορφώνεται σε stylish εμφάνιση όταν τη συνδυάζεις με ένα fashion κομμάτι όπως το kimono που φέτος είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις.
Απόφυγε να επιλέξεις κάποιο με print για ένα event όπως ο γάμος και κράτησε minimal class style διαλέγοντας ένα μονόχρωμο και χωρίς κρόσσια.

…με navy jacket
/
Ένα jacket σε navy στιλ είναι μια πολύ ωραία επιλογή για την ολόσωμη φόρμα και είναι κάτι που θα το βρεις παντού. Επίλεξε κάποιο σε medium μήκος και σε λευκό χρώμα για να σε συνοδεύσει σε γάμους και άλλες εκδηλώσεις.
Απόφυγε ριγέ ή σκούρο μπλε γιατί δεν πηγαίνει τόσο ωραία με pastel και ανοιξιάτικα χρώματα που έχουν συνήθως τα ρούχα που φοράμε σε γάμους από εδώ και πέρα.

ΠΑΝΤΕΛΟΝΑ
…με navy jacket
/
Με τις αγαπημένες μας παντελόνες φοράμε ένα κοντό navy jacket για μια τέλεια εμφάνιση σε επίσημο event. Προσέχουμε το μήκος του jacket για να δείχνει ωραία η παντελόνα και βέβαια φοράμε πάντα ψηλοτάκουνα για extra ύψος.
Απόφυγε οτιδήποτε με όγκο και μακρύ μήκος γιατί δεν θα δείχνει ωραία η σιλουέτα σου.

…με blazer
/
Το σακάκι είναι επίσης μία πολύ ωραία επιλογή για την παντελόνα ειδικά αν είναι μεσάτο και χρωματιστό. Oλοκληρώνει με στιλ την εμφάνιση, σου δίνει ύψος και ωραίο σχήμα στο σώμα.
Απόφυγε μαντό ή ανοιξιάτικα παλτό που θα σε καλύψουν και θα δώσουν όγκο στο look χωρίς λόγο.

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
…με ladylike jacket
/
Με το cropped παντελόνι σου ένα ladylike jacket ταιριάζει τέλεια γιατί σταματά στο σωστό σημείο για να αναδεικνύει τα πόδια και δεν έχει πολύ όγκο στο πάνω μέρος.
Απόφυγε leather jacket για την περίσταση του γάμου αφού απαιτείται κάτι πιο… επίσημο.

…με μαντό
/
Με ένα μαντό σε στιλ 60’s και cropped μανίκια δίνεις cosmopolitan αέρα στην εμφάνισή σου και έτσι μπορείς με το λευκό παντελόνι σου να πας σε ένα επίσημο event.
Απόφυγε το παλτό και το παντελόνι να έχουν το ίδιο χρώμα. Δώσε ένταση στο look επιλέγοντας χρώμα ή ακόμη και print.

ZIP CULLOTE
με blazer
/
Με το αγαπημένο κομμάτι της σεζόν -τη zip cullote συνδύασε ένα μεσάτο σακάκι σε χρώμα που δίνει τέλειο σχήμα στην σιλουέτα σου.
Απόφυγε μακριά και ανδρικού τύπου γιατί με την zip cullote θα δείχνουν άχαρα.

…με μαντό
/
Φόρεσε ένα tweed μαντό σε ίσια γραμμή με την zip cullote έτσι ώστε να ακολουθεί την γραμμή του σώματος και να μην προσθέτει όγκο.
Απόφυγε παλτό σε 60’s γραμμή με φαρδιά γραμμή γιατί δεν θα σε κολακεύουν.

Eπιμέλεια – styling: Σοφία Σούζα
Φωτογράφος: Χρήστος Κέδρας
Make up: Γεωργία Γαβρίλη
Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία καλλυντικών Tommy G
Συνεργασία : Iωάννα Κούρου

Read More

And More