ΠΡΟΣΓΕΙΩΣH: Τα flat παπούτσια είναι must! Πως να τα φορέσεις και τι να προσέξεις…

Είναι πλέον μύθος ότι για να ντυθείς καλά πρέπει να φορέσεις οπωσδήποτε τακούνια. Τα φλατ παπούτσια εδώ και αρκετό καιρό είναι στην επικαιρότητα και έχουν αντικαταστήσει πολλά ψηλοτάκουνα ζευγάρια στην ντουλάπα σου. Άξιο λόγου είναι πως πριν από μερικά χρόνια οι μαύρες μπαλαρίνες υπήρχαν για την τσάντα μέσα ώστε να μπορείς να τις βγάλεις ανά πάσα ώρα και στιγμή και να σώσεις τα πόδια και τη μέση σου από τους πόνους.

Είναι η εποχή της ταχύτητας, των απαιτήσεων και χρειάζεται να σκέφτεσαι πρακτικά σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου, ακόμη και το τι θα παπούτσια θα επιλέξεις. Για να μην ταλαιπωρηθείς, για να μην αποσπάται η προσοχή σου και να έχεις παράλληλα στιλ.
Ένα κομψό ντύσιμο σε συνδυασμό με λεοπάρ loafers δεν μπορεί παρά στιλάτο να είναι ενώ τα oxfords έχουν ξετρελάνει όχι μόνο εσένα αλλά και την Victoria Beckham που έκανε τη μεγάλη ανατροπή και συνδύασε φόρεμά της με μαύρα δερμάτινα oxfords.

Και δεν είναι μόνο οι επώνυμες που τα φοράνε αλλά και οι ίδιοι οι σχεδιαστές παπουτσιών που λένε πως ποτέ δεν περίμεναν την τόση μεγάλη επιτυχία τους. Ο Μanolo Blahnik γνωστός για τα κομψά ψηλοτάκουνα γοβάκια του δήλωσε πως από την αρχή της καριέρας του πάντα συμπεριλάμβανε φλατ παπούτσια αλλά το φαινόμενο να γίνονται sold out είναι πρωτοφανές. Ενώ σίγουρα έχεις δει τα oxfords με την κόκκινη σόλα του Christian Louboutin, τις μπαλαρίνες Lanvin, τα σανδάλια του καλοκαιριού και τις σαγιονάρες -που κάθε ένα δευτερόλεπτο πωλούνται έξι ζευγάρια Havaianas.

Oxfords

Είναι αυτό το στιλ το κολεγιακό που μας αρέσει πολύ και δίνει στιλ αλλά δεν το χαρακτηρίζει η θηλυκότητα. Πρόσεξε τι στιλ θα επιλέξεις λοιπόν ώστε να παραμείνεις sexy.

-Αν οι αστράγαλοι δεν είναι το δυνατό σου σημείο απόφυγε τα oxfords. Δεν θα σε κολακεύουν καθόλου. Προτίμησε τις μπαλαρίνες.

-Είναι τέλεια με girly φορέματα αλλά και φούστες. Αν έχεις λεπτά πόδια τα φοράς με λεπτό καλσόν που έχει μικρά prints
(πουά λουλουδάκια κλπ) διαφορετικά επέλεξε μονόχρωμα: σκούρες χειμωνιάτικες αποχρώσεις (μπορντώ, κυπαρισσί, μπλε) που είναι φέτος τάση.

-Είναι ιδανική επιλογή για τα πολύ skinny κορίτσια ενώ ιδανικός συνδυασμός είναι με παντελόνια αφού καταφέρνουν να μην τονίσουν ατέλειες.

Mπαλαρίνες

Αναμφισβήτητα είναι το πιο θηλυκό και διαχρονικό ζευγάρι φλατ παπουτσιών και αξίζει να επενδύσεις σε μονόχρωμα κομμάτια.

-Αν τις φορέσεις με φούστα ή σορτσάκι και δεν έχεις πολύ λεπτά πόδια διάλεξε καλσόν σε σκούρο χρώμα για πιο slim αποτέλεσμα, αλλά αν έχεις skinny legs μπορείς να ”παίξεις” με prints.

-Διάλεξε το τέλειο κόψιμο για το πόδι. Δηλαδή ούτε πολύ ψηλά στο κουντεπιέ ούτε πολύ χαμηλά ώστε να φαίνονται τα δάχτυλα των ποδιών.

-Απόφυγε τα πολλά σχέδια μπροστά (γιγάντιους φιόγκους, λουλούδια κλπ) γιατί δεν δείχνουν pretty.

Αν επιλέξεις από μαλακό δέρμα προσοχή να μην διαγράφονται τα δάχτυλα είναι don’t .Προτίμησε μαλακό δέρμα αλλά σταθερό.

Moκασίνια

Μπορεί να είναι το πιο συντηρητικό χαρτί στην ντουλάπα σου παρόλα αυτά είναι άνετα, πρακτικά πολύ για εκδρομές και αξίζει να τα συνδυάσεις με παντελόνια υφασμάτινα, βερμούδες το καλοκαίρι αλλά και φορέματα σε Α γραμμή που φτάνει λίγο πιο πάνω από το γόνατο.

-Είναι κλασικό κομμάτι και αξίζει να βάλεις στοιχεία ανάλαφρα επάνω του επιλέγοντας μοκασίνια σε έντονα χρώματα.

Loafers δερμάτινα με τρουκς ή υφασμάτινα

Εκτός από την ύφανση, στην αγορά θα βρεις 2 ειδών loafers: τα πολύ κλειστά που το μπροστινό μέρος ανεβαίνει μέχρι ψηλά στο κουντεπιέ κι αυτά που αφήνουν να φανεί περισσότερο το πόδι. Δοκίμασε και διάλεξε αυτό που δείχνει τέλεια στο δικό σου πόδι.

-Να ξέρεις πως αν έχεις κιλάκια παραπάνω ή απλά τα πόδια στου δεν είναι το δυνατό σου σημείο τα πιο ανοιχτά στο κουντεπιέ θα σε κολακέψουν περισσότερο.

-Ποτέ με καλσόν, είναι λάθος. Τα loafers θέλουν γυμνό πόδι! Ενώ ιδανικά φορεσέ τα με παντελόνια που τελειώνουν στον αστράγαλο, είτε σε γραμμή baggy είτε σε στιλ pizama.

Sneakers

Με σορτσάκι και φούστες τα μποτάκια δείχνουν πιο στιλάτα και ιδανικά αν είναι μονόχρωμα ή δερμάτινα. Μπορείς να τα φορέσεις με κολάν ή με skinny παντελόνι -προτίμησε τα χαμηλά ώστε να φαίνεται και λίγο ο αστράγαλος.

-Δεν είναι ωραίο να φαίνεται η κάλτσα σου εκτός και αν είναι too funky. Προτίμησε καλτσάκια ειδικά για sneakers -έχει παντού.

-Τα παπούτσια αυτά θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη παντού και τόλμησε να τα συνδυάσεις με δερμάτινο παντελόνι, τζιν πουκάμισο και γούνινο γιλέκο.

-Σημείωσε πως αυτά που φτάνουν ψηλά στον αστράγαλο τύπου μποτάκια δεν κολακεύουν πολύ τα πόδια οπότε απόφυγε να τα συνδυάσεις με κοντά φορέματα και φούστες. Εκτός κι αν τα πόδια σου είναι ψηλά κι αδύνατα.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΣΟΥ
-Αν ανήκεις στην κατηγορία αχλάδι μπορείς να υιοθετήσεις τα flats στο καθημερινό σου ντύσιμο φορώντας τα με παντελόνια ή τζιν σε ίσια γραμμή (και όχι φούστες) αρκεί να τα συνδυάζεις με μακριές λεπτές μονόχρωμες ζακέτες που θα δημιουργήσουν ένα κολακευτικό τρικ στην περιοχή της περιφέρειας.

-Αν έχεις σωματότυπο μήλο είσαι από τις τυχερές γιατί έχεις τέλεια πόδια ιδανικά για flat shoes. Φόρεσε τα με σορτάκια, φούστες ή skinny pants φροντίζοντας να κρύβεις την αδύναμη περιοχή της μέσης με αέρινα τοπ, σακάκια αλλά και navy jacket.

-Αν είσαι με καμπύλες και ανήκεις στην κατηγορία κλεψύδρα φόρεσε flats άφοβα με κλασικά jeans και t-shirt για πιο χαλαρό styling ή ψηλόμεσες φούστες και jacket για πιο μοδάτο αποτέλεσμα.

-Aν είσαι κατηγορία chilly επένδυσε σε flats συνδυασμένα με παντελόνια όχι πολύ στενά χρωματιστά ακόμη και με pritns όμως απέφυγε τα μίνι ή τα σορτάκια που χρειάζονται καλσόν και θα δείχνουν ακόμη λεπτότερα τα πόδια σου.

Read More

And More