DIY: Πώς να μεταποιήσεις ρούχα και αξεσουάρ με ελάχιστο κόστος

Τα οικονομικά μας δυσκολεύουν κι άλλο και δεν έχουμε παρά να πάρουμε το στιλ… στα χέρια μας. Το καλύτερο και το οικονομικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι λοιπόν να επιστρατεύσουμε το ταλέντο μας στη χειροτεχνία, τη φαντασία μας και να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εμπλουτίσουμε την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα μας, αλλάζοντας τα κομμάτια που έχουμε ήδη. Υπάρχουν άλλωστε τόσα πολλά μικρά tips για πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και να αλλάξουμε παλιά μας ρούχα, δίνοντας τους μια νέα και φρέσκια όψη!

Και αν κάποιος ειδικεύεται στα DIY projects αυτή είναι η αγαπημένη του Tlife Πόπη Αναστούλη. Έτσι της ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας κάποιες απλές στην εκτέλεση ιδέες που μπορούν όμως να μεταμορφώσουν τα παλιά μας κομμάτια με ελάχιστο κόστος.

-Δώστε bohemian στιλ στα jeans σας

Πάρτε τα παλιά σας τζιν, βρέξτε τα, στραγγίστε τα και απλώστε τα στη μπανιέρα. Πάρτε στη συνέχεια ένα μπουκάλι παχύρευστης χλωρίνης και αρχίστε να ρίχνετε “λωρίδες” και πιτσιλιές σε σημεία στο τζιν σας. Μη φοβηθείτε. Φτιάξτε διάφορα σχέδια και αφήστε τα στη μπανιέρα. Περίπου μετά από 40 λεπτά τσεκάρετε την απόχρωση που θα έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται από τη διαδικασία της ξεβαφής με τη χλωρίνη και αναλόγως πόσο έντονο θέλετε το αποτέλεσμα, ξεβγάλετε μόλις φτάσετε στο επιθυμητό look. Στη συνέχεια, βάλτε το τζιν σας με μαλακτικό στο πλυντήριο.

-Κρόσσια παντού…

Πάρτε κομμάτια από ό,τι ύφασμα σας αρέσει. Ιδανικά σε μακό ή δέρμα αληθινό ή ακόμα και συνθετικό. Σχεδιάστε τα κρόσσια που θα σας άρεσαν (και είναι μεγάλη τάση), κόψτε τα, και είτε με σιλικόνη, είτε με το βελόνι σας, είτε με την ταινία αράχνη (αυτοκόλλητο που εφαρμόζεται με σίδερο) τοποθετείστε τα πάνω σε αγαπημένες τσάντες, πλάτες από τζιν τζάκετ, πουκάμισα, ώμους από μπλουζάκια σας, παλιά γιλέκα…

-Δώστε ενδιαφέρον στα σύνολά σας με hair accessories

Πάρτε παλιές σας στέκες, κορδέλες για μαλλιά ή απλώς λωρίδες από μακό υφάσματα ή κορδέλες και με το πιστόλι σιλικόνης σας ξεκινήστε να κολλάτε πάνω τους ό,τι λογής διακοσμητικά υλικά θέλετε: φιόγκους, συνθετικά άνθη, κρυστάλλους, μεταλλικά αξεσουάρ… Τα αξεσουάρ μαλλιών μπορεί να απογειώσουν το καλοκαιρινό σας look, άλλοτε κάνοντάς το πιο εξωτικό κι άλλοτε δίνοντας μια πιο glamourous λάμψη.

…ή με πολύχρωμα κολιέ και αξεσουάρ

Πάρτε πολύχρωμες κλωστές, κορδόνια και χάντρες. Αρχίστε να περνάτε μέσα τις χάντρες. Κάντε κόμπους ενδιάμεσα και δέστε εκεί κορδέλες, άλλες κλωστές, κομμάτια από υφάσματα… Φτιάξτε τις πολύχρωμες κλωστές σας, και αφήστε στο τέλος σκέτη κλωστή και από τις 2 άκρες, ώστε να μπορείτε να το δένετε. Αφήστε το μακρύ και άλλες φορές φορέστε το ως μονό κολιέ, ως διπλό κολιέ, ως ζώνη, ως βραχιόλια με πολλές στροφές γύρω από τον καρπό και τον βραχίονά σας.

-My shoes are fresh again

Πάρτε παλιές εσπαντρίγιες, υφασμάτινα παπούτσια, trainers, ένα σπρέι στο αγαπημένο σας χρώμα (κλασικό χρώμα ή ακόμα και μεταλλικό) και χαρτοταινία… Βγάλτε κορδόνια, αγκράφες αν υπάρχουν, καλύψτε με την χαρτοταινία τους πάτους από τα παπούτσια και όποια άλλα σημεία δεν θα θέλατε να βάψετε είτε γιατί σας αρέσει το πρωτογενές χρώμα σε αυτά τα σημεία, είτε για να δημιουργήσετε κάποιο σχέδιο. Στη συνέχεια έχοντας καλυμμένα αυτά τα σημεία, ψεκάστε με το σπρέι τα παπούτσια σας. Αφαιρέστε τις ταινίες και τα παπούτσια σας είναι έτοιμα!

Αν θέλεις να δεις κι άλλες DIY ιδέες κάνε “κλικ” εδώ…

And More