FASHION STORIES: Tα “it” girls που ξεχώρισαν για το στιλ τους!

Tα it girls δεν είναι μία απλή υπόθεση, ούτε ένα απλό είδος γυναίκας. Είναι οι γυναίκες που δεν ξεχωρίζουν για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Πολλές φορές δεν ασχολείσαι καν με το τι μπορεί να κάνουν για να έχουν τα προς το ζην. H αύρα τους είναι απλά εθιστική και δεν θέλεις να χάνεις ούτε λεπτό από τη ζωή τους. Δεν είναι δηλαδή μόνο ένας ο λόγος που τις κάνει ξεχωριστές -όπως η προσωπικότητα, η ομορφιά ή το ταλέντο. Είναι κάτι ανεξιχνίαστο. Είναι αυτό το κάτι ‘IT’ που έχουν και σε κάνουν να θέλεις να τις παρακολουθείς. Να βλέπεις τι φοράνε, που πάνε, πως φέρονται με ποιούς βγαίνουν κτλ.

Τα κορίτσα αυτά συνήθως σου δίνουν την εντύπωση πως είναι παντοδύναμα -είναι στα πιο hot μέρη. Ό, τι κάνουν γίνεται μόδα. Και οι σχεδιαστές μόδας δείχνουν να τις λατρεύουν, σχεδόν εμμονικά.

Το TLIFE σου παρουσιάζει τα πιο δημοφιλή IT GIRLS που περάσαν από την ιστορία και έμειναν ανεξίτηλα μέχρι και σήμερα για το στιλ τους.
Πριν προχωρήσω θέλω να μοιραστώ μαζί σου πως μετά από έντονη σκέψη του τί κάνει ένα κορίτσι να είναι IT Girl κατέληξα πως είναι η έντονη προσωπικότητα. Αυτή η αίσθησθη δύναμης και αυτοπεποίθησης (πολλές φορές χωρίς να ισχύει) που σε μαγνητίζει και σε κάνει να θέλεις να ακούς και να βλέπεις το πως κινείται.

Πρώτη θα παρουσίασω την Edie Sedgwick.

H Edie Sedgwick ήταν αμερικανίδα, γνωστό πλουσιοκόριτσο και μούσα του Andy Warhol. H Edie σε ηλικία 20 ετών παράτησε τις σπουδές της στο Harvard και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική. Αφού κατάφερε να βγει από την κλινική μετατράπηκε στο απόλυτο party girl της γενιάς της και γνώρισε τον Andy Warhol ο οποίος αυτόματα με το που την είδε “ερωτεύτηκε” την εμφάνισή της. Την πήρε μαζί του στο atelier με όνομα Factory και γυρίσανε μαζί πολλές μικρού μήκους ταινίες με θέμα την ίδια. Με τα 15 λεπτά δημοσιότητάς της και το απόλυτο look της κατάφερε να γίνει εξώφυλλο στη Vogue και να κάνει τους πάντες να μιλάνε για εκείνη.
Το στιλ της ιδιαίτερο με τα μεγάλα vintage χρυσά σκουλαρίκια, τις λεοπάρ γούνες και τις ψεύτικες βλεφαρίδες της να γίνονται μέρος του χαρακτήρα της. Η ίδια ήταν η απόλυτη trendsetter αυτού που μέχρι σήμερα συζητάμε ως 60’s στιλ. Ένα χρόνο μετά ο Andy Warhol την απέκλεισε από το Factory. Ο πατέρας της δεν την δέχτηκε πίσω απαγορεύοντας κάθε είδους πρόσβαση στους λογαριασμούς του. Η Edie πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης σε ηλικία 28 ετών.

Βianca Jagger

Ένα πράγμα πρέπει να σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς το όνομα της Bianca Jagger. Νέα Υόρκη, 1977, Studio 54. H απόλυτη πρωταγωνίστρια της θρυλικής disco εποχής έκλεβε τις εντυπώσεις με τις στιλιστικές της επιλογές και τον αέρα της disco queen που επάξια κέρδισε. H Bianca πήγαινει στo studio 54 κι έκανε τους πάντες να παραληρούν με αξέχαστη στιγμή την ημέρα των γενεθλίων της όπου καβάλησε ένα λευκό άλογο μέσα στο μαγαζί.
Η Bianca ήταν το απόλυτο μοντέλο μόδας, σύζυγος rock star και ένα απόλυτα εκκεντρικό party girl. H ίδια δήλωσε πως το στιλ είναι κάτι προσωπικό που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου, το ποιός είσαι και ποιά είναι τα πιστεύω στη ζωή σου.

Sienna Miller

Στην πιο πρόσφατη γενιά η ξανθιά όμορφη ηθοποιός έχει κερδίσει πολλά φωτογραφικά flash λόγω του στιλ της. Σίγουρα την ξέρεις ως ηθοποιό αλλά έχει συζητηθεί πολύ περισσότερο για το απόλυτα boho-chic στιλ της. Η ίδια με ένα casual αρκετά βρετανικό αέρα στην καθημερινότητά της, ενώ στις επίσημες εκδηλώσεις της με πιο glamour επιλογές έχει αποκτήσει πολλές οπαδούς που την παρακολουθούν. Δεν είναι λίγοι βέβαια κι εκείνοι που επιμένουν πως είναι μία πιο “καθαρή εκτέλεση” της Kate Moss.


Κate Moss


H Κate Moss είναι η γυναίκα για την οποία δεν έχεις να πεις και πολλά αφού έχει κάνει μία από τις μεγαλύτερες καριέρες στο χώρο της μόδας. Δουλεύει για τη μόδα γνωρίζοντας πώς πρέπει να φοριέται. Γεγονός που δεν συνηθίζεται αφού συνήθως τα μοντέλα που δουλεύουν σε μεγάλες πασαρέλες κουράζονται από την καθημερινή τριβή και δεν επιμελούνται ιδιαίτερα την εικόνα τους. Παρ’ όλα αυτά η Moss δεν είναι ένα συνηθισμνένο μοντέλο αφού ο σωματότυπός της δεν ήταν ο ιδανικός για όταν ξεκίνησε.
Κατάφεραν όμως να την κάνουν να ξεχωρίσει η προσωπικότητα και το πάθος που εκπέμπει. Η Kate Moss έχει την μοναδική ικανότητα να κάνει τα ρούχα υψηλής ραπτικής να φαίνονται ευκολοφόρετα και να σου δίνει την εντύπωση πως δεν πέρασε και πολύ χρόνο μπροστά στον καθρέφτη της. Είναι αναμφισβήτητα το fashion icon της δεκαετίας.

Μary Quant

H Μary Quant έγινε γνωστή την δεκαετία του ’60 με τη mini φούστα της. Ήταν η πρώτη που είδε τη μόδα ως κάτι απόλυτα διασκεδαστικό και θέλησε να το αποδείξει φορώντας τη φούστα της αρκετά κοντή. Η ίδια δημιούργησε τη δική της σειρά με ρούχα και κατάφερε να διατηρήσει και να κάνει τον εαυτό της μύθο αφού αποσύρθηκε τη σωστή στιγμή χωρίς να επιτρέψει κανενός είδους φθορά. Το στιλ της επέτρεπε την κίνηση, αρκετά androgynous που πολλές φορές σχολιάστηκε κι ως προκλητικό.

Chloe Sevigny

H Chloe φαίνεται να είναι αυτό που περίμενε εδώ κι αρκετό καιρό η Νέα Υόρκη. Το κορίτσι που θα καταφέρει να ισοροπήσει το trash με το glamorous. Που θα κάνει απροσδόκητους συνδυασμούς που αποπνέει μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα. Η ίδια δεν ενδιαφέρεται τόσο για το να είναι όμορφη με αυτό που φοράει όσο με το να είναι ενδιαφέρουσα. Η φιλοσοφία αυτή την έχει κάνει το αγαπητό κορίτσι των σχεδιαστών που τολμά και δύσκολα μπορεί να αντιγράψει κάποιος.

Μarchesa Luisa Casati

H αριστοκράτισα Marchesa Luisa Casati (1881-1957) είναι η πρώτη που λάτρεψε το εκκεντρικό στιλ τον 20ο αιώνα. Η φιγούρα της όχι συνώνυμη της ομορφιάς. Το σώμα της ψηλό και πολύ αδύνατο καθήλωνε σε κάθε της εμφάνιση με σύνολα που δεν θύμιζαν σε τίποτα ρούχα, αλλά κοστούμια. Μια κακομαθημένη μούσα που η κάθε της μέρα ήταν μια νέα ευκαιρία για extreme εμφάνιση. Και η κάθε εμφάνιση μια ευκαιρία για performance.


Τwiggy


H μικροσκοπική Twiggy αποτέλεσε έμπνευση τη δεκαετία του ’50 με την σχεδόν παιδική της φιγούρα. Η ίδια πολύ αδύνατη δεν ήταν το απόλυτο πρώτυπο γυναικείας ομορφιάς αφού δεν διέθετε αυτό που επέβαλε η τότε εποχή -το θηλυκό elegance. Η ίδια όμως με τη γλυκήτητά της και την πολύ pop φιγούρα της κέρδισε τις εντυπώσεις και κατάφερε με τις μεγάλες βλεφαρίδες, τα φορέματα σε A γραμμή και τα κοντά ξανθά μαλλιά της να είναι είδωλο μιας ολόκληρης εποχής.

Read More

And More