ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΔΑΣ! Οι κυρίες που έμειναν στην ιστορία για το στιλ τους και τι μάθαμε από αυτές!

Είμαστε γυναίκες και πρέπει να παραδεχτείς πως υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες γένους θηλυκού που έχουν καταφέρει να τραβήξουν τη προσοχή με τις στιλιστικές του επιλογές μέσα στα χρόνια.

Ακόμα κι αν δεν έχεις ασχοληθεί εκτενώς σίγουρα έχεις ακούσει να μιλάνε για εκείνες, για τις επιλογές τους ή έχεις διαβάσει για το πώς έχουνε αποτελέσει έμπνευση για πολλές άλλες celebrity ανά τον κόσμο.

Κι επειδή ως σωστή fashionista οφείλεις να ξέρεις ποιές είναι οι κυρίες που μέχρι σήμερα επηρεάζουν με το στιλ τους από απλά κορίτσια μέχρι ολόκληρες collection μεγάλων σχεδιαστών το tlife.gr θα σου παρουσίασει τις πιο σημαντικές. Τις κλασικές φιγούρες, συνώνυμα της θηλυκότητας που ακόμα κι αν δεν ξέρεις καλά καλά τι είναι αυτό που τις έκανε ξεχωριστές νιώθεις την καλή αισθητική και το elegance.

Οι κλασικές
Στη κατηγορία αυτή ανήκουν γυναίκες που το στιλ τους είναι συνώνυμο του κύρους. Chic επιλογές σε ρούχα και αξεσουάρ. Συνδυασμοί που έχουν μείνει ανεξίτηλοι στο χρόνο και γυναίκες που ο αέρας τους αποπνέει δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Jackie Kennedy Onassis
Πρώτη και αξεπέραστη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη πέρα από τη Jackie Kennedy Onassis. To στιλ της μέχρι και σήμερα είναι αξεπέραστο και αποτελεί πλέον καθευθυντήρια γραμμή.

Η Jackie τη δεκαετιά του ’60 υπήρξε η πρώτη κυρία της Αμερικής και η πρώτη που έφερε τη μόδα μέσα στην πολιτική σκηνή. Το στιλ της ήταν φρέσκο και συνάμα συντηρητικό. Μία νεαρή σε ηλικία κυρία που αγαπούσε τα παστέλ χρώματα, τις ίσιες γραμμές στα ρούχα, τα ταγέρ, τα αμάνικα φορέματα συνδυασμένα άψογα με παλτό, καπέλα και γάντια. Οι πέρλες και τα κομψά clutches ήταν η αποθέωση της.


Απέφευγε τα φορέματα με έντονα σχέδια, όπως και τα πολύ βαριά κοσμήματα. Ενώ τα περίφημα μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου τα υιοθέτησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Δημιουργώντας αναμφισβήτητα τάση με φανατικές οπαδούς μέχρι και σήμερα που όταν θελήσουν να μιλήσουν για τα μαύρα μεγάλα γυαλιά με άνεση τα αποκαλούν, Jackie O.

H Jackie μιλούσε στον κόσμο με τα ρούχα της και τα μηνύματα που έστελνε μπορούν να γίνουν αντιληπτά μέχρι και σήμερα. Τίποτε δεν ήταν αφημένο στην τύχη άλλωστε, αφού η Jackie σε συνεργασία με τον γάλλο σχεδιαστή Oleg Cassini μελετούσαν λεπτομερώς την κάθε της εμφάνιση.

Audrey Hepburn
H ηθοποιός που το στιλ της κέρδισε μέσα στα χρόνια πάρα πολλές οπαδούς χαρακτηρίζεται από την απλότητα κι από έναν αριστοκρατικό ειλικρινή αέρα. Η Audrey που στην αρχή της καριέρας της τα βρήκε πολύ δύσκολα στο Hollywood αφού δεν είχε τα χαρακτηριστικά σεξοβόμβας κέρδισε τις εντυπώσεις με τη φυσική της απλότητα και γοητεία. Οι γραμμές των ρούχων της ήταν ίσιες και απλές. Αγαπούσε τα ψηλόμεσα παντελόνια και φούστες που της πρόσθεταν θηλυκότητα, τις κομψές γόβες και τις μπαλαρίνες του οίκου Ferragamo. Αγαπημένος της σχεδιαστής και ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από όλα της τα look δεν ήταν άλλος από τον Givenchy.

Φυσικά θυμάσαι το μαύρο αμάνικο φόρεμα, τα μεγάλα μαύρα γυαλιά και γάντια από την ταινία Breakfast at Tiffanys που την χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα.


Για την ιστορία το συγκεκριμένο φόρεμα πουλήθηκε σε δημοπρασία των Christies για 562.000 ευρώ και κατατάχθηκε αμέσως στο πιο ακριβό φόρεμα στην ιστορία.

Πριγκίπισσα Ράνια της Ιορδανίας
Η πριγκίπισσα Ράνια της Ιορδανίας είναι από τις λίγες εν ζωή απόλυτα chic ντυμένες γυναίκες. Η πριγκίπισσα Ράνια που παρόλη τη μουσουλμανική της ρίζα δεν φόρεσε μπούργκα έχει καταφέρει να προσαρμόσει τη μόδα της δύσης με το glamour της ανατολής. Τα φορέματα που φοράει είναι πάντα σε λιτές ελαφριές γραμμές και απαλά χρωματικά, ενώ δεν διστάζει να επιλέξει και ρούχα που αγκαλιάζουν το σώμα. Αγαπημένος της σχεδιαστής ο Givenchy.


H πριγκίπισσα Ράνια με τις στιλιστικές της επιλογές φέρνει στην επικαιρότητα το νέο ύφος σύγχρονου κύρους στο ντύσιμο.

Grace Kelly
H πριγκίπισσα του Μονακό, star του Hollywood – νικήτρια Oscar και μούσα του Ηitchcocks κατάφερε να σαγηνεύσει και να στεφθεί αναμφισβήτητα μία από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες ever. Η Grace Kelly είχε έναν μοναδικό τρόπο να σαγηνεύει αφού ήταν απρόσιτη και παράλληλα γεμάτη πάθος για τη ζωή.


Το στιλ της συνώνυμο του elegance αποτελούνταν από φούστες μέχρι τη μέση της μέσης με ζώνες, απλές γραμμές στα ρούχα, πέρλες σκουλαρίκια, λευκά γάντια και τουρμπάνια. Η ίδια αγαπούσε εξαιρετικά τα ρούχα του Christian Dior και αξίζει να αναφερθεί πως ο οίκος Ηermes δημιούργησε την πολύ γνωστή τσάντα Κelly Bag από το όνομά της. Μέχρι και σήμερα η τσάντα Kelly είναι συνώνυμο κομψότητας.

Gloria Guinness
H συντάκτρια μόδας, freelancer στο Ηarper Bazzar και γνωστή socialite της Νέας Υόρκης δημιούργησε τη δική της γραμμή ντυσίματος αφού η extravagant προσωπικότητά της αποτέλεσε έμπνευση για πολλές. Με γραμμές απλές και κλασικές ήταν η ιδανική, σύμφωνα με μαρτυρίες, να σου ετοιμάσει τη βαλίτσα για διακοπές με το yacht αφού επέμενε πως πας για χαλάρωση και οποιαδήποτε υπερβολή όπως και η χρήση κοσμημάτων είναι απαγορευτική.


Αγαπημένοι της σχεδιαστές οι Balenciaga και Givenchy στους οποίους έδινε αυστηρές εντολές για το πώς θέλει να είναι τα ρούχα της. Άλλωστε το στιλ είναι κάτι που είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Η ίδια δεν φορούσε ποτέ Chanel ρούχα σε μεγάλες μητροπόλεις αφού όπως λέει τα φορούσαν όλες. Ενώ ήταν η πρώτη που εισήγαγε το στιλ, κάπρι παντελόνι στη Νέα Υόρκη.

Η Δούκισσα του Windsor
H λέξη παραμύθι δεν περιγράφει έτσι απλά αυτό που έζησε η δούκισσα του Windsor. Ένας βασιλιάς τη συναντάει, την ερωτεύεται και αρνείται το θρόνο του για χάρη της. Η ίδια, ξοδεύει αδρά τα χρήματά του με σκοπό τον προσωπικό της καλοπισμό. Όπως έχει γράψει η ιστορία στο γαμήλιο ταξίδι τους πήρε 66 φορέματα με τα ανάλογα ζευγάρια παπούτσια και αξεσουάρ για το καθένα.


Οι γραμμές των ρούχων της ήταν κλασικές ενώ όλα της τα σύνολα τα συνδύαζε με πανάκριβα κοσμήματα, δώρα του βασιλιά. Ανανέωνε την γκαρνταρόμπα της (ολοκληρωτικά) κάθε σεζόν ενώ εάν ένα κομμάτι που επέλεγε υπήρχε και σε άλλα χρώματα φρόντιζε να τα αγοράσει όλα ώστε να μην το φοράει καμία άλλη. Η Δούκισα ήταν τελειομανής όσον αφορά στην εμφάνισή της αφού άλλαζε χτένισμα στα μαλλιά της 3 φορές τη μέρα! Αξίζει να αναφερθεί δήλωσή της πως μία γυναίκα δεν μπορεί να είναι πολύ πλούσια ή πολύ αδύνατη!

ΤΙ ΕΜΑΘΕΣ…
Έμαθες ότι Less is More!
-Όσο πιο απλές είναι οι γραμμές των ρούχων σου τόσο το καλύτερο. Eπένδυσε σε κλασικά κομμάτια όπως παλτό, γυαλιά ηλίου, πουκάμισα, φούστες και φορέματα.

-Αυτό που πρέπει να θυμάσαι από τις μούσες του chic ντυσίματος είναι πως επέλεγαν πάντα απλές και κλασικές γραμμές. Τα υφάσματα των ρούχων τους ήταν με μεγάλη προσοχή επιλεγμένα. Τα αξεσουάρ ήταν λιτά και οποιαδήποτε υπερβολή ήταν λέξη άγνωστη.

-Να θυμάσαι επίσης πως οι συγκεκριμένες ενώ ήταν και είναι (για την πριγκίπισσα Ράνια) πολύ όμορφες γυναίκες το sex appeal τους προερχόταν από τις σωστές επιλογές στο ντύσιμο αφού αναδείκνυαν τη θηλυκότητά τους.

-Το σημαντικότερο όλων είναι πως αυτές οι γυναίκες πέρα από καλό γούστο, αυτό που τις έκανε να ξεχωρίσουν ήταν, και είναι, η προσωπικότητά τους.

-Η προσωπικότητα αποτυπώνεται στις στιλιστικές μας επιλογές – εάν ασχολούμαστε με αυτές- και πως η αυτοπεποίθηση είναι κινητήριος δύναμη για τα πάντα.

Read More

And More