Πίσω στην κορυφή της σελίδας
31.01.2013 | 00:00

Πώς να φροντίσεις τα μάλλινα ώστε να διατηρηθούν για καιρό σαν καινούρια

Πώς να φροντίσεις τα μάλλινα ώστε να διατηρηθούν για καιρό σαν καινούρια
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
1. Όταν φοράς ένα μάλλινο κομμάτι όπως παλτό προσπάθησε να το αφήσεις λίγο πριν το ξαναφορέσεις ώστε να επιτρέψεις στις ίνες του να επανέλθουν στην κανονική τους φορά. 24 ώρες είναι αρκετές και το μάλλινο σακάκι σου θα φαίνεται και πάλι φρέσκο.

2. Αφού αερίσεις τα μάλλινα πουλόβερ σου δίπλωσέ τα σωστά και τοποθέτησέ τα σε ένα καθαρό συρτάρι. Αν τα ρούχα επάνω έχουν φερμουάρ φρόντισε να είναι κλειστά ώστε να μην δημιουργήσουν θηλιές. Βγάλε οποιαδήποτε ζώνη η αξεσουάρ από πάνω ώστε να μην ξεχειλώσουν τα ρούχα σου.

3. Τα μάλλινα παλτό, σακάκια, παντελόνια πολλές φορές ιδιαίτερα αν είναι μαύρα, μπλε ή σε άλλη σκούρα απόχρωση μαζεύουν τρίχες, σκόνη κτλ. Πέρασε ένα βρεγμένο -ελαφριά- σφουγγάρι ή απλό πανί πάνω από τη μάλλινη επιφάνεια ώστε να αποβάλλεις οποιοδήποτε ίχνος βρωμιάς.

4. Όταν έχει λερωθεί το μάλλινο ρούχο σου τότε η πρώτη σου δουλειά είναι να κοιτάξεις τι λέει το καρτελάκι μέσα. Αν λέει \'Dry Cleaning Only\' τότε αγαπημένη μου φίλη υπάκουσε στις οδηγίες γιατί αν το πλύνεις μάλλον θα το κλάψεις μετά. Αν λέει πως μπορείς να το πλύνεις στο χέρι τότε σε καθαρό νιπτήρα ή λεκάνη βάλε χλιαρό νερό και απορρυπαντικό και άφησε το ρούχο σου μέσα. Έπειτα στράγγιξε το, τύλιξε το σε μία πετσέτα ώστε να απορροφήσει περισσότερο νερό και άπλωσε το ξαπλωτά επάνω στην απλώστρα σου.

5. Βγήκες έξω και οι μυρωδιές από φαγητά ή κάπνα από τον χώρο που βρέθηκες δεν λέει να φύγει; Αφού κάνεις ένα καυτό ντουζ κλείσε την πόρτα του μπάνιου και κρέμασε μέσα στους ατμούς το παλτό σου. Η υγρασία αμέσως θα αποβάλλει την οποιαδήποτε ενοχλητική μυρωδιά.

6. Όταν η εποχή περνάει και τα μάλλινα αποσύρονται από το προσκήνιο τοποθέτησε σε ένα καθαρό χωρίς καθόλου υγρασία ντουλάπι ή συρτάρι και τοποθέτησε ανάμεσα τους ειδικά απορρυπαντικά κατά του σκόρου.


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10