Πίσω στην κορυφή της σελίδας
11.05.2010 | 15:28
Δρ. Ιωάννης Λύρας

Αφήνει σημάδια η ανόρθωση στήθους;

Αφήνει σημάδια η ανόρθωση στήθους;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ερώτηση: Έχω πεσμένο στήθος, αλλά όταν ρώτησα έναν ειδικό χειρουργό, μου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει επέμβαση που να μην αφήσει σημάδια. Επίσης, ότι υπάρχει ο φόβος να χάσει η θηλή την αίσθησή της. Θα ήθελα να μου πείτε αν όντως ισχύουν όλα αυτά και αν έχει προχωρήσει τόσο η επιστήμη, ώστε να μην υπάρχουν όλα τα παραπάνω. 


Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας απαντά σχετικά: 

"Η ανόρθωση ενός πραγματικά πεσμένου στήθους (όχι μόνο άδειου) δεν έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια και ακόμη γίνεται μέσω της αφαίρεσης του δέρματος που περισσεύει μετά την οποία παραμένει κάποιου είδους τομή - μόνιμη ουλή, στο κάτω μέρος του μαστού. 

Εάν πρέπει να τοποθετηθεί και εμφύτευμα για αναπλήρωση του χαμένου μεγέθους, όπως π.χ. μετά από εγκυμοσύνες, αυτό δεν πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα με την ανόρθωση, αλλά είναι καλύτερο να γίνεται σε άλλη ξεχωριστή επέμβαση μετά από τουλάχιστον 4 μήνες, ώστε να έχουν σταθεροποιηθεί και να είναι καλής ποιότητας - ώριμες - αυτές οι ουλές. 

Όσο για την αισθητικότητα της θηλής, είναι σπανιότατη η μείωση ή η απώλειά της μετά από ανόρθωση μαστών, αλλά βέβαια δεν μπορεί να αποκλεισθεί εντελώς". 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook