Δέσποινα: “Καταφέρνω να χάσω εως 4 κιλά και μετα τα ξαναπαίρνω. Τι να κάνω;”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Είμαι 50 ετών. 1. 60μ ύψος και 60 κιλά και έχω χοληστερίνη. Η δουλειά μου είναι γραφείου, άρα καθιστική. Δεν γυμνάζομαι πια. Έχω προσπαθήσει κατά καιρούς να κάνω διάφορες δίαιτες και τα καταφέρνω να χασω εως 4 κιλά και μετά τα ξαναπαίρνω. Κάποια συμβουλή ή πρόταση; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Δέσποινα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εφαρμόζοντας τους βασικούς κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής και κάνοντας μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στο καθημερινό σου διαιτολόγιο, μπορείς να έχεις πολύ θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την απώλεια βάρους. Συγκεκριμένα, εφάρμοσε μικρά και συχνά γεύματα, απέφυγε τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη και φρόντισε να καταναλώνεις τρόφιμα από όλες τις ομάδες.

Απαραίτητα καθημερινά να τρως 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών, 2 μερίδες γαλακτοκομικών και να καταναλώνεις άφθονα υγρά (νερό, χυμοί, τσάι). Επιπλέον, μείωσε την προσθήκη ζάχαρης και αλατιού. Τέλος, μην ξεχνάς πως ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, γι’ αυτό θα ήταν καλό να ζητήσεις την εξειδικευμένη βοήθεια κάποιου διαιτολόγου, τουλάχιστον στην αρχή της προσπάθειάς σου.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, BSC

Read More

And More