Έβια: “Γιατί όσοι υποφέρουν από υποθυρεοειδή δεν πρέπει να καταναλώνουν λάχανο και σόγια;”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Γιατί όσοι υποφέρουν από υποθυρεοειδή δεν πρέπει να καταναλώνουν λάχανο και σόγια;
Έβια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Έβια! Τα παραπάνω τρόφιμα δεν συστήνονται για άτομα που πάσχουν από υποθυρεοειδισμό γιατί παρεμποδίζουν τον θυρεοειδή να χρησιμοποιήσει το ιώδιο. Επιπλέον τρόφιμα που δρουν προς την ίδια κατεύθυνση είναι το κουνουπίδι, τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το γλυκό καλαμπόκι, κ.α

Αθηνά Ρούντου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Read More

And More