Ρένα: “Δεν έχω πολλά κιλά, αλλά δεν μπορώ να μειώσω το λίπος! Θέλω τη συμβουλή σας”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλημέρα! Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τη διαχείριση του βάρους μου… Δεν έχω πολλά κιλά, αλλά δεν μπορώ να μπω σε κάποιο σωστό πρόγραμμα και να μειώσω το λίπος από το σώμα μου. Είμαι 54 κιλά, έχω 1.60μ. ύψος και θα ήθελα την συμβουλή σας για το πρόβλημά μου!
Ρένα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κυρία Ρένα, για να χάσουμε λίπος πρέπει να συνδυάσουμε μαζί διατροφή και άσκηση.

Η αερόβια άσκηση είναι αυτή που μας βοηθάει να χάσουμε πιο γρήγορα το σωματικό μας λίπος. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα πρέπει να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας.

Όσον αφορά την διατροφή σας θα πρέπει να ακολουθείτε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο:

Να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα. Να μην αφήνετε το στομάχι σας πολλές ώρες νηστικό.

Να πίνετε 6-8 ποτήρια νερό.

Να μην τρώτε αργά το βράδυ.

Να τρώτε από όλες τις ομάδες των τροφίμων. Η ομάδα του υδατάνθρακα σας παρέχει ενέργεια, η ομάδα της πρωτεΐνης ενισχύει το μυϊκό σας σύστημα και η ομάδα του λίπους είναι σημαντική διότι προσφέρει ενέργεια αλλά βοηθάει και στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών.

Να επιλέγετε δημητριακά και ζυμαρικά ολικής αλέσεως.

Να καταναλώνετε γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά τα οποία σας παρέχουν ασβέστιο. Το ασβέστιο συμμετέχει στην καύση του λίπους.

Να καταναλώνετε 2 φορές την εβδομάδα ψάρια, τα οποία είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά.

Να τρώτε 4-6 μερίδες φρούτων και λαχανικών. Εκτός από βιταμίνες σας προσφέρουν φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου με συνέπεια να αποβάλλεται και λίπος.

Εύα Καφετζή
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Read More

And More