Μαρία: “Έχω πολυκυστικές ωοθήκες και έτσι δεν μπορώ να χάσω κιλά”

Γεια σας. Είμαι 27 χρονών και έχω πολυκυστικές ωοθήκες και έτσι δεν μπορώ να χάσω κιλά εύκολα. Ξέρετε καμιά καλή διατροφή ώστε να μπορέσω να χάσω τα 5 κιλά που με ενοχλούν πολύ . Ευχαριστώ.”

Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι γυναίκες που πάσχουν από το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας. H αντίσταση στην ινσουλίνη που παρουσιάζουν αρκετές γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες ευθύνεται για τις ορμονικές διαταραχές.
Η αντιοξειδωτική διατροφή Orac αποτελεί ένα από τα πλέον κατάλληλα προγράμματα διατροφής που θα σε βοηθήσει να χάσεις τα κιλά που επιθυμείς. Είναι μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βασισμένη στη μεσογειακή διατροφή. Δώσε έμφαση στη μειωμένη πρόσληψη αλατιού, απέφυγε τα γλυκά και τη ζάχαρη διότι επιβαρύνουν τις πολυκυστικές.

Επιπλέον, καθημερινά πίνετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια υγρών (νερό, χυμοί, ημίπαχο γάλα, πράσινο τσάι), ώστε να μειωθούν οι κατακρατήσεις υγρών που παρατηρούνται στο σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Τέλος, ακολουθείτε μικρά και συχνά γεύματα, τρώτε περισσότερο πράσινα λαχανικά και ψητά.

Αθηνά Ρούντου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Read More

And More