Ελένη: “¨Τι πρέπει να κάνω για να μην γουργουρίζει η κοιλιά μου;”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ελένη Βικοπούλου: Γεια σας! Είμαι 21 ετών, 1,66 ύψος και 48 κιλά. Είμαι σταθερή στα κιλά μου εδώ και 3-4 χρόνια και όσο και να αυξήσω την ποσότητα φαγητού, δεν παχαίνω! Το κακό είναι ότι πρέπει να φάω καθε 2-3 ώρες αλλιώς η κοιλιά μου γουργουρίζει και μάλιστα πολύ δυνατά!! Ο γιατρός μου είπε ότι όσο πιο πολύ τρώω, τόσο πιο πολύ θα “δουλεύει” το σύστημα και εφόσον δεν πονάω, δεν χρειάζεται να κάνω επίπονες εξετάσεις!

Το πρόβλημα αυτό όμως με αναγκάζει να κάνω πράγματα, όπως να φύγω στην μέση της εξεταστικής από την αίθουσα για να μην γίνω ρεζίλι ή να βήχω σπασμωδικά για να καλύψω το θόρυβο (εφόσον δεν είναι εφικτό να φάω κάτι άμεσα!!) Τι να κάνω;
Είναι λύση να πάρω κιλά και αν ναι, πως θα τα καταφέρω, αφού ο μεταβολισμός μου είναι τόσο δραστικός;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σύμφωνα με το ΒΜΙ (Δείκτη Μάζα Σώματος) σου καλό θα ήταν να αυξήσεις ελαφρώς το σωματικό σου βάρος ώστε να βρίσκεται σε απόλυτα φυσιολογικά πλαίσια.

Είναι πολύ καλό το ό,τι καταναλώνεις συχνά γεύματα και ο μεταβολισμός σου είναι τόσο ενεργός, ενδεχομένως όμως το έντονο γουργούρισμα να προέρχεται από πρόσληψη μη επαρκούς ποσότητας τροφής ή ακόμα και υγρών. Προσπάθησε να αυξήσεις σταδιακά την ποσότητα τροφής αλλά και νερού που καταναλώνεις, προκειμένου σιγά-σιγά να επιτύχεις και αύξηση του βάρους σου. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.

Read More

And More