Μαρία: “Είναι αλήθεια ότι η λουίζα βοηθά πολύ στο κάψιμο λίπους;”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Γεια σας! Πριν απο μερικούς μήνες διάβασα κάπου οτι το τσάι λουίζα ή (λεμονόχορτο) βοηθά πολύ στο κάψιμο λίπους. Είναι αλήθεια αυτό; Και αν ναι, τι ποσότητα μπορώ να προσλαμβάνω; Επίσης, μπορώ να συνδυάζω μαζί λουίζα με πράσινο τσάι ή μήπως στο βρασμό αλληλοεξουδετερώνονται οι ιδιότητές τους; Ευχάριστώ πολύ
Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πράσινο τσάι: Το μυστικό του πράσινου τσαγιού στο αδυνάτισμα βρίσκεται στη διπλάσια περιεκτικότητά του σε κατεχίνες, φυσικά αντιοξειδωτικά του τσαγιού, που σύμφωνα με έρευνες ενισχύουν το μεταβολισμό, αυξάνοντας τις καθημερινές καύσεις του οργανισμού. Επιπρόσθετα, η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού (2-3 ποτήρια καθημερινά) συνδέεται όχι μόνο με τη μείωση του σωματικού βάρους, αλλά και με την μείωση του κοιλιακού λίπους.

Λουίζα: είναι από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. H λουίζα βοηθά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στη ρύθμιση της όρεξης και στη διούρηση – γι’ αυτό και είναι μια καλή επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται από κατακράτηση υγρών. Eπιπλέον, η λουίζα έχει ήπια κατευναστική δράση. Μπορείτε να πίνετε 2-3 ποτήρια καθημερινά.

Καλό είναι το καθένα να το καταναλώνετε ξεχωριστά ώστε να επωφελείστε στο μέγιστο δυνατό από τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Γεωργία Καπώλη
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Μάθε τα πάντα για τα βότανα και τις μοναδικές τους ιδιότητες στο αδυνάτισμα, αλλά και την συνολική υγεία του οργανισμού κάνοντας “κλικ” εδώ

Read More

And More