Αγαπάς το σώμα σου; Οι 10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου…

Η αυτοπεποίθηση είναι το παν. Είναι το σημείο κλειδί στη ζωή κάθε γυναίκας. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες… το σώμα όμως είναι ένας βασικός.

Εσύ; Αγαπάς το σώμα σου; Αν ναι, θα σου ανταποδώσει ευτυχία, χαρά, σεξ απίλ, αυτοπεποίθηση, υγεία. Αν όχι, η ψυχολογία σου δεν θα είναι και τόσο καλή κι αυτό θα έχει συνέπειες σε όλους τους τομείς.

Διάβασε τις 10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου και τσέκαρε τις απαντήσεις….

1. Πήρες το πλήρες και χορταστικό πρωινό σου σήμερα;

Είναι κλισέ, είναι χιλιοειπωμένο αλλά είναι η μία και μοναδική αλήθεια-απόδειξη πως σέβεσαι το σώμα σου, τον οργανισμό σου. Το σώμα ταλαιπωρείται όλη την ημέρα και έχει ανάγκη από την ενέργεια που θα του προσφέρει ένα πλούσιο και ισορροπημένο πρωινό. Για αυτό φρόντισε να του προσφέρεις τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται με την πρώτη ηλιαχτίδα της ημέρας.

Smart Tip: Ένα μπολ Kellogg’s Special K σε 7 υπέροχες διαφορετικές γεύσεις (Special K Classic, Special K Red Fruits, Special K Dark Chocolate, Special K Milk Chocolate, Special K Bliss, Special K Stracciatella, Special K Hazelnut & Almond) μπορεί να σε βοηθήσει να φροντίζεις το σώμα σου κάθε μέρα!

Πλούσια σε τουλάχιστον 7 βιταμίνες, τα Kellogg’s Special K αποτελούν ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας καθώς ένα μπολ συμβάλλει σημαντικά στις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες B1 (θειαμίνη), B2 (ριβοφλαβίνη), Β3 (νιασίνη), B6, B12, φυλλικό οξύ. Επιπλέον, αποτελούν πηγή σιδήρου και βιταμίνης C που συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

2. Φροντίζεις να τρως μικρά και συχνά γεύματα;

Ο κανόνας είναι απλός, αλλά θαυματουργός. Μικρά, περιεκτικά και ελαφριά γεύματα κάθε 3-4 ώρες και το σώμα σου θα είναι ευτυχισμένο. Πλούσιο πρωινό, έξυπνο και χορταστικό μεσημεριανό και καλής ποιότητας βραδινό. Α, και μην ξενάς τα ενδιάμεσα σνακ λίγο πριν το μεσημέρι και το απόγευμα. Γιατί; Μα γιατί και την απαραίτητη ενέργεια θα έχεις, αλλά και θα απαλλαγείς από εκείνες τις “ύπουλες” λιγούρες που σε πιάνουν συχνά πυκνά εκεί κατά το απογευματάκι. Επιπλέον, ένα γεμάτο στομάχι, δίνει πάντα το σωστό σήμα στον εγκέφαλο πως δεν πεινάει, με αποτέλεσμα να τρως πάντα τις σωστές ποσότητες.

Smart Tip: Δημιούργησε στο myspecialk.com.gr ένα online εξατομικευμένο πρόγραμμα καθημερινής διατροφής εντελώς δωρεάν, που θα καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες σου και προτιμήσεις μέσα από πλήθος γευμάτων που έχουν εγκριθεί από αναγνωρισμένους διατροφολόγους. Έτσι, μπορείς να έχεις ένα διατροφικό ημερολόγιο στην οθόνη του υπολογιστή σου και να έχεις πρόσβαση σε αυτό κάθε ώρα της ημέρας, όσες φορές εσύ θέλεις!

3. Γυμνάζεσαι;

Έρευνες έχουν δείξει πως τα άτομα που γυμνάζονται δεν έχουν μόνο πιο καλοσχηματισμένο σώμα, αλλά αισθάνονται και είναι καλύτερα. 30 λεπτά έντονο περπάτημα είναι ικανό να διώξει μακριά το άγχος της ημέρας και να σε γαληνέψει. Για να μην αναφερθώ στους γυμνασμένους μύες που μετατρέπουν το σώμα σου σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή που καίει θερμίδες πιο αποτελεσματικά.

Smart Tip: Στην προσπάθεια να τηρήσεις ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής αισθάνεσαι την ανάγκη μιας χείρας βοηθείας. Mπορείς να μπεις σε πρόγραμμα άσκησης με τη βοήθεια του myspecialk.com.gr, να υπολογίσεις το Δείκτη Μάζας Σώματος αλλά και την απώλεια βάρους και πόντων, να πάρεις συμβουλές από Έλληνες ειδικούς και να μοιραστείς την εμπειρία σου με άλλες γυναίκες σαν κι εσένα.

4. Πόσα φρούτα και λαχανικά δοκίμασες σήμερα;

Αν η απάντηση δεν είναι τουλάχιστον 5 με 6 τότε έχεις ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά σου. Είναι το πιο αγαπημένο τρόφιμο του σώματός σου και ας προτιμάς εσύ τα γλυκά και τα junk food. Του δίνει καθαρή ενέργεια για να λειτουργήσει, μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών που θα βάλουν το πεπτικό του σύστημα ξανά σε άριστη λειτουργία και αμέτητες βιταμίνες.

5. Πόσες κατηγορίες τροφίμων έβαλες σήμερα στο τραπέζι σου;

Δεν υπάρχει κακή τροφή, αλλά λάθος ποσότητα. Πρέπει να βάλεις κατά νου πως ο οργανισμός σου χρειάζεται όλα τα τρόφιμα για να δουλέψει σωστά. Εσύ απλά πρέπει να κάνεις τον… τροχονόμο! Ρύθμισε σήμερα κιόλας τις ποσότητες που του δίνεις και δες αμέσως τη διαφορά. Ο κανόνας είναι λιτός και περιεκτικός. Σκέψου πως το πιάτο σου είναι ένας καμβάς που πρέπει να περιλαμβάνει υδατάνθρακες, πρωτεϊνες, λαχανικά και γαλακτοκομικά σε μόνιμη βάση. Τσέκαρε παρακάτω το myplate, τον χάρτη δηλαδή της σωστής διατροφής… στο πιάτο σου!

6. Ήπιες το νερό που είναι απαραίτητο για τον οργανισμό σου;

Το σώμα σου χύνει τόνους ιδρώτα καθημερινά για να σου προσφέρει όλες τις ανέσεις. Πίνεις αρκετό νερό λοιπόν; Αν θέλεις να έχεις λαμπερό δέρμα, φωτεινά και πλούσια μαλλιά και ένα αίσθημα ευφορίας απαλλαγμένη από τα πρηξίματα και τα φουσκώματα στην κοιλιά φρόντισε να πίνεις 8-10 ποτήρια νερό κάθε μέρα.


Smart Tip
: Το σώμα σου θα βρει το νερό που χρειάζεται και στους χυμούς, το πράσινο τσάι και το γάλα!

7. Τι ώρα έφαγες το τελευταίο γεύμα της ημέρας;

Το είπαμε ήδη, ο σωστός προγραμματισμός των γευμάτων κάνει καλό! Έτσι λοιπόν καλό θα ήταν να απολαύσεις το βραδινό σου 2-3 ώρες πριν κοιμηθείς. Είναι ο μόνος τρόπος να χορτάσεις τον ύπνο, να νιώθεις ανάλαφρη και φρέσκια το άλλο πρωί και φυσικά να μην ταλαιπωρηθείς από τυχόν αϋπνίες.

8. Θυμήθηκες να κλείσεις την τηλεόραση την ώρα του φαγητού;

Σκέψου πως το σώμα σου απαιτεί την προσοχή σου όση ώρα τρως. Έτσι ο εγκέφαλος παίρνει έγκαιρα το σήμα πως χόρτασε και δεν τρως περισσότερο από όσο πρέπει. Επιπλέον, αν είσαι συγκεντρωμένη την ώρα του φαγητού, το απολαμβάνεις και ικανοποιείς την ανάγκη σου για διατροφική απόλαυση. Αν από την άλλη τρως παρακολουθώντας την αγαπημένη σου σειρά, το σίγουρο είναι πως θα νιώσεις σαν να μην έφαγες ποτέ, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό.

9. Σημείωσες τις διατροφικές συνήθειες στο προσωπικό σου ημερολόγιο;

Αφού βουρτσίσεις τα δόντια και λίγο πριν παραδοθείς στην αγκαλιά του Μορφέα γράψε στο ημερολόγιό σου. Είναι ο μόνος τρόπος να ξέρεις τι πήγε στραβά αλλά και τι ήταν εκείνο που κατάφερες σήμερα. Η μικρή αλλά σημαντική κατάκτηση για να αποκαταστήσεις και πάλι τη σχέση με το σώμα σου.



Smart Tip
: Το myspecialk.com.gr σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις το ημερολόγιο διατροφής στην οθόνη του υπολογιστή σου και να έχεις πρόσβαση σε αυτό κάθε ώρα της ημέρας, όσες φορές εσύ θέλεις!

10. Κοιμήθηκες σωστά και αρκετά χθες το βράδυ;

Ο ύπνος είναι ο ταχυφορτιστής του αγαπημένου σου κορμιού. Αν λοιπόν δεν κοιμάσαι αρκετά και ποιοτικά, τότε χάνεις το παιχνίδι από την αρχή της ημέρας. Υπολόγισε πως ένας μέσος ενήλικας έχει ανάγκη από 8 ώρες αναζωογονητικού ύπνου. Για να πάρεις τη σκυτάλη με όρεξη και ζωντάνια την επομένη το πρωί.

Read More

And More