Κι όμως! Δίαιτα χωρίς να στερηθείς το αγαπημένο σου cheesecake ή τη σοκολάτα

Απίστευτο! Μιλφέιγ, σοκολάτα, cheesecake… ακόμα και αν κάνεις δίαιτα; Κι όμως είναι αλήθεια.

Οι περισσότερες δίαιτες κατατάσσουν τα γλυκά στη λίστα των απαγορευμένων τροφίμων. Υπάρχουν όμως πλέον επιδόρπια, που όχι μόνο δεν είναι απαγορευτικά αλλά μπορούν και να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος.

Άλλωστε ο στόχος δεν είναι η στέρηση αγαπημένων γεύσεων αλλά η βελτίωση του τρόπου ζωής και της διατροφής μας, ακολουθώντας ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Τα επιδόρπια νέας γενιάς, όπως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, δεν περιέχουν ζάχαρη, έχουν χαμηλές θερμίδες και λιπαρά και παράλληλα έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (ΓΔ).

Γιατί να επιλέγω τρόφιμα χαμηλού ΓΔ;
Γιατί απελευθερώνουν αργά και σταθερά γλυκόζη και συνεπώς ενέργεια στο σώμα, με αποτέλεσμα να δίνουν ένα παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού και να μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Αντίθετα, η απότομη αύξηση του σακχάρου που προκαλούν τα τρόφιμα με υψηλό ΓΔ οδηγούν στη συνέχεια και σε απότομη μείωσή του (υπογλυκαιμία), με αποτέλεσμα να πεινάς πάλι πολύ γρήγορα.

Πώς να επιλέγω επιδόρπια;
Τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αξιολογούμε είναι: ο χαμηλός Γλυκαιμικός Δείκτης, η απουσία ζάχαρης, οι περιορισμένες θερμίδες και τα χαμηλά λιπαρά. Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ έχει δημιουργήσει την ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων Sweet & Balance που πληρούν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Οι γευστικές προτάσεις είναι πολλές: μιλφέιγ, mousse σοκολάτας, κρέμα καραμελέ, τσηζκέικ, σοκολάτα και πολλά άλλα.


Πόσο συχνά μπορώ να τρώω αυτά τα επιδόρπια;

Τα ευχάριστα νέα για τα επιδόρπια χαμηλού ΓΔ επιβεβαιώνονται και από δύο νέες ελληνικές έρευνες*: τα άτομα που κατανάλωναν επιδόρπια χωρίς ζάχαρη με χαμηλό ΓΔ μέχρι και 4 φορές την εβδομάδα κατάφεραν να χάσουν έως και 4 κιλά μέσα σε 3 μήνες, χωρίς να νιώσουν το γνωστό αίσθημα στέρησης και ψυχολογικής πίεσης. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η Dr. Αντωνία Δασταμάνη, Παιδοενδοκρινολόγος: «τα επιδόρπια χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη είναι ένα σημαντικό όπλο στη μάχη της παχυσαρκίας. Όταν γνωρίζεις ότι θα φας επιδόρπιο και μάλιστα τόσο νόστιμο και αρκετά συχνά, είσαι πιο πειθαρχημένος και συνεπώς χάνεις και περισσότερο βάρος».

*Η πρώτη κλινική μελέτη αφορούσε υπέρβαρα-παχύσαρκα παιδιά και πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και στη Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη του «Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου». Η δεύτερη κλινική μελέτη αφορούσε ενήλικες με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και πραγματοποιήθηκε στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο. Τα επιδόρπια που χρησιμοποιήθηκαν και στις δύο κλινικές μελέτες ανήκουν στη νέα γενιά επιδορπίων SWEET & BALANCE χωρίς ζάχαρη με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη που δημιούργησε η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ.

Read More

And More