Fitness tricks! Κι όμως μπορείς να κάψεις μέχρι και 350 θερμίδες τη μέρα χωρίς δίαιτα και γυμναστική

Μπορεί να σιχαίνεσαι τις δίαιτες και να αποφεύγεις τη γυμναστική. Μπορεί και όχι, αλλά θέλεις να κάψεις και μερικές έξτρα θερμίδες μέσα στη μέρα σου. Το μυστικό λοιπόν κρύβεται στην καθημερινότητά σου και απλά δεν το είχες παρατηρήσει so far.

Λέγεται NEAT και μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις έως και 350 θερμίδες τη μέρα ή -για να το κάνουμε πιο εντυπωσιακό- 20 κιλά το χρόνο. Δες τι πρέπει να κάνεις…

Καταρχάς τι είναι το NEAT;
Είναι αυτό το όνομα που επέλεξαν οι ειδικοί για κάτι τελικά πολύ απλό. Σε άπταιστα “ελληνικά” σημαίνει Non-exercise activity thermogenesis. Aκούγεται επιστημονικό, αλλά πρόκειται απλά για τις θερμίδες που μπορεί να κάψει το σώμα όχι όταν γυμνάζεσαι, αλλά όταν κάνεις κάποιες καθημερινές συνήθειες. Εξαιρούνται οι ώρες που κοιμάσαι και τρως.
Ξέρεις ότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί ενέργεια -δηλαδή θερμίδες- για οτιδήποτε θέλεις να κάνεις, άρα μπορείς να κάψεις ακόμη κι όταν παίζεις ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, περπατώντας για τη δουλειά ή και όταν απλά χτυπάς τα δάχτυλά σου στο γραφείο από νευρικότητα. Ε, αυτό είναι.

Τι μπορείς να κάνεις για να το εκμεταλλευθείς και να χάσεις κιλά χωρίς δίαιτα και χωρίς γυμναστική
Δεν έχεις παρά να βάλεις το “NEAT” πιο ενεργά στην καθημερινότητά σου. Πως; Σου εξηγούμε παρακάτω…

1. Η νευρικότητα καίει θερμίδες

Έχεις παρατηρήσει μερικούς ανθρώπους που δεν μένουν σχεδόν ποτέ ακίνητοι; Κουνάνε συνέχεια την πατούσα τους δεξιά και αριστερά, έχουν πάντα κάτι στα χέρια για να τα κρατάνε απασχολημένα, τυλίγουν ασταμάτητα μια τούφα από τα μαλλιά τους στα δάχτυλα και γενικότερα είναι μονίμως σε μια κινητικότητα. Αυτή λοιπόν η συνεχής και επαναλαμβανόμενη κίνηση είναι που τους διατηρεί αδύνατους.
Οι έρευνες δείχνουν πως οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν τέτοιες νευρικές συνήθειες που καίνε ως και 350 θερμίδες την ημέρα. Σε αντίθεση με έναν ήρεμο άνθρωπο που χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα ποδήλατο για να κάψεις τις ίδιες θερμίδες!!!

-Το μήνυμα ελήφθη, η απόφαση δική σου. Μπορείς να έχεις πάντα κάτι στα χέρια: ένα στιλό, ένα μπαλάκι, με το οποίο θα κρατάς πάντα τα χέρια σε κίνηση. Δοκίμασε να έχεις μουσική στη δουλειά ή το σπίτι που να σε βοηθά να κουνιέσαι κοφτά και νευρικά. Και κάπως έτσι… θα απαλλαγείς από 350 θερμίδες ή αλλιώς ένα κομμάτι γλυκό!
Αν πάλι πιστεύεις ότι απλά θα σου σπάσουν τα νεύρα, πήγαινε στις παρακάτω προτάσεις…

2. Γέλα πολύ!
Το γέλιο δεν κάνει μόνο καλό στη διάθεση! Καίει και θερμίδες… “Έκανα κοιλιακούς από τα γέλια” δεν λένε; Δέκα μόλις λεπτά απολαυστικού και ξεκαρδιστικού γέλιου μπορούν να σε βοηθήσουν να κάψεις μέχρι και 40 θερμίδες. Σημείωσε πως οι ειδκοί λένε ότι αν αυτό γίνει καθημερινή συνήθεια μεταφράζεται σε απώλεια 2 κιλών σε ένα χρόνο. Απλά, γελώντας. Χαχαχα…!

-Κάνε το χιούμορ αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή σου. Γέλα με τις φίλες σου, γέλα με τις κωμωδίες στο σινεμά, γέλα με τις κωμωδίες στο θέατρο. Αντιμετώπισε τη ζωή από την ξεκαρδιστική της πλευρά… Όλα είναι θέμα συνήθειας.

3. Στα όρθια
Και μόνο με το να στέκεται κάποιος όρθιος καίει 50% περισσότερες θερμίδες απ’ το να είναι καθιστός. Φαντάσου πως αν παραμείνεις όρθια στο λεωφορείο για τη δουλειά μπορείς να απαλλαγείς από 50 θερμίδες σε μία ώρα. Υπολόγισε τώρα να το κάνεις αυτό, να στέκεσαι δηλαδή όρθια για δύο με τρεις ώρες κατά τη βραδινή σου έξοδο…

-Φόρεσε λοιπόν άνετα στρωτά παπούτσια -τα σανδάλια είναι μια χαρά- και απόλαυσε το ποτό σου όρθια. Γυρίζοντας σπίτι θα έχεις κάψει στη χειρότερη περίπτωση το αλκοόλ που κατανάλωσες.

4. Just walk!
Δεν έχεις παρά να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες για περπάτημα μέσα στην ημέρα σου. Περπάτησε μέχρι τη στάση του λεωφορείου, του μετρό, πήγαινε με τα πόδια στο περίπτερο, στο super market. Μην μπεις στον πειρασμό να πάρεις μεταφορικό μέσο για έναν κοντινό προορισμό. Το περπάτημα, η κίνηση θα μπορούσε να σε βοηθήσει να χάσεις μέχρι και 20 με 25 κιλά το χρόνο έχουν υπολογίσει οι επιστήμονες! Ειδικά, αν μετά τη δουλειά αποφασίσεις αντί να αράξεις στον καναπέ να πας μια βόλτα με τα πόδια.

-Οι άνθρωποι του νούμερο 1, οι νευρικοί δηλαδή, όταν μιλάνε στο τηλέφωνο συνήθως περπατάνε πάνω κάτω στο σπίτι. Αν ανήκεις στην κατηγορία που αράζει στην πολυθρόνα, άρχισε να περπατάς όσο μιλάς με τις φίλες σου ή το σύντροφό σου.

-Βρες την παραμικρή ευκαιρία στο γραφείο να σηκωθείς και να περπατήσεις. Μη στείλεις mail στο συνάδελφο από το δίπλα γραφείο. Περπάτησε ως εκεί και εξήγησέ του τα πάντα από κοντά. Α, και μην καθίσεις σε καρέκλα να του τα πεις!

5. Πιες παγωμένο νερό
Τώρα που είναι καλοκαίρι είναι πιο εύκολο. Έρευνες δείχνουν πως αν φρόντιζες τα οκτώ ποτήρια νερό που σου αναλογούν να είναι παγωμένο, τότε θα μπορούσες να κάψεις ως και 70 θερμίδες περισσότερες. Απλά πρόσθεσε πάγο λοιπόν κι άσε τον οργανισμό σου να καίει θερμίδες για να ανταπεξέλθει.

– Δοκίμασε ένα κόλπο που το κάνει μια συνάδελφος στο γραφείο και αν κρίνω από τη σιλουέτα της, πιάνει! Βάλε μπόλικα παγάκια σε ένα μεγάλο ποτήρι και μασούλησέ τα μέχρι να λιώσουν. Θα αυξήσεις την ενέργεια που καις.

– Φρόντισε σε κάθε περίπτωση όλα σου τα ροφήματα και τα αναψυκτικά εκτός από Light να είναι και γεμάτα πάγο!!!

Υ.Γ.: Η νευρικότητα, η κινητικότητα, το NEAT που λένε και οι επιστήμονες, σε βοηθάει να κάψεις θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας. Είναι λοιπόν ένα τρικ να αυξήσεις τις καύσεις σου. Δεν αντικαθιστά ούτε τη γυμναστική ούτε τη σωστή διατροφή. Ένας συνδυασμός λοιπόν είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο. Από την άλλη, αν δεν γυμνάζεσαι καθόλου, ναι, είναι μια καλή λύση και σαφώς προτιμότερη από την απόλυτη ακινησία.

Read More

And More