Πίσω στην κορυφή της σελίδας
07.06.2010 | 19:16

Πώς θα ενεργοποιήσω τον μεταβολισμό μου;

Πώς θα ενεργοποιήσω τον μεταβολισμό μου;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η αποτελεσματική ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας θα πρέπει ουσιαστικά να στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες… Ο πρώτος άξονας είναι οι θερμίδες. Το διατροφολόγιο σας θα πρέπει να περιέχει σχετικά περιορισμένες θερμίδες (μεσοθερμιδικό). Δηλαδή να Κυμαίνεται περίπου στις 1.300 έως και 1.500 θερμίδες δημιουργώντας έτσι ένα ήπιο αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο.  
 
Ο δεύτερος άξονας είναι η σημαντική αντιοξειδωτική περιεκτικότητα του διατροφολόγιου σας σε μονάδες ORAC, βάση των εκτιμώμενων σας αναγκών. Η μέση σύσταση του USDA για το γενικό πληθυσμό είναι 3.000 – 5.000 μονάδες ORAC. Αυτό σημαίνει πως βάσει των προσωπικών σας απαιτήσεων θα πρέπει να προσλαμβάνετε τις συγκεκριμένες μονάδες ORAC που έχετε ανάγκη μέσω της διατροφής σας, από τρόφιμα ανώτατης βιολογικής αξίας. Κατά περίπτωση το διατροφολόγιο σας μπορεί να περιέχει 4.000 – 7.000 μονάδες ORAC. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η καλή λειτουργία των κυττάρων σας και κατ΄ επέκταση του μεταβολισμού σας, ενώ ταυτόχρονα προάγεται η άμυνα του οργανισμού σας και προλαμβάνονται φαινόμενα γήρανσης των ιστών.  
 
Η ανωτέρω θεωρία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη φιλοσοφία της «νέας αντιοξειδωτικής δίαιτας ORAC» πουπεριλαμβάνεται στο νέο μου βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο πουκυκλοφορεί από τις ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις.
 
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Πιέσεις στο πρόσωπο: 4 απλές ασκήσεις που είναι σαν να κάνεις βελονισμό στο σπίτι!
Κάν'το μόνη σου: Πως να φτιάξεις ένα clutch από πλαστικοποιημένο χαρτί!
Meghan Markle: Η sexy σύντροφος του πρίγκιπα Harry αποκαλύπτει τα fitness μυστικά της
Θέλεις να πεις “Goodnight moon” και να κοιμηθείς ήσυχη; Αυτά είναι τα φυτά που πρέπει να έχεις στο υπνοδωμάτιο
Top 10