Πίσω στην κορυφή της σελίδας
17.08.2010 | 00:00
Δημήτρης Γρηγοράκης

Με τι μπορώ να αντικαταστήσω το κρέας στη δίαιτα Orac;

Με τι μπορώ να αντικαταστήσω το κρέας στη δίαιτα Orac;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Είμαι vegeterian και δεν μου αρέσει το μοσχαρίσιο κρέας. Με τι μπορώ να αντικαταστήσω  το κρέας στη δίαιτα Orac;

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, θα ήθελα να σας πληροφορήσω  ότι το μοσχαρίσιο κρέας συμπεριλαμβάνεται στη δίαιτα Orac για λόγους καθαρά και μόνο συνολικής διατροφής. Δεν παρουσιάζει καμία αντιοξειδωτική ιδιότητα, αντίθετα σε μεγάλη κατανάλωση μπορεί να επιφέρει και προ-οξειδωτικές συνέπειες. Με αυτό το δεδομένο μπορείτε άνετα να το αντικαταστήσετε με άλλα τρόφιμα που μπορούν να σας τροφοδοτήσουν στις βασικές θρεπτικές ουσίες για τις οποίες μας καλύπτει το κρέας, όπως ο σίδηρος, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες της Ομάδας Β.

Από τις ζωικές τροφές το κοτόπουλο και από τις φυτικές τροφές τα όσπρια (φακές), το σπανάκι, το μαύρο ψωμί κλπ μπορούν  να σας καλύψουν σε ένα σημαντικό βαθμό στα παραπάνω θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, στην περίπτωση των φυτικών τροφίμων υπάρχει μία υπενθύμιση: Με δεδομένη τη χαμηλή περιεκτικότητα αλλά και βιοδιαθεσιμότητά του σιδήρου (μη αιμικός σίδηρος) που περιέχουν, θα πρέπει να καταναλώνονται σε μεγαλύτερες ποσότητες και ταυτόχρονα το διατροφόλογιο σας να περιλαμβάνει άφθονη βιταμίνη C (λεμόνι, πορτοκάλι, πιπεριά, πατάτα κλπ) η οποία συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, ώστε να παραλαμβάνει ο οργανισμός σας όλη την ποσότητα που περιέχουν τα φυτικά τρόφιμα.

Στην περίπτωση αυτή τα οφέλη για τον οργανισμό σας θα είναι πολλαπλά με σημαντικότερο αυτό την μεγαλύτερης αντιοξειδωτικής πρόσληψης. 


Έχεις και εσύ απορίες για την διατροφή; Στείλε την ερώτηση σου στον Δημήτρη Γρηγοράκη. Συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας κάνοντας κλικ εδώ
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10