Καστανό ρύζι: Το ζητά ο οργανισμός σου!

Θα σου το πούνε όλοι οι γιατροί και κάθε διατροφολόγος: ο οργανισμός μας χρειάζεται μια ποικιλία τροφών για να λειτουργήσει σωστά! Ακόμη περισσότερο, υπάρχει μια κατηγορία τροφίμων που είναι τόσο μοναδικά όσο και η σύνθεσή τους και η διατροφική τους αξία! Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία τροφών θα βρούμε το καστανό ρύζι.

Ο κλινικός διαιτολόγος (M.Sc.) Κωνσταντίνος Ξένος είναι ο πλέον κατάλληλος να σου εξηγήσει γιατί το καστανό ρύζι κυριολεκτικά το ζητάει ο οργανισμός σου και πού ακριβώς σε ωφελεί!

1. Πηγή ενέργειας!

Το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες οι οποίοι αποτελούν την βασική πηγή ενέργειας ενός υγιούς οργανισμού. Παράλληλα αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, με μια ποσότητα των 100 g, να μας δίνει το 7-8% της ενδεικνυόμενης ποσότητας κατανάλωσης φυτικών ινών ημερησίως! Αυτός ακριβώς ο συνδυασμός (σύνθετοι υδατάνθρακες και φυτικές ίνες) δίνουν την δυνατότητα στο καστανό ρύζι να παρέχει στον οργανισμό μας ενέργεια, η οποία απελευθερώνεται σταδιακά και όχι απότομα, κάτι πολύ σημαντικό σε πολλές εκφάνσεις της υγείας μας, αλλά και στη σωστή διαχείριση βάρους.

2. Περιέχει ψευδάργυρο και σελήνιο!

Το καστανό ρύζι εμπεριέχει σε σημαντικά ποσά δύο άκρως απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο. Ο ψευδάργυρος αποτελεί συστατικό πολλών ενζύμων και συμβάλλει σε σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού. Εμπλέκεται στη σύνθεση των πρωτεϊνών και στο σχηματισμό της ινσουλίνης και είναι σημαντικό στοιχείο για την λειτουργία του θύμου αδένα. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει επίσης στην ομαλή λειτουργία του προστάτη και του αναπαραγωγικού συστήματος. Από την άλλη μεριά το σελήνιο αποτελεί βασικό συστατικό αντιοξειδωτικών ενζύμων του οργανισμού μας, ενώ «συνεργάζεται» και με την βιταμίνη Ε που συναντάμε στο καστανό ρύζι προκειμένου να αποδώσει μέγιστα αντιοξειδωτικά οφέλη!

3. Είναι αντιοξειδωτικό!

Το καστανό ρύζι όμως δεν οφείλει την αντιοξειδωτική του δράση μόνο στην ύπαρξη του σεληνίου, του ψευδαργύρου και της βιταμίνης Ε, αλλά εμπεριέχει και μοναδικά φυτοχημικά συστατικά με ιδιαίτερη αντιοξειδωτική επίδραση. Δύο από τα πιο σημαντικά είναι η γ-ορυζανόλη και οι ανθοκυανίνες.

4. Περιέχει βιταμίνες και μέταλλα!

Μαγνήσιο, μαγγάνιο, Βιταμίνη Β1 και Βιταμίνη Β6 ολοκληρώνουν το ψηφιδωτό των θρεπτικών συστατικών του καστανού ρυζιού.

5. Δεν έχει αλάτι και λιπαρά!

Μια τροφή με πλούσιο περιεχόμενο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία μπορεί να αντενδείκνυται για καθημερινή κατανάλωση όταν είναι πλούσια σε αλάτι και κορεσμένα λιπαρά! Το καστανό ρύζι λοιπόν δεν εμπεριέχει κορεσμένα λιπαρά και αλάτι (έχει μόνο ίχνη) και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το ανάγει σε εξαιρετική τροφή!

Agrino Brown Family, η καθημερινή μας επιλογή!
Για πρώτη φορά, μία ολοκληρωμένη σειρά καστανών ρυζιών που τα έχει όλα έρχεται στο τραπέζι σου!

Με υπέροχη γεύση που εκπλήσσει και σε 4 μοναδικές ποικιλίες για κάθε χρήση, αλλά πάντα εύκολα και γρήγορα. Αγνό και ανεπεξέργαστο, χωρίς γλουτένη, πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, το νέο καστανό ρύζι της Agrino θα αποτελέσει την ιδανική επιλογή για το καθημερινό μας τραπέζι.

Read More

And More