CUT IT OUT: Μείωνουμε με τη βοήθεια της διαιτολόγου τις θερμίδες από τα αγαπημένα σου φαγητά

Γυρίζεις στο σπίτι από τη δουλειά και η γειτονιά αναδύει από παντού μυρωδιές. Νόστιμο παστίτσιο, λαχταριστή καρμπονάρα ή ακόμη και μπριζολίτσα στα κάρβουνα.
CUT IT OUT! Όχι, δεν θα απαρνηθείς ποτέ τα αγαπημένα σου φαγητά. Απλά με μερικές κινήσεις “ματ” θα ρίξεις τις θερμίδες, διατηρώντας τη γεύση!

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου σου δίνει έξυπνα tips για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου φαγητά, με λιγότερες όμως θερμίδες!

1. CUT IT OUT ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
Από 840 θερμίδες… 510!
Η βελούδινη γεύση της σε συναρπάζει. Είσαι μακαρονού, τι να κάνουμε! Είναι όμως φορές που κάνεις πως δεν τη βλέπεις στο μενού του εστιατορίου! Γιατί η κλασική συνταγή μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 840 θερμίδες η μερίδα. Με μικρές και έξυπνες όμως “παρεμβάσεις” μπορείς να μειώσεις τις θερμίδες ραγδαία.

Η εκδοχή που σου προτείνει η Κλινική Διαιτολόγος-Διαιτολόγος Αθηνά Ρούντου έχει μόλις 510 θερμίδες
. Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα για να δεις πως θα την ετοιμάσεις!

2. CUT IT OUT ΑΠΟ ΤΗΝ PIZZA
Από 360 θερμίδες… 270!
Το Σάββατο είναι ο μεγάλος τελικός της Eurovision που θα παρακολουθήσεις με όλη την παρέα και τη συντροφιά του TLIFE. Γίνεται όμως Eurovision χωρίς πίτσα; Φέρσου έξυπνα! Άλλαξε τα υλικά της και ρίξε τις θερμίδες. Ένα κομμάτι πίτσα σπέσια (μοτσαρέλα, χοιρινό, ζαμπόν, μοσχάρι, πεπερόνι και 3 τυριά) έχει 360 θερμίδες. Άλλωστε μια πίτσα από τα χεράκια σου είναι πάντα πιο νόστιμη

Η έξυπνη συνταγή σου θα “ρίξει” τις θερμίδες στις 270. Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα για να δεις πως θα την ετοιμάσεις!

3. CUT IT OUT ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
Από 690 θερμίδες… 520!
Το παστίτσιο είναι ο πραγματικός βασιλιάς της ελληνικής κουζίνας! Τα παιδιά ξετρελαίνονται, εσύ γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να εναρμονιστείς με τις κανονικές μερίδες και όχι με όσα έχεις μάθει από την μαμά σου… δηλαδή το μισό ταψί στο πιάτο σου. Ένα κομμάτι παστίτσιο της μαμάς μπορεί να έχει εως και 690 θερμίδες.

Μικρές μαγειρικές συμβουλές από την Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο Αθηνά Ρούντου, θα μειώσουν το θερμιδικό περιεχόμενο στις 520 θερμίδες. Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα για να δεις πως θα την ετοιμάσεις!

4. CUT IT OUT AΠΟ ΤΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ
Από 750 θερμίδες… 570!
Κακά τα ψέματα… μια ζουμερή χοιρινή μπριζόλα στα κάρβουνα είναι πάντα πειρασμός. Και το πρόβλημα δεν είναι το κρέας, όσο τα συνοδευτικά. Γιατί λοιπόν να τη βάλεις στο πιάτο δίπλα σε τηγανητές πατάτες και να μην την φτιάξεις με λαχανικά; Μια μπριζόλα χοιρινή με πατάτες τηγανητές έχει 750 θερμίδες. Τα πράσινα λαχανικά με τις φυτικές τους ίνες θα αποβάλουν το μεγαλύτερο μέρος του λίπους του κρέατος, αφήνοντάς σου μόνο νοστιμιά και απόλαυση.

Σου προτείνουμε μια νόστιμη σαλάτα με τρυφερά κομμάτια χοιρινής μπριζόλας που έχει μόνο 570 θερμίδες
. Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα για να δεις πως θα την ετοιμάσεις!

5. CUT IT OUT ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Από 480 θερμίδες… 250!
Όταν το κουτάλι γκρεμίσει τα τοιχώματα και αποκαλύψει τη ρευστή καρδιά από σοκολάτα, η δική σου καρδιά αρχίζει να φτερουγίζει. Αντί λοιπόν να κάθεσαι απαθής και να παρακολουθείς το αγόρι σου να το καταβροχθίζει, ενώ εσύ το αποφεύγεις βρες τρόπο να το κάνεις πιο… ελαφρύ! Ένα σουφλέ σοκολάτας μπορεί να φτάσει τις 480 θερμίδες.

Με τις κατάλληλες αλλαγές θα απολαύσεις το ίδιο σουφλε σοκολάτας με παγωτό με 250 θερμίδες. Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα για να δεις πως θα την ετοιμάσεις!

Read More

And More