Καθαρά Δευτέρα: η μέρα που… τηρούμε τις παραδόσεις!

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και οι περισσότεροι από εμάς ήδη κάνουμε σχέδια για το πώς θα περάσουμε το πιο νόστιμο τριήμερο του χρόνου. Και αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν “παραδοσιακές” αξίες: ξεκούραση, νηστίσιμους μεζέδες, οικογενειακές συγκεντρώσεις, μουσική και σε πολλές περιπτώσεις εκδρομή!

Παραδοσιακά, η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής και αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για την οικογένεια και τους φίλους να έρθουν πιο κοντά, να μαζευτούν γύρω από το τραπέζι και να απολαύσουν μαζί τις νηστίσιμες νοστιμιές της ημέρας.

Κάποτε, το τραπέζι αυτό βρισκόταν στην εξοχή, σήμερα όμως μπορεί να στρωθεί οπουδήποτε! Σε κήπους και μπαλκόνια, στο σπίτι ή σε πικ νικ στην ύπαιθρο, όλη η παρέα μαζεύεται για να συνεχίσει την όμορφη αυτή παράδοση με χαρταετό, νηστίσιμα μεζεδάκια, λαγάνα και… φυσικά, Μακεδονικό Χαλβά!

Μακεδονικός Χαλβάς: στο παραδοσιακό τραπέζι είναι… πρωταγωνιστής!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Ο πατροπαράδοτος αυτός τρόπος παραγωγής σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, έχουν σαν αποτέλεσμα τη μοναδική, αυθεντική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά που δίνει μια ξεχωριστή γλύκα και νοστιμιά στο νηστίσιμο τραπέζι… γεύση που τον έχει αναδείξει πρώτο στην καρδιά μας και απόλυτο πρωταγωνιστή στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!

Read More

And More