6 λαχανικά πλούσια σε πρωτεΐνη που πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου!

Τα λαχανικά είναι γνωστά για τη θρεπτική τους αξία, για το πόσο βοηθούν να χάσεις βάρος αλλά όχι για την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη. Δεν ήταν μάλλον μέχρι στιγμής, γιατί όπως διαπιστώθηκε, υπάρχουν 6 λαχανικά που περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, την οποία πρέπει να επωφεληθείς.

Ειδικά αν έχεις επιλέξει να ακολουθήσεις μια χορτοφαγική διατροφή ή αν έχεις αποφασίσει να περιορίσεις το κρέας και να στραφείς περισσότερο στα λαχανικά. Vegetarian ή μη λοιπόν, εδώ είναι όλες οι λεπτομέρειες για αυτά τα λαχανικά τα οποία όμως θα πρέπει να συνδυάζεις με άλλες τροφές για να μπορέσεις να πάρεις όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που έχουν.

Σου δίνουμε και κάποιες συνταγές για να πειραματιστείς στο σπίτι με αυτά τα λαχανικά!

1. ΑΡΑΚΑΣ
Πρέπει να ξέρεις, ιδιαίτερα εσύ που μέχρι πρότινος ”σνόμπαρες” τον αρακά ότι μισή κούπα ισοδυναμεί με 3,5γρ. πρωτεΐνη! Και το εντυπωσιακό με τον αρακά είναι ότι υπάρχουν άπειρες νόστιμες συνταγές για να τον μαγειρέψεις. Μην πηγαίνει ο νους σου μόνο στη παραδοσιακή λαδερή συνταγή, η οποία εδώ που τα λέμε, είναι πολύ γευστική, χορταστική και θρεπτική.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σούπα με αρακά και κάρδαμο Μπακαλιάρος με αρακά και σος βασιλικού

Για περισσότερες συνταγές με αρακά κάνε κλικ εδώ

2. ΣΠΑΝΑΚΙ
Θυμάσαι που ο Popeye πριν αναμετρηθεί με κάποιον άνοιγε μια κονσέρβα σπανάκι και έτρωγε; Μα φυσικά και αυτό ήταν το μυστικό της δύναμής του! Γιατί μισή κούπα σπανάκι περιέχει 3γρ. πρωτεΐνη και μπορείς να το καταναλώσεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είτε σε σαλάτα ωμό είτε βραστό με άλλες υγιεινές τροφές.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ομελέτα με σπανάκι Σαλάτα με κοτόπουλο και σπανάκι


Για περισσότερες συνταγές με σπανάκι κάνε κλικ εδώ

3. ΨΗΤΗ ΠΑΤΑΤΑ
Εγώ ομολογώ ότι λατρεύω τις ψητές πατάτες. Έχουν τέλεια γεύση και είναι πολύ πιο υγιεινές από τις τηγανητές γιατί δεν έχουν τόσο λάδι. Ειδικά όταν συνοδεύονται από πρωτότυπα και απολαυστικά toppings (τα οποία όμως δεν παχαίνουν!). Μια πατάτα μεσαίου μεγέθους λοιπόν περιέχει 3γρ. πρωτεΐνης. Δες και αυτές τις συνταγές για να τις δοκιμάσεις σπίτι!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ψητή πατάτα με αρωματισμένη φρυγανιά Ψητές γεμιστές πατάτες


Για περισσότερες συνταγές με ψητή πατάτα κάνε κλικ εδώ

4. ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Μην ακούς που λένε ότι το μπρόκολο έχει έντονη οσμή και ότι έχει περίεργη γεύση γιατί όλα αυτά δεν ισχύουν. Εντάξει ίσως ισχύει η μυρωδιά όταν μαγειρεύεται αλλά αυτό συμβαίνει λόγω μιας ουσίας που περιέχει το μπρόκολο, στην οποία οφείλει και το χρώμα αλλά και την μυρωδιά αυτή. Μπορείς να εξαφανίσεις την ενοχλητική μυρωδιά όμως, εάν την ώρα που το βράζεις προσθέσεις μια φέτα ψωμί στην κατσαρόλα ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο ή ένα λεμόνι κομμένο στα δύο! Το βασικό όμως που πρέπει να ξέρεις, είναι ότι αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης με 2γρ. από αυτή σε κάθε μερίδα.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σαλάτα μπρόκολο με γλιστρίδα και κινόα Φιλέτο κολιού με μπρόκολο και ελιές


Για περισσότερες συνταγές με μπρόκολο κάνε κλικ εδώ

5. ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
Η αλήθεια είναι πως τα λαχανάκια Βρυξελλών δεν συνηθίζονται στην ελληνική κουζίνα. Είναι και λίγο ιδιόμορφα στον τρόπο παρασκευής τους και δεν υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Τουλάχιστον όχι στα μικρά της γειτονιάς σου. Είναι όμως και από την άλλη, πολύ θρεπτικά καθώς μισό φλιτζάνι περιέχει 2γρ. πρωτεΐνης. Και όχι μόνο, καθώς τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν επίσης κάλιο και βιταμίνη Κ.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Λαχανάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια Πικάντικες γαρίδες με λαχανάκια

Θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να τα μαγειρέψεις κι αλλιώς; Κάνε κλικ εδώ

6. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
Κάθε φορά που αγοράζεις ψημένο καλαμπόκι δεν αναπολείς τα χρόνια που ήσουν μικρή και οι γονείς σου στο έπαιρναν στο λούνα παρκ και στα πανηγύρια για να σταματήσεις επιτέλους να κλαις; Έχει τέλεια γεύση και ταιριάζει απίστευτα σε σαλάτες, στο ρύζι και στο κρέας. Μισό φλιτζάνι καλαμπόκι ισοδυναμεί με 2γρ. πρωτεΐνη λοιπόν.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μεξικάνικο καλαμπόκι με κρέμα Γεμιστές ντομάτες με σαλάτα καλαμποκιού


Για περισσότερες συνταγές με καλαμπόκι κάνε κλικ εδώ

Read More

And More