Πασχαλινές λιχουδιές με λίγες θερμίδες! Plus μια νηστίσιμη εκδοχή για απόλαυση μέχρι το Μ.Σάββατο

Μια φέτα τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού σε καλεί από το τραπέζι της κουζίνας. Ένα αφράτο κουλουράκι σε σχήμα πλεξούδας περιμένει να κάνει “μακροβούτι” στο ζεστό καφέ σου. Εσύ θα κάνεις πως δεν τα ακούς; Γιατί από την μία πρέπει να τα απαρνηθείς για μερικές ημέρες -μέχρι να τελειώσει η νηστεία- και πάνω από όλα… παλεύεις με τα θέλω σου, για να αποφύγεις τις πολλές θερμίδες που κρύβουν οι πασχαλινοί πειρασμοί.

Αρκεί να φερθείς έξυπνα και θα περάσεις τις πιο γλυκές γιορτές χωρίς υπερβολές. Βρήκαμε εναλλακτικές Light εκδοχές για όλα τα πασχαλινά γλυκά. Και για όσες δεν θέλουν “εκπτώσεις” στις θερμίδες, βρήκαμε το πλάνο που θα σε κρατήσει σε “γλυκιά” φόρμα επιμένωντας στις παραδοσιακές συνταγές…

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Το παραδοσιακό τσουρεκάκι είναι αφράτο, νόστιμο, μυρωδάτo και… γεμάτο θερμίδες. “Τα 100 γραμμάρια τσουρεκιού δίνουν περίπου 386 θερμίδες, 12γρ λίπους και 101mg χοληστερόλης” επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου.

Βέβαια το γαλατάκι και τα αυγά θα σου δώσουν πολλές και ευεργετικές βιταμίνες, όπως Β1, Β2, Α, D και E αλλά και μεταλλικά στοιχεία απαραίτητα για την πνευματική διαύγεια, τη λειτουργία της καρδιάς και την πρόληψη από την αναιμία! Επίσης το μαχλέπι που περιλαμβάνει είναι ιδιαίτερα χωνευτικό. Κάνε κλικ εδώ για την συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που ετοιμάζει και η Τατιάνα Στεφανίδου.

Ligth Version:
Αν πάλι οι θερμίδες που διάβασες παραπάνω σε έκαναν να τρομάξεις, τότε δες παρακάτω το νόστιμο light τσουρεκάκι. Είναι λίγο πιο άγλυκο, αλλά το ίδιο αφράτο και μαλακό και δεν έχει παρά 120 θερμίδες.
Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα της συνταγής και δες πως θα την ετοιμάσεις.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Από μικρή λάτρευες περισσότερο τη διαδικασία, παρά το αποτέλεσμα. Όχι βέβαια πως δεν αδημονείς να δοκιμάσεις τα πασχαλινά κουλουράκια σου. Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου εξηγεί πως τα κουλουράκια συμβάλλουν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, στην ενίσχυση της μνήμης και της πνευματικής διαύγειας, λόγω της περιεκτικότητας σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Τα 100 γραμμάρια κουλούρια δίνουν περίπου 374 θερμίδες, 8γρ λίπους και 99mg χοληστερόλης. Αν θέλεις να ετοιμάσεις τα παραδοσιακά κουλουράκια κάνε κλικ εδώ.

Light Version:
Επειδή όμως 374 θερμίδες είναι ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα, σκέφτεσαι μήπως τα κουλουράκια σου φέτος είναι διαίτης. Για δες την παρακάτω συνταγή με μόλις 90 θερμίδες;

Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα της συνταγής και δες πως θα την ετοιμάσεις.

Για να μην περιμένεις μέχρι το Μεγάλο Σάββατο
Μεγάλη Πέμπτη και έχεις κάνει την κουζίνα σου εργαστήριο. Δεν είναι κρίμα να ετοιμάσεις τσουρέκια, κουλουράκια και πασχαλινά αυγά και να μην μπορείς να δοκιμάσεις τίποτα; Κράτησε λίγο αλεύρι και μαγιά, πάρε ελαιόλαδο και φτιάξε λαχταριστά νηστίσιμα κουλουράκια. Για να έχεις τη λιχουδιά σου μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.

Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα της συνταγής και δες πως θα την ετοιμάσεις.

Tips για να παραμείνεις πιστή στην παράδοση
Αν δεν θέλεις χαλάσεις την παράδοση και θέλεις να κάνεις τα πασχαλινά σου γλυκά όπως ακριβώς η μαμά, τότε απλά θα πρέπει να βάλεις αυστηρό πρόγραμμα. Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου συστήνει: “Καλό είναι να καταναλώνουμε 1 φέτα τσουρέκι ή 1 κουλουράκι το πρωί με 1 ποτήρι ημίπαχο γάλα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα στερηθούμε τίποτα από αυτά και ταυτόχρονα δε θα καταναλώσουμε υπερβολική ποσότητα”!

KANE KΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Read More

And More