Νιώθεις αδύναμη και κουρασμένη; 5 φυσικά τρόφιμα για να κερδίσεις πίσω την ενέργειά σου.

Mήπως αισθάνεσαι συχνά κουρασμένη και χωρίς ενέργεια; Τι μπορείς να κάνεις; Βάλε στη διατροφή σου 5 τροφές που θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια να κάνεις όλα όσα θέλεις στην καθημερινότητά σου.

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει τις τροφές-μπαταρία για να αισθάνεσαι πάντα ευδιάθετη και δυνατή να κάνεις ό, τι επιθυμείς…

1. Μήλο μου κόκκινο… ή και πράσινο ή κίτρινο! Το φρούτο του χειμώνα είναι μία από τις καλύτερες πηγές κερκετίνης, ένα φυτοχημικό (φλαβονοειδές) που συνδέεται με την αυξημένη αντοχή στην άθληση. Ένα μήλο την ημέρα λοιπόν δεν κάνει μόνο το γιατρό πέρα, αλλά τονώνει την αντοχή και την ενέργειά σου!

2. Κρεμμύδι… ναι, ναι αγαπητή! Ίσως το αποφεύγεις επιμελώς, αλλά ο βασιλιάς της κουζίνας είναι ένα φυσικό, γευστικό μυστικό για να έχεις ενέργεια! Πρόσθεσε λίγο κρεμμυδάκι στη σαλάτα και τα φαγητά σου. Έχει άλλωστε ελάχιστες θερμίδες, μόλις 40 θερμίδες ανά 100γρ., αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, λόγω του ενζύμου αλυσίνη και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου και μειώνει την χοληστερόλη.

3. Πίνεις τσάι και καθάρισες. Έχει την ίδια ουσία με τα μήλα, την κερκετίνη, που παρέχει αντοχή. Επιπλέον το τσάι φυσικά περιέχει και καφεΐνη. Βάλε λοιπόν το τσάι στην καθημερινότητά σου και νιώσε έτοιμη να κάνει τα πάντα μέσα στην ημέρα. Μην ξεχνάς πως το τσάι επιταχύνει το μεταβολισμό των υδατανθράκων, αποτρέποντας την αποθήκευση λίπους, διεγείρει τους μύες και βελτιώνει την πνευματική και τη σεξουαλική δραστηριότητα.


4. Σουσάμι… άνοιξε! Τα τραγανά σποράκια είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου, μιας ουσίας απαραίτητης για τον οργανισμό. Με τη βοήθεια του τα κύτταρα να μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια. Πρόσθεσέ το σε σαλάτες, τηγανιτά και ψητά και επωφελήσου των ευρεγετικών του ιδιοτήτων.

5. Red, red wine! Το κόκκινο κρασάκι είναι ένα από τα πιο…υγιεινά αλκοολούχα ποτά. Ένα ποτηράκι μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος να “ξεμπλοκάρεις” το μυαλό σου, να χαλαρώσει ο εγκέφαλός σου και να αποδώσεις καλύτερα σε πνευματκό επίπεδο. Το κρασί αποδείχθηκε, ότι μειώνει τις φλεγμόνες των αγγείων του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να μας βοηθάει στην μνήμη.

LAST BUT NOT LEAST!
Πέρα από τις μαγικές super τροφές για ενέργεια και ευεξία όμως, πρέπει να θυμάσαι πάντα ότι το σώμα σου αγαπά παράφορα το νερό. Ενυδάτωση λοιπόν για ενέργεια! Η παραμικρή αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και κακή διάθεση. Η πλήρης αφυδάτωση μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη για την υγεία. Να πίνεις πάντα επαρκείς ποσότητες νερού μέσα στην μέρα για να διατηρηθεί η ενέργειά σου ψηλά και για να είσαι σίγουρη ότι το σώμα λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Read More

And More