DO IT HEALTHY! Smart tips για να παραγγείλεις junk food που δεν παχαίνει

Πώς μπορείς να πεις όχι σε ένα τυλιχτό σουβλάκι; Με τι δύναμη να αντισταθείς σε ένα κομμάτι πίτσα; Τι είναι αυτό που θα σε κρατήσει για να μην πάρεις κι εσύ ένα σάντουιτς με τα αγαπημένα σου υλικά; Γιατί να αγχώνεσαι;

Ψάξαμε να βρούμε επιλογές σε μέρη που κατά γενική ομολογία τα αποκαλούμε junk food, ώστε να μην χρειαστεί να καταπιεστείς ποτέ. Πώς θα παραγγείλεις το σουβλάκι, τι να βάλεις στο σάντουιτς, τι να διαλέξεις στο φούρνο της γειτονιάς και τι να παραγγείλεις από την πιτσαρία; Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γερωργία Καπώλη ανακαλύπτει για εσένα τα “healthy junk food” που δεν θα σε παχύνουν…

“Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε μαγειρευτό φαγητό από το σπίτι ή το εστιατόριο τότε τα έτοιμα γεύματα που θα επιλέξετε πρέπει να έχουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Εύκολες και γρήγορες θρεπτικές επιλογές είναι οι παρακάτω” επισημαίνει η διαιτολόγος.

Κάνε κλικ στην κάρτα για να δεις αναλυτικά τις επιλογές στο σουβλατζίδικο, το κινέζικο, το ιταλικό, την πιτσαρία, τον φούρνο ή το φαστφουντάδικο.


Extra tips για κάθε σου έξοδο για φαγητό

Εκτός όμως από επιλογές ανάλογα με το junk food, η Γεωργία Καπώλη σου δίνει και πολύτιμες συμβουλές “diet savoir vivre” για να ξέρεις πως θα αντιμετωπίσεις τον κατάλογο σε κάθε σου έξοδο.

1. Ξεκίνα πάντα το γεύμα με τη σαλάτα (σου κόβει̎ την όρεξη μέχρι να έρθει το κυρίως πιάτο και δεν τρως παραπάνω ποσότητα από αυτή που έχεις ανάγκη)

2. Πρόσεξε την ποσότητα ελαιολάδου στη σαλάτα σου (δεν υπάρχει λόγος να πάρεις παραπάνω λιπαρά απο όσα χρειάζεσαι) και απόφυγες τισ σαλάτες με σως.

Μην συνδυάζεις/μην τρως ταυτόχρονα ζυμαρικά με ρύζι, πατάτες, ψωμί.

4. Φάε αργά κάνοντας μικρά διαλείμματα (έχει υπολογιστεί οτι το μήνυμα κορεσμού θέλει 20′ λεπτά να φτάσει στον εγκέφαλο)

5. Προτίμησε ως κυρίως γεύμα κρέας/κοτόπουλο/ψάρι ψητά στη σχάρα και απόφυγε τα πιο σύνθετα πιάτα με κρέμα γάλακτος και πλούσιες σάλτσες.

6. Στο κρέας πρόσθεσε πάντα λεμόνι για να αυξήσεις την πρόσληψη αντιοξειδωτικών και σιδήρου.

7. Απόφυγε τους τηγανιτούς μεζέδες.

8. Πίνε αρκετό νερό, έτσι ώστε να μειώσεις την ποσότητα φαγητού που θα καταναλώσεις.

9. Προκειμένου να απολαύσεις το επιδόρπιο χωρίς τύψεις, θα μπορούσες να το μοιραστείς με τους υπόλοιπους συνδαιτημόνες.

10. Από όλους τους μεζέδες που θα παραγγείλεις, σέρβιρε μικρή ποσότητα στο πιάτο σου, έτσι ώστε να είναι διακριτή η ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσεις και να απόφυγε τα τσιμπολογήματα.

Read More

And More