Smart Tips για να αδυνατίσεις, ανάλογα με το σωματότυπό σου…

Όλα είναι θέμα καλής προετοιμασίας και σωστού στόχου! Γιατί η σωστή διατροφή είναι μία, όμως οι ανάγκες της κάθε γυναίκες πολλές και διαφορετικές! Αλλιώς πρέπει να δράσεις αν το πρόβλημά σου βρίσκεται στους γοφούς και με άλλο τρόπο αν έχεις κοιλίτσα…

Έξυπνες, καθημερινές και πρακτικές συμβουλές για να αδυνατίσεις ανάλογα με το σωματότυτπό σου! Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη έχεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. “Επιλέξτε λοιπόν αυτό που σας ταιριάζει σε συνδυασμό πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή, έχετε υπομονή και επιμονή και θα καταφέρετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε” τονίζει η διαιτολόγος.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΜΗΛΟ

1. Βάλ’ τα στην λίστα του super market! Ξεκίνα σιγά, σιγά και αντικατάστησε αλεύρι, ψωμί, παξιμάδια, δημητριακά, ρύζι και ζυμαρικά με αντίστοιχα ολικής άλεσης.

Γιατί; Τα τρόφιμα ολικής άλεσης έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες κι έτσι βοηθούν τον οργανισμό να παραμένει «χορτάτος» για περισσότερη ώρα, εμποδίζοντας τις εξάρσεις ινσουλίνης, που ενεργοποιούν την αποθήκευση λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

2. Θυμήσου να πάρεις πράσινο τσάι! Βγάλε από το καλάθι κάθε είδους αναψυκτικό και προτίμησε στη θέση του τσάι και ειδικά πράσινο τσάι.

Γιατί; Το μυστικό του βρίσκεται στις κατεχίνες, φυσικά αντιοξειδωτικά του τσαγιού, που σύμφωνα με έρευνες ενισχύουν το μεταβολισμό και συμβάλλουν στη μείωση του σπλαγχνικού (κοιλιακού) λίπους. Η παραπάνω διαπίστωση επιβεβαιώθηκε και από την έρευνα που διεξήχθη από τους Tomonori et al, καθώς οι γυναίκες έχασαν 3 εκατοστά από την περιφέρεια της μέσης, χωρίς αλλαγή των άλλων συνηθειών τους.

3. Μην ξεχνάς το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι. Ναι, είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό όταν λες τη λέξη δίαιτα. Κι αυτό πρέπει να ξέρεις πως είναι καλό… Κατανάλωσε καθημερινά δύο μερίδες ημίπαχο γιαούρτι.

Γιατί; Προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και την καύση λίπους. Συγκεκριμένα, όταν η πρόσληψη ασβεστίου από την τροφή είναι υψηλή, αυξάνεται η συγκέντρωσή του στο αίμα με αποτέλεσμα να μειώνεται η έκκριση της ορμόνης καλσιτονίνης, η οποία εμποδίζει τη λιπόλυση και αυξάνει την αποθήκευση λίπους με τη μορφή τριγλυκεριδίων στο λιπώδη ιστό. Μάλιστα, σε μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί διαπιστώθηκε ότι οι παχύσαρκοι ενήλικες που έτρωγαν 3 μερίδες ημίπαχο γιαούρτι την ημέρα σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή έχασαν 22% περισσότερο βάρος, 61% περισσότερο σωματικό λίπος και 81% περισσότερο λίπος στο στομάχι από αυτούς που δεν έτρωγαν γιαούρτι.

4. Βάλε στο πρόγραμμα ψάρια κάθε εβδομάδα! Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα προγραμμάτισε ψάρι με οικονομικές επιλογές όπως σαρδέλες, γαύρο ή μπακαλιαράκια. Υπολόγισε επίσης 30γρ ανάλατους ξηρούς καρπούς καθημερινά.

Γιατί; Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε ω-3 λιπαρά οξέα βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.

5. Μην κάθεσαι λεπτό… βάλε κίνηση στην καθημερινότητά σου. Δεν είναι ανάγκη να γραφτείς στο γυμναστήριο! Επίλεξε ένα από τα προγράμματα του TLIFE [Κάνε κλικ εδώ], βγες εκεί έξω για τρέξιμο ή περπάτημα, εκμεταλλεύσου τον καλό καιρό και τη θάλασσα.

Γιατί; Μια αερόβια άσκηση 30 λεπτών καθημερινά θα συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του κοιλιακού λίπους. Σημείωσε πως οι κοιλιακοί δεν θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα.

Gym Tip: Κάνε κλικ εδώ και βρες το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα της Σόφης Πασχάλη για σωματότυπο μήλο!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΑΧΛΑΔΙ

Άτομα που συσσωρεύουν κυρίως λίπος στους γοφούς, δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη δίαιτα. Εφαρμόζοντας βέβαια μια ισορροπημένη διατροφή, πρέπει να δώσουν έμφαση στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τοξικές ουσίες που συσσωρεύουν το λίπος και προκαλούν κυτταρίτιδα. Εδώ λοιπόν εστιάζουμε σε ενυδάτωση και αντιοξειδωτικά.

1. Πιες νερό. Πολύ νερό. Αλλά και καφέ (δύο με τρία φλιτζάνια), φυσικούς χυμούς, τσάι, ημίπαχο γάλα. Φρόντισε να πίνεις 10-12 ποτήρια την ημέρα.

Γιατί; Ενισχύουν τη λιπόλυση, την αποβολή τοξινών και βελτιώνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού, που συχνά υπάρχει σε άτομα με αυξημένη περιφέρεια γλουτών.

2. Κάνε ασκήσεις ενδυνάμωσης! Ασκήσεις που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος, ασκήσεις με βαράκια και γενικότερα προγράμματα που εστιάζουν στη μυική τόνωση.

Γιατί; Αν εστιάσεις στην τόνωση του πάνω μέρους του σώματος – στήθος, χέρια και πλάτη – τότε θα μπορέσεις να αλλάξεις τη δομή του σώματός σου και έτσι να μην “χτυπάει” στο μάτι η περιφέρεια! Επιπλέον, μπορείς με κατάλληλες ασκήσεις για τους γοφούς να μειώσεις πόντους τοπικά.

Gym Tip: Κάνε κλικ εδώ και βρες τις ασκήσεις που έχει ετοιμάσει η Σόφη Πασχάλη για σωματότυπο αχλάδι!

3. Κάνε Ευαγγέλιο τον κανόνα των συχνών γευμάτων. Το ξέρεις πολύ καλά… μικρά γεύματα και πολλές φορές μέσα στην ημέρα είναι το μυστικό για να πιάσει τόπο η σωστή διατροφή!

Γιατί; Εφάρμοσε συχνότητα γευμάτων, έτσι ώστε να ελέγχεις το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού και να μην ξεφεύγεις σε ποσότητα φαγητού η οποία οδηγεί σε θερμιδικό πλεόνασμα και αυξημένη αποθήκευση λίπους στα επίμαχα σημεία.

Read More

And More