7 προτάσεις για το πρώτο πρωινό της χρονιάς… που θα σε συνεφέρει και θα σε γεμίσει ενέργεια!

Ανήκεις σε εκείνες που έφαγαν πολύ ή σε εκείνες που ήπιαν πολύ; Σε όποια κατηγορία και να ανήκεις όπως καταλαβαίνεις πλησιάζει η ώρα που πρέπει να μαζέψουμε το μυαλό μας, να μετρήσουμε τις συνέπειες στο σώμα μας και να ξεκινήσουμε… τον αυτοέλεγχο!

Πριν όμως από όλα αυτά, προηγείται το πρωινό της μεγάλης μέρας… Της πρώτης μέρας του χρόνου! Το πρωινό που θα σου δώσει δύναμη, ενέργεια και φυσικά θα σε συνεφέρει από το πάρτυ της παραμονής και όλων των προηγούμενων ημερών.

Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαμπίκα Κοντογιάννου σου δίνει πολλές επιλογές για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στο γούστο και το κέφι σου. Διάβασε επίσης βασικά διατροφικά tips που θα σε συνεφέρουν…

Ελληνικός καφές μαζί με 2 μελομακάρονα

Τι πιο ωραίο το πρωί να ξυπνάς και να αναζητάς τη μυρωδιά ενός ελληνικού καφέ -κανονικού ή ντεκαφεϊνέ (για όσους έχουν ευαισθησία στην καφεΐνη) συνοδευόμενου από σπιτικά μελομακάρονα, 2 τεμάχια κανονικού μεγέθους ή 4 μπουκίτσες αν είναι μικρά, είναι αρκετές για να ξεκινήσει δυναμικά ή μέρα.

1 φλιτζάνι μαύρο τσάι με 2 κουραμπιέδες

Για τους φίλους του τσαγιού, ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι μαζί με λαχταριστούς κουραμπιέδες (2 τεμάχια) είναι μία τέλεια επιλογή.

Πράσινο τσάι με 1 κομμάτι κέικ ή βασιλόπιτα


Τσάι πράσινο με διπλάσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά με 1 κομμάτι σπιτικού κέικ ή βασιλόπιτας! Αν μάλιστα η βασιλόπιτά σου έχει και ξηρούς καρπούς, τότε το γεύμα σου γίνεται και πιο ενδιαφέρον και πιο θρεπτικό.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με δημητριακά ολικής άλεσης, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Αν ανήκεις στους φανατικούς του γιαουρτιού μπορείς να επιλέξεις γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και να το συνοδεύσεις με δημητριακά ολικής αλέσεως, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

1 ποτήρι χυμό με 1 αυγό βραστό και 2 φρυγανιές σικάλεως


Μια καλή και τονωτική επιλογή για το πρωινό μετά από μια μεγάλη νύχτα που θα σου προσφέρει ενέργεια, τόνωση και πολλές βιταμίνες.

Φυσικός χυμός φρούτων με 2 λεπτές φέτες ψωμί & τυρί κρέμα με λαχανικά


Ένας φυσικός χυμός φρούτων, πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, μαζί με δύο λεπτές φέτες πολύσπορο ψωμί με τυρί κρέμα και λαχανικά.

1 φλιτζάνι ελληνικό ή στιγμιαίο καφέ με 2 φρυγανιές σικάλεως με γαλοπούλα και τυρί χαμηλό σε λιπαρά

Έμειναν καναπεδάκια με τυρί και γαλοπούλα από το μπουφέ; Έχεις στο ψυγείο σου τυράκι και φρυγανιές; Ψήσε έναν καφέ, απόλαυσε το άρωμά του και χόρτασε με λίγο τυράκι και φυργανιές.

Smart Tips για να είσαι φρέσκια όλη μέρα…
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Οκ… όμως πώς θα πρέπει να συνεχίσεις την πρώτη μέρα του 2014 για να είσαι φρέσκια και λαμπερή; Η κα. Κοντογιάννου προτείνει:

> Για να νιώθουμε πάντα δυνατές και γεμάτες ενέργεια δεν πρέπει να ξεχνάμε κατά την διάρκεια της μέρας να συνοδεύουμε κάθε κύριο γεύμα μας με λαχανικά που δίνουν τόσο λίγες θερμίδες και παράλληλα, τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά.

> Πίνουμε την συνιστώμενη ποσότητα νερού κι ας έχουν έρθει τα κρύα! Πάντα θυμόμαστε ότι ο οργανισμός χρειάζεται νερό και δεν περιμένουμε να μας το ζητήσει.

> Φροντίζουμε παρότι έρχονται δύσκολες μέρες να έχουμε την επιλογή των φρούτων στην ώρα των σνακ. Αυτά μαζί με τα λαχανικά και σε συνδυασμό με το πρωινό, είναι οι βασικές πηγές ενέργειας για να έχουμε μια μέρα δυναμική και δημιουργική!

> Αποφεύγουμε τελείως το αλκοόλ όλη την ημέρα. Αν μάλιστα θέλεις να ξαναβρεις τη χαμένη σου ενέργεια και να μην δεις τις συνέπειες του αλκόολ και στη ζυγαριά σου, καλό είναι να το αποφύγεις για 48 ώρες.

> Δοκιμάζουμε φαγητά χωρίς πολύ αλάτι. Φτάνει η αφυδάτωση που έχεις προκαλέσει στον οργανισμό σου από την υπερκατανάλωση αλκόολ. Δεν θέλεις να επιδεινώσεις την κατάσταση με αλμυρά σνακ και φαγητά.

> Το μεσημέρι καλό θα ήταν να δοκιμάσουμε μια σαλάτα μαρούλι που θα ηρεμήσει το στομάχι και θα μας ενυδατώσει. Συνόδευσέ τη με λίγο ψητό κοτόπουλο και ρύζι για να εκμεταλευτείς την πρωτεΐνη που θα γεμίσει και πάλι ενέργεια τον οργανισμό σου.

> Για βραδινό προτιμούμε κάτι ελαφρύ. Λίγο γιαούρτι (χαμηλό σε λιπαρά) με δημητριακά θα δροσίσει τα κύτταρα του οργανισμού και θα μειώσει την κατακράτηση που προκαλεί το αλκοόλ.

Read More

And More