It’s All Burger To Me! Συνταγές που δεν ξεπερνούν τις 320 θερμίδες…

Είναι πάντα πρόκληση να βρίσκουμε τρόπους που σε βοηθούν να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου φαγητά χωρίς τύψεις και ενοχές! Πάρε για παράδειγμα τα burger… Ποια μπορεί να πει όχι σε ένα ζουμερό απολαυστικό γεύμα κλεισμένο ανάμεσα σε στρογγυλό ψωμάκι; Και με τις θερμίδες και τα λιπαρά; Έχουμε πέντε απολαυστικές συνταγές που περιορίζουν λιπαρά και θερμίδες χωρίς να σου στερούν ούτε στο ελάχιστο από τη γεύση σου! Είσαι;

Κάνε κλικ επάνω στις κάρτες για να δεις αναλυτικά κάθε συνταγή…
src=/files/Image/Fitness/2013/DIATROFI/08/burger1.jpg

Πώς γίνεται πιο light; Χρειάζεται εμπιστοσύνη στον κρεοπώλη σου, ώστε να πάρεις το πιο άπασχο κομμάτι κιμά, τυράκι με χαμηλά λιπαρά και να αντικαταστήσεις! Την κέτσαπ με τη μουστάρδα και τις τηγανητές πατάτες με λίγη σαλάτα ή έστω πατάτες φούρνου.

src=/files/Image/Fitness/2013/DIATROFI/08/burger2.jpg

Πώς γίνεται πιο light; Το λευκό κρέας από κοτόπουλο σου εξασφαλίζει από το πρώτο λεπτό λιγότερα λιπαρά, ενώ λαμβάνεις πολύτιμη πρωτεΐνη. Αν προσθέσεις πως καραμελώνουμε τα κρεμμύδια σε μαρινάρα από ξύδι και μαύρη ζάχαρη (την οποία πετάμε), τότε καταλαβαίνεις πως ρίχνουμε τόσο τις θερμίδες…

src=/files/Image/Fitness/2013/DIATROFI/08/burger3.jpg

Πώς γίνεται πιο light; Το μανιτάρι είναι ο καλύτερο αντικαταστάτης του κρέατος. Γιατί; Γιατί έχει εξίσου μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης αλλά σχεδόν μηδενικά λιπαρά. Επιλέγουμε λοιπόν μεγάλα, χορταστικά portobello που μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σου θα κάνουν το burger σκέτη απόλαυση. Είπαμε “σκέτη”, όχι με λιπαρά!!!

src=/files/Image/Fitness/2013/DIATROFI/08/burger4.jpg

Πώς γίνεται πιο light; Και η γαλοπούλα ανήκει στην κατηγορία των λευκών κρεάτων, δηλαδή έχει πολύ λιγότερα λιπαρά από το χοιρινό και το μοσχάρι. Αν σε αυτό προσθέσεις τις φυτικές ίνες και τις ελάχιστες θερμίδες από τη ρόκα που στολίζει το burger σου, τότε μπορείς να καταλάβεις τι έκανε πιο ελαφρύ το φαγητό σου. Α, δεν τηγανίζουμε το μπιφτέκι για να αποφύγουμε επιπλέον λιπαρά και θερμίδες…

src=/files/Image/Fitness/2013/DIATROFI/08/burger5.jpg

Πώς γίνεται πιο light; Εντάξει σε αυτό το burger το μυστικό ονομάζεται μεσογειακή διατροφή! Αφήσαμε τον κιμά στην άκρη και πλάσαμε το μπιφτέκι με κεχρί, λιαστή ντομάτα, φέτα και σπανάκι. Εκτός λοιπόν από γνώριμη γεύση, προσφέρει πάρα πολλές φυτικές ίνες – οι οποίες και παρασύρουν το λίπος αποτρέποντας την αποθήκευσή του – ελάχιστα λιπαρά σε σχέση με το κρέας και πολλές, πολλές βιταμίνες.

Πέντε ακόμη μυστικά για να παραμείνει light το σπιτικό σου burger…
Εσύ ποιο burger επέλεξες; Δώσε τώρα βάση και σε κάτι ακόμη… το πρόβλημα με το λεγόμενο fast food δεν είναι μόνο το “κυρίως γεύμα”, αλλά και όλα εκείνα με το οποίο το συνοδεύουμε. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να κάνεις το fast food στο σπίτι τον πιο υγιεινό τρόπο ζωής:

1. Το δις εξαμαρτείν! Άκου πως έχει το πράγμα! Αφού λαχτάρισες Burger και έκανες την έξυπνη κίνηση να το φτιάξεις μόνη σου, τότε καλό είναι να μην βουτηχτείς ολόκληρη στην αμαρτία! Πες όχι στις τηγανητές πατάτες και συνόδευσέ το με σαλάτα!

2. Πάει τώρα ένα αναψυκτικό, ε; Ακόμη όμως κι αν είναι light, το αναψυκτικό δεν είναι και η καλύτερη επιλογή! Δοκίμασε να συνοδεύσεις το burger με φυσικό ανθρακούχο νερό, που θα βοηθήσει και τη λειτουργία του πεπτικού σου συστήματος.

3. Υπολόγισε και τα ψωμάκια… το απόλαυσες το burger και πολύ καλά έκανες! Κάνε τώρα και τον υπολογισμό! Το γεύμα σου περιελάμβανε δύο φέτες ψωμί, πράγμα που σημαίνει πως καλά θα κάνεις να αφαιρέσεις το ψωμί από το επόμενο γεύμα σου. Έτσι για να φέρεις την ισορροπία!!

4. Σος από σος, διαφέρει! Η μουστάρδα είναι θρεπτική και με λίγες θερμίδες, ενώ αντίθετα η κέτσαπ έχει αρκετή ζάχαρη και σαφώς περισσότερες θερμίδες. Αν θέλεις λοιπόν γεύση ντομάτας προτίμησε φέτες φρέσκια ντομάτα ή σος από τριμμένη ντομάτα με ωμό ελαιόλαδο και ρίγανη ή βασιλικό.

5. Ψάξε για προϊόντα ολικής! Καλό είναι να φροντίσεις να προμηθευτείς ψωμάκι ολικής άλεσης για τα burger σου που είναι πιο πλούισα σε φυτικές ίνες!

Read More

And More