ΓΛΥΚΑ: Σοκολατένιες συνταγές με λιγότερες από 180 θερμίδες!

Σοκολάτα! Αυτή η γλυκιά απόλαυση που δύσκολα της αντιστέκεσαι. Προσπαθείς όμως γιατί στο μυαλό σου έχει συνδεθεί με την αμαρτία. Κι όταν λέμε αμαρτία, εννοούμε πολλές πολλές θερμίδες… Κι όμως!

Το TLIFE που σε καταλαβαίνει και ξέρει ότι δεν γίνεται να αφαιρέσεις τη σοκολάτα από τη ζωή σου, βρήκε τον τρόπο να την απολαύσεις χωρίς ενοχές. Πέντε γλυκά όλο σοκολάτα που το καθένα δεν ξεπερνά τις 180 θερμίδες… Διάλεξε το αγαπημένο σου και ετοίμασέ το αμέσως!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ

Η σοκολάτα φέρνει την ευτυχία: Ίσως το ξέρεις ήδη, όμως μια σειρά από ουσίες που περιέχονται στη σοκολάτα επιδρούν στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα την τόνωση της διάθεσης. Η ιδιότητα της σοκολάτας αυτή είναι εύκολο να την καταστήσει σύμμαχο σε περιόδους στρες.

Αντιοξειδωτική δύναμη: Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης ιδιότητά της. Βρέθηκε πως ένα φλιτζάνι κακάο περιέχει 2-3 φορές περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες σε σχέση με το κρασί ή το πράσινο τσάι.

Χαμηλός Γλυκαιμικός Δείκτης/Πλήρης Απόλαυση: Υπάρχουν επιδόρπια -όπως το cupcake που βλέπεις εδώ- που όχι μόνο δεν είναι απαγορευτικά αλλά μπορούν και να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος. Το μυστικό είναι να διατηρούν χαμηλό τον Γλυκαιμικό Δείκτη. Τα επιδόρπια νέας γενιάς, όπως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, δεν περιέχουν ζάχαρη, έχουν χαμηλές θερμίδες και λιπαρά και παράλληλα έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη.

Αθώα από τις κατηγορίες για πρόκληση ακμής: Ο πραγματικός ένοχος είναι η δίαιτα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, που προκύπτει με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων απλών σακχάρων και επεξεργασμένων τροφίμων. Αντίθετα, η σοκολάτα και ειδικότερα η μαύρη, λόγω την υψηλής περιεκτικότητας σε «καλά» πολυακόρεστα λιπαρά, είναι τρόφιμο χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.



Το φυσικό ερωτικό διεγερτικό:
Δεν είναι τυχαίο που σε κάθε ερωτικό ενσταντανέ, ένα επιδόρπιο σοκολάτας θα σε βοηθήσει να ανεβάσεις τη θερμοκρασία στα ύψη. Σαν τρόφιμο περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, ιχνοστοιχεία και μια χημική ουσία την φενυλεθυλαμίνη, γνωστή για τις ψυχοτρόπες ιδιότητες της. Η ουσία αυτή έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ορμόνης που αυξάνει την ερωτική επιθυμία.

Του Λευτέρη Σαββίδη (Για τιτιβίσματα στο twitter @lefterix28)

Read More

And More