Fitness Resolutions! Η ομάδα του Δ.Γρηγοράκη βάζει τους στόχους της νέας χρονιάς …για ένα τέλειο σώμα!

Η Πρωτοχρονιά είναι πάντα μια καλή ευκαιρία να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους, να δεις τι έκανες λάθος και τι σωστά! Σε όλους τους τομείς! Τι λες να φτιάξουμε μαζί τα Fitness Resoloutions; Για να πετύχεις μέσα στο 2012 το πιο όμορφο και λαμπερό σώμα που είχες ποτέ! Μην ξεχνάς άλλωστε πως το Καλοκαίρι μπορεί να φαίνεται ακόμα μακριά, αλλά δεν είναι και τόσο…

10 συμβουλές-ευχές από τον Δημήτρη Γρηγοράκη και την ομάδα του

ΔΙΩΞΕ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
Το χαμηλότερο σωματικό βάρος πράγματι αποτελεί κοινή ευχή για τους περισσότερους ανθρώπους δυστυχώς όμως πολλές φορές οδηγεί στην υιοθέτηση αυστηρών και ανορθόδοξων διατροφικών συμπεριφορών με αποτέλεσμα η μάχη κατά των κιλών να χάνεται πριν καν ξεκινήσει και η κακή ψυχολογία να μας οδηγεί για άλλη μία φορά στο ψυγείο.

Απότομη απώλεια βάρους…

Γιατί όμως η απότομη απώλεια βάρους δεν θα έπρεπε να είναι στο γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη;

– Γρήγορη απώλεια=γρήγορη επιστροφή στα πολλά κιλά:
Τα γρήγορα θεαματικά αποτελέσματα που προκύπτουν από ανορθόδοξες δίαιτες μπορεί να ανεβάσουν πρόσκαιρα την ψυχολογία όμως κατά κανόνα ακολουθούνται από γρήγορη επίσης θεαματική επανάκτηση του βάρους! Η μείωση του μεταβολισμού μετά την αρχική απώλεια κιλών δυσχεραίνει την περαιτέρω απώλεια βάρους και οδηγεί στη γρήγορη επανάκτηση βάρους.

– Οι εξαντλητικές δίαιτες είναι επικίνδυνες για την υγεία:
Πολλές φορές οι ακολουθούμενες μέθοδοι για το γρήγορο αδυνάτισμα είναι πιο επικίνδυνες για την υγεία από την ίδια την παχυσαρκία! Η σταδιακή απώλεια σωματικού βάρους (1% σωματικού βάρους την εβδομάδα) που προέρχεται από ισορροπημένο σε θρεπτικά συστατικά διαιτολόγιο σε συνδυασμό με αυξημένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας είναι και ο «ιδανικός» τρόπος αδυνατίσματος που θα επιφέρει και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

FITNESS TIPS ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης και η ομάδα του δίνουν διατροφικές συμβουλές για ένα νέο έτος όπως ακριβώς το φαντάζεσαι! Γιατί κάθε γυναίκα ονειρεύεται ένα ελκυστικό σώμα και μια σέξι σιλουέττα.

“H Διατροφή που είναι ενισχυμένη σε Αντιοξειδωτικές ουσίες και περιλαμβάνει άφθονες μονάδες Orac, προσφέρει πολλαπλά οφέλη υγείας στον οργανισμό μας! Εύχομαι Χαρά, Υγεία & Ευεξία!”
Δημήτρης Γρηγοράκης
Kλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

“Αυξήστε την καθημερινή πρόσληψη υγρών (10-12 ποτήρια: νερό, χυμοί, τσάι, ημίπαχο γάλα) και μειώστε την προσθήκη αλατιού στο φαγητό και στη σαλάτα”
Γεωργία Καπώλη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Μsc

“Ακολουθήστε μικρά & συχνά γεύματα. Ενεργοποιούν το μεταβολισμό σας και σας εφοδιάζουν με ενέργεια κάθε ώρα της ημέρας!”
Μιχάλης Μακρυλλός
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc

“Χρόνια πολλά και γλυκά!!! Μην ξεχνάτε ότι δίαιτα δεν σημαίνει στέρηση, γι’ αυτό να επιβραβεύεται τις προσπάθειές σας με ένα γλυκό (σοκολάτα υγείας με ξηρούς καρπούς, παστέλι, γλυκά του κουταλιού ή επιδόρπια χωρίς ζάχαρη)”
Εύα Καφετζή
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Βsc

“Καταναλώνετε τρόφιμα ολικής αλέσεως: μειώνουν την απορρόφηση λίπους και βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου!”
Διονύσης-Άδωνις Πάνος
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Βsc

“Πίνετε καθημερινά 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι: ένα μικρό μυστικό για επίπεδη κοιλιά!”
Αθηνά Ρούντου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Βsc

“Για μια λαμπερή επιδερμίδα, καταναλώνετε άφθονα φρούτα, λαχανικά και νερό”
Ευθυμία Δέδε
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Βsc

“Ξεκινήστε πάντα την ημέρα σας με ένα πρωινό πλούσιο σε δημητριακά ολικής αλέσεως”
Βιργινία Παπαεμμανουήλ
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Βsc

“Ποικιλία-μέτρο-ισορροπία για καλύτερη υγεία… Συνδυάστε τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων!”
Γιούλη Φραγκιαδουλάκη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Βsc

“Τρόφιμα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, καστανό/ αναποφλοίωτο ρύζι), φρούτα, λαχανικά αλλά και αρκετό νεράκι… μικρά μυστικά για μεγάλα αποτελέσματα μέσα στο 2012!”
Νικολέτα Τσιάνη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Βsc

Read More

And More