Ενυδάτωση τώρα! Πέντε δροσιστικά ροφήματα για να γίνει το αδυνάτισμα παιχνιδάκι

Aν σου πω πως το νερό είναι πηγή ζωής ή ότι πρέπει να πίνεις πολύ νερό μάλλον θα σκεφτείς πως το ξέρεις καλά. Κι όμως… το πιο πολύτιμο πράγμα για την υγεία, την ομορφιά και τη σιλουέτα σου μοιάζει πολλές φορές υποτιμημένο και ξεχασμένο. Η ενυδάτωση λοιπόν είναι στο χέρι σου και για την ακρίβεια στο ποτήρι σου. Εμείς απλά φροντίζουμε να γεμίσουμε το γυάλινο καλοκαιρινό σου ποτήρι με όλα εκείνα που θα σου δώσουν ζωντάνια, υγεία και μια ακόμη αφορμή να επιστρέψεις στο σώμα που αγαπάς!

Το ήξερες ότι…
Μόλις το 10% των Ελλήνων γνωρίζει πόσο νερό πρέπει να καταναλώνει καθημερινά και περίπου το 20% των γυναικών και το 35% των ανδρών προσλαμβάνει λιγότερο νερό από αυτό που συνιστά η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA)! Τι σημαίνει αυτό; Πως ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων στην Ελλάδα του ζεστού καλοκαιριού δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση νερού!

Ενυδάτωση δεν είναι μόνο το νερό…
Η πεποίθηση ότι μόνο το νερό μπορεί να «ξεδιψάσει» τον οργανισμό δεν είναι σωστή. Αν φυσικά έχεις σκοπό να ξεδιψάσεις με θερμιδογόνα αναψυκτικά και ποτά, τότε το πρόβλημα θα είναι αλλού και όχι στην ενυδάτωση του οργανισμού σου.

Ένα μεγάλο μέρος των αναγκών σου καλύπτεται από το νερό που ήδη περιέχεται στα μη αλκοολούχα ροφήματα και ποτά, όπως είναι οι χυμοί, το γάλα, ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά (με προτίμηση στα light για όσους προσέχουν το βάρος τους), αλλά και τα τρόφιμα, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Πόσο νερό; Η επιστήμη τον έχει καταρρίψει προ πολλού τον γενικό κανόνα “8 ποτήρια καθημερινά”! Δεν χρειάζονται όλοι οι άνθρωποι την ίδια ποσότητα νερού. Οι ανάγκες κάθε οργανισμού ποικίλουν ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη σωματική δραστηριότητα και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Ο ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
Τώρα που έχεις μια εικόνα για το τι θα πει σωστή ενυδάτωση, δες τις προτάσεις του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά για δροσιστικά ποτά που θα στην προσφέρουν:

1. Νερό! H βάση για όλα…

Βοηθά στη μεταφορά των βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών σε όλο το σώμα. Το πόσιμο νερό προλαμβάνει την πέτρα στα νεφρά, προβλήματα στο συκώτι, δυσκοιλιότητα, αφυδάτωση και κόπωση. Μπορεί επίσης να συντηρήσει τις αρθρώσεις σου σε υγεία, λιπαίνοντας τες και να βελτιώσει την υγεία, αλλά και την εμφάνιση στα μαλλιά και το δέρμα. Last But Not Least, το πόσιμο νερό πριν και με τα γεύματα μπορεί να μειώσει την πείνα και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

2. Μαύρο, άσπρο και πράσινο τσάι

Άσπρα, μαύρα, πράσινα δροσιστικά γεμάτα παγάκια και αρωματικά φυλλαράκια μέντας και φέτες λεμονιού. Μελέτη έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού, το οποίο είναι πλούσιο σε έναν τύπο πολυφαινόλης τις κατεχίνες, μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση μείωσης του κοιλιακού λίπους. Οι κατεχίνες βελτιώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και βοηθούν στην προστασία έναντι της νόσου του Alzheimer και ορισμένων μορφών καρκίνου.


3. Το κόκκινο κρασί

Χμμμ… ξέρω το καλοκαιράκι προτιμάς λευκό κρασί! Think Again! Τα κόκκινα σταφύλια ρεσβερατρόλη ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει την ιδιότητα να μειώνει το οξειδωτικό στρες και να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες. Κι αυτό σημαίνει ευεξία, ομορφιά και αδυνάτισμα. Άλλωστε η “μαγική” ρεσβερατρόλη συμβάλλει στην οξείδωση των λιπιδίων των κυττάρων, κάτι που με απλά λόγια σε βοηθά να κάψεις περισσότερο λίπος. Μάθε περισσότερα για τη δύναμη των κόκκινων σταφυλιών εδώ

Σημαντική Σημείωση: Περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και έχουν άλλες επιβλαβείς επιδράσεις στο σώμα. Το αλκοόλ χρειάζεται πάντα μέτρο!!


4. Iced Coffee… yeah…

Σου έχω πει ότι η Ελλάδα είναι ο παράδεισος του καφέ; Μπορεί στην Ιταλία να… φημίζεται, στη Βραζιλία να… φύεται, αλλά δεν θα βρεις πουθενά στον κόσμο τόσες πολλές παραλλαγές καφέ. Ειδικά όταν μιλάμε για κρύο καφέ, η λέξη ελληνικός πρέπει να μπαίνει πάντα στη συνέχεια της φράσης. Νέες μελέτες λοιπόν δείχνουν ότι η κατανάλωση παγωμένου – αλλά και ζεστού – καφέ με καφεΐνη (ο ντεκαφεϊνέ καφέ δεν έχει δείξει τα ίδια αποτελέσματα) βοηθά τον οργανισμό να τονωθεί, λειτουργεί αντιοξειδωτικά και αυξάνει σχετικά τις καύσεις του μεταβολισμού. Επιπλέον ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2 και να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από τη νόσο καρδιακής ανεπάρκειας.

5. Φυτικά κοκτέιλ χυμών

Γίνε δημιουργική… άπλωσε το χέρι στο καλάθι με τα φρούτα και τα λαχανικα΄που δόξα τον Θεό στην Ελλάδα το καλοκαίρι είναι ατελείωτα και πάτα το κουμπί! Blend it σε ένα δροσερό smoothie-χυμό που κάθε του γουλιά σου δίνει ενέργεια, υγεία και ευεξία. Ειδικά για τους χυμούς λαχανικών, μελέτη έδειξε πως ένα ποτήρι χυμός λαχανικών την ημέρα βοήθησε υπέρβαρα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο να χάσουν περισσότερο βάρος, ως μέρος μιας διατροφή ελεγχόμενων θερμίδων. Ο χυμός λαχανικών είναι επίσης υψηλός σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και C και έχει χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αποτοξινωθεί ταχέως το σώμα.

Έχουμε βρει το αγαπημένο smoothie λαχανικών των star… Drew Barrymore, Chaning Tatum, Hilary Duff και Fergie δηλώνουν φανατικοί του χυμού! Θες να μάθεις πως φτιάχνεται; Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More