JUICY-MANIA! Μάθε να φτιάχνεις κι εσύ αντιοξειδωτικούς χυμούς που λατρεύουν οι celebrities

Μέχρι σήμερα όταν άκουγες χυμό φανταζόσουν στυμμένο πορτοκάλι, άντε και ανάμεικτο με καμιά μπανάνα, ροδάκινο και φράουλες. Ώρα για αναθεώρηση… H νέα τάση στη στυμμένη απόλαυση θέλει το ποτήρι σου να γεμίζει με δεκάδες διαφορετικά φρούτα και λαχανικά, ακόμη και ξηρούς καρπούς ή superfoods. Κι όλο αυτό γίνεται μια “βόμβα” υγείας και αντιξειδωτικής αποτοξίνωσης για κάθε γυναίκα που θέλει να φροντίσει τη σιλουέτα της.

Ποιοι celebrities πίνουν στην υγειά των νέων super χυμών; Ποιες stars δεν ξεκινούν ποτέ την ημέρα τους χωρίς να τους απολαύσουν; Μάθε τα βασικά συστατικά που επιβάλεται να βάλεις στο μπλέντερ την επόμενη φορά που θέλεις κάτι τονωτικό και αντιοξειδωτικό! Plus: Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει την δίκή μας εκδοχή super fit χυμού για αδυνάτισμα, τόνωση και υγεία.

Juicy-mania
Είναι η νέα τρέλα κάθε celebrity που θέλει το όνομά του να φιγουράρει μεταξύ των fit επωνύμων. Δεν είναι τυχαίο που τα καταστήματα που προμηθεύουν τους star με φρέσκους χυμούς κάνουν χρυσές δουλειές στο Hollywood.


Οι Drew Barrymore, Channing Tatum, Hilary Duff και Fergie έχουν επιλέξει το δικό τους χυμό λαχανικών που τους χαρίζει ενέργεια και τους συντροφεύει στη γυμναστική. Ο Glowing Green Smoothie υπόσχεται λαμπερό δέρμα, ευεξία και φυσικά αποτοξίνωση και αδυνάτισμα. [Δες το χυμό εδώ]


Για την Olivia Palermo το μυστικό του δικού της super-juice κρύβεται πίσω από τα διάσημα chia seeds [Δες το χυμό εδώ], ενώ και η Καλομοίρα έχει τη μυστική της συνταγή που απολαμβάνει κάθε πρωί [Δες το χυμό όπως τον εμπιστεύτηκε σε συνέντευξή της στο TLIFE εδώ]. Τέλος, η Tracy Anderson, personal trainer των celebrity όπως η Madonna και η Gwynneth Paltrow προτείνει κι αυτή ένα γευστικό ποτήρι για υγεία και ευεξία [Δες το χυμό εδώ]

Τα μυστικά του πιο healthy και αποτοξινωτικού χυμού…
Ζητήσαμε από το διαιτολόγο διατροφολόγο Νικόλαο Κριαρά να μας εξηγήσει τα μυστικά που θα κάνουν ένα ποτήρι χυμού τόσο ευεργετικό. “Ένας δροσερός και απολαυστικός χυμός, αποτελεί την τέλεια επιλογή για να συνεχίσουμε την ημέρα μας και φυσικά να προστατεύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα από την οξείδωση των ελευθέρων ριζών”!

Να λοιπόν τα συστατικά που προτείνει ο διαιτολόγος για να μπεις κι εσύ στο club των juicy lovers…

/

“Το πορτοκάλι είναι ίσως το πιο οικείο μας φρούτο. Προσφέρει τόνωση του οργανισμού και σαφώς και «αγαπάει» τη σιλουέτα προσφέροντας αρκετά λίγες θερμίδες, μόλις 46 kcal. Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ενώ περιέχει επίσης σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α.” εξηγεί ο κ. Κριαράς. “Λόγω των υψηλής αξίας, θρεπτικών συστατικών τα οποία περιέχει, αναφέρεται ως ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων, βοηθά τους διαβητικούς και μειώνει την πίεση του αίματος.” συμπληρώνει.

/

Μπορεί να μην το είχες φανταστεί λιωμένο στο ποτήρι σου, αποτελεί όμως μια πολύ καλή επιλογή. “Τα παντζάρια είναι πλούσια σε φολλικό οξύ, κάλιο, βιταμίνη C, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και νιτρικά άλατα. Το ενεργό συστατικό που περιέχει ο χυμός τους είναι η βετανίνη”, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που μάλιστα του δίνει και το κατακόκκινο χρώμα.

Diet Info: Ένα φλιτζάνι ωμά παντζάρια έχει 38 θερμίδες και 8 γρ. υδατάνθρακες, ενώ ένα φλιτζάνι χυμός συνήθως έχει 100 θερμίδες και 25 γρ. υδατάνθρακες.

/

“Η ντομάτα είναι γνωστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της και την προστασία από τις φαινόλες. Πλούσια σε Β12, BK, μαγγάνιο και σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες της τομάτας, προστατεύουν το γαστρεντερικό σύστημα και βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του, περιορίζοντας τη δυσκοιλιότητα” επισημαίνει ο διαιτολόγος. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αγοράσεις για σαλάτα, πάρε μερικές extra για το χυμό σου.

/

Η γλυκιά του γεύση και η κρεμώδης του υφή θα κάνουν το χυμό σου απολαυστικό. “Ο λωτός περιέχει μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου. Είναι επίσης πλούσιο σε Β6, Α και C. Ο λωτός περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το λυκοπένιο το οποίο παρέχει αντικαρκινική δράση στον οργανισμό” τονίζει ο κ. Κριαράς.

/

Και πριν προσθέσεις ζάχαρη στο χυμό σου, σκέψου το ξανά και ψάξε στο ντουλάπι για το βάζο με το μέλι. “Το μέλι, αν και δεν έχει ιδιαίτερη θερμιδική διαφορά σε σύγκριση με την κοινή ζάχαρη, εμφανίζει πλούσια περιεκτικότητα σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες. Τέλος, να σημειωθεί ότι περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα νερού, πράγμα το οποίο μας δείχνει ότι τα σάκχαρα του αποβάλλονται πιο γρήγορα”!

Εκτός όμως από τα αντιοξειδωτικά ο διαιτολόγος προτείνει και συστατικά που θα σου δώσουν και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως τα νιτρικά άλατα που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού: “Πολλά φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά αλλά όχι και σε νιτρικά άλατα. Τα παντζάρια μαζί με το σπανάκι, το ραπανάκι, το μαρούλι, το σέλερι και το κινέζικο λάχανο, είναι εξαιρετικές πηγές νιτρικών αλάτων”


Βάλε φαντασία…

Και όσα διάβασες είναι μόνο η αρχή. Αρκεί να έχεις φαντασία και φυσικά να φροντίζεις όλα όσα προσθέτεις στο μπλέντερ για το χυμό να είναι φρέσκα, όσο γίνεται ακατέργαστα και θρεπτικά. Ο πίνακας που ακολουθεί είναι απλά ένα δείγμα για να μπεις στο παιχνίδι και να αρχίσεις να… στύβεις το μυαλό σου και δεκάδες φρούτα και λαχανικά της επιλογής σου.

/

Ο χυμός που σου προτείνει το TLIFE
Ο Διαιτολόγος Διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς ετοίμασε για εσένα τη δική του εκδοχή του healthy και super fit χυμού. “Είναι o πλέον κλασικός συνδυασμός που εκτός από γευστικός είναι πολύ σημαντικός τόσο για την υγεία, όσο και για την γραμμή σου” εξηγεί ο διαιτολόγος.

Για να δεις πως θα τον ετοιμάσεις κάνε “κλικ” εδώ

Read More

And More