Mocktails! Stylish cocktails χωρίς αλκοόλ… με λιγότερες από 190 θερμίδες

Ήρθε ο καιρός των cocktails!!! Και για τις πιο προχωρημένες ο καιρός των mocktails!!! Δεν έχουν αλκοόλ οπότε δεν επιβαρύνουν τη σιλουέτα σου, είναι φρουτένια, απόλυτα καλοκαιρινά, έχουν πολύ λίγες θερμίδες και τόοοοσα πολλά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που θα τα λατρέψεις. Τι λες;

Μάθε τι είναι ακριβώς τα mocktails, γιατί είναι τα πιο fitness friendly ποτά του καλοκαιριού και βρες πέντε απολαυστικές συνταγές με λιγότερες από 190 θερμίδες για το επόμενο Mocktail Party…

TI EINAI TA MOCKTAILS;
Εφευρέθηκαν για να μπορείς να διασκεδάζεις με ένα πολύχρωμα και αρωματικό ποτήρι στο χέρι, αλλά χωρίς να είσαι υποχρεωμένη να πίνεις αλκοόλ. Πολλά φρούτα, μπόλικα μυρωδικά και αρωματικά, τριμμένος πάγος και αμέτρητοι συνδυασμοί δίνουν σχέδον τόσα mocktails, όσα είναι και τα cocktails.

Είναι η δική σου επιλογή για μια έξοδο, σε μέρες και νύχτες που δεν θέλεις να πιεις. Αποτελεί όμως και το δικό σου μυστικό για τέλεια σιλουέττα! Το όνομά τους είναι ο συνδυασμός της λέξης “mock”, που σημαίνει ψεύτικο και “cocktail”! Δεν είναι καθόλου ψεύτικα, έχουν υπέροχη γεύση και μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου…

ΠΕΝΤΕ MOCKTAILS ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
Επιλέξαμε πέντε διαφορετικά ποτά χωρίς αλκοόλ για να επιλέξεις εκείνο που σου κάνει “κλικ” ή και να τα φτιάξεις όλα σε ένα health and fitness Mocktail Party!

Κάνε “κλικ” επάνω στην κάρτα για να δεις κάθε ποτό ξεχωριστά…
/

Αν είσαι fan του Apple Martini, αυτή είναι η αξιοζήλευτη, χωρίς αλκόολ, εκδοχή του, το Appletini!

Diet Secret: Το μήλο είναι συνώνυμο της δίαιτας και όχι άδικα. Η υψηλή περιεκτικότητα της βιταμίνης Β5 στα μήλα, διευκολύνει την πέψη και την αφομοίωση των υδατανθράκων, δίχως να αποθηκεύονται και κατ’ επέκταση να μετατρέπονται σε λίπος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Πέντε χυμοί και συνδυασμοί χυμών φρούτων που αδυνατίζουν. [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

/

Αυτό το Mocktail, εκτός από το γεγονός πως μάλλον είναι το πρώτο στην ιστορία, έχει και ξεχωριστό story! Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός λέγεται πως επισκέφτηκε όταν ήταν παιδί ακόμη, το Beverly Hills. Εκεί έφαγε σε ένα από τα ξενοδοχεία Royal Hawaiian και Chasen. Τα εστιατόρια των δύο ξενοδοχείων ερίζουν λοιπόν για την πατρότητα του ποτού που σέρβιραν στην μικρή Shirley και φυσικά δεν μπορούσε να περιέχει αλκοόλ. Έτσι προέκυψε το Shirley Temple Mocktail που κάνει καριέρα ακόμη και σήμερα στα bars της Αμερικής.

Diet Secret: Το ποτό σου έχει φυσικό χυμό πορτοκάλι, το οποίο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, διευκολύνει τη μεταφορά του οξυγόνου στους ιστούς και αυξάνει τη δράση του μεταβολισμού.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Τα πάντα για τα εσπεριδοειδή! Πώς βοηθούν στο αδυνάτισμα; [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

/

Μην ρωτήσεις ποιο από τα συστατικά δίνουν σε αυτό το φρουτένιο mocktail το όνομα της Σταχτοπούτας! Είναι πιθανότατα το ποτό κάθε σύγχρονης Σταχτοπούτας που δεν θέλει όταν χτυπήσει το ρολόι δώδεκα να γίνει… κολοκύθα και σε καμία περίπτωση δεν αποχωρίζεται τα αγαπημένα της γοβάκια.

Diet Secret: Μην λυπηθείς το χυμό! Το φυσικό χυμό! Αυξάνει ακόμη περισσότερο την αντιοξειδωτική περιεκτικότητα στο ποτήρι σου, μειώνει τις θερμίδες που αφομοιώνονται χάρη στις φυτικές ίνες και ενυδατώνει απολαυστικά τον οργανισμό.

ΤΣΕΚΑΡΕ ΚΙ ΕΔΩ: Το ήξερες πως οι χυμοί είναι το νέο must για τους star του Hollywood; Μάθε τις συνταγές τώρα! [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

/

Ναι, ναι! Καλά το διαβάζεις… αυτό το ποτό, αν ήταν γλυκό θα ήτανε cheesecake! Μην μου πεις πως δεν ακούγεται γευστικό;

Diet Secret: H αίσθηση και το άρωμα του cheesecake στο ελαφρύ και γεμάτο χυμό και μυρωδικά ποτό σου, θα σε βοηθήσει να κάμψεις την επιθυμία σου για γλυκό αργότερα. Α, σημείωσε επίσης πως τόσο το μοσχοκάρυδο, όσο και το γιαούρτι με το γάλα είναι ό, τι καλύτερο για να βοηθήσεις το μεταβολισμό σου να λειτουργεί σωστά.

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: Όταν το σώμα ζητά απεγνωσμένα γλυκό! Τι φταίει; Τι να κάνεις; [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

/

Εδώ η ζαχαροπλαστική δίνει ένα χεράκι στους bartenders για να πάρει το ποτό το απολαυστικό βαθύ γαλάζιο χρώμα. Μια, δυο σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και το mocktail σου γίνεται αναπάντεχα εντυπωσιακό.

Diet Secret: Ένα ποτό που κάτω από το υπερφυσικό χρώμα του κρύβει νόστιμο χυμό ανανά. Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνες, όπως είναι η βιταμίνη C, ασβέστιο και σε κάλιο, σημαντικά στοιχεία για την υγεία και την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑ COCKTAILS…
Αν πάλι συνεχίζεις να επιμένεις σε κλασικές αξίες και θα ήθελες το ποτό σου να είναι ένα κανονικό, all time classic cocktail, τότε τουλάχιστον κάνε την κατάλληλη επιλογή.

Ζητήσαμε από τον Κλινικό Διαιτολόγο Διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη πέντε επιλογές για cocktail που προσφέρουν αντιοξειδωτικά και πολύτιμες βιταμίνες. Έτσι για να εξουδετερώσεις τις αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ. [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Θέλεις να βρεις περισσότερες light συνταγές; ΚΑΝΕ “ΚΛΙΚ” ΕΔΩ και μπες στη σελίδα του FITNESS!

And More