Μπαχαρικά που αδυνατίζουν! Τα βάλαμε σε 5 light συνταγές με λιγότερες από 205 θερμίδες

Είναι κάποιες φορές που δεν αρκεί να μαγειρεύεις πιάτα με λίγες θερμίδες! Πρέπει να ξέρεις και τα μυστικά συστατικά που θα κάνουν τις συνταγές σου “μηχανές” επιτάχυνσης του μεταβολισμού σου. Μπερδεύτηκες; Δεν είναι και καμιά πυρηνική φυσική.

Πήραμε τζίντζερ, σόγια, σκόρδο, κανέλα και καυτερό πιπέρι – μπαχαρικά που ούτως ή άλλως λατρεύουμε στο φαγητό – και τα προσθέσαμε σε light συνταγές με λίγες θερμίδες. Κι αυτό, όχι μόνο δεν σε παχαίνει, αλλά βοηθά και το μεταβολισμό σου να λειτουργήσει καλύτερα.

Κάνε “κλικ” πάνω στις φωτογραφίες για να δεις κάθε συνταγή…
/

Το τυρί αυτό είναι φυτικό και παράγεται από τη σόγια. Το θετικό του; Σου παρέσει μια σειρά από θρεπτικά συστατικά με λίγες θερμίδες και χωρίς ζωικά λιπαρά. Μοναδικός τρόπος να προσφέρεις στο σώμα πολύτιμη πρωτεΐνη που θρέφει το μυικό σύστημα και έτσι βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

/

Το τζίντζερ μπορεί να αυξήσει τις καύσεις του μεταβολισμού εως και 20% και αυτό δεν το λες καθόλου λίγο! Η θερμογενετική του δράση, συνδυάζεται άψογα και με την ιδιότητά του να μειώνει την όρεξη και τις ενοχλητικές λιγούρες και έτσι εσύ βγαίνεις διπλά κερδισμένη.

/

Κανέλα! Το ξεχωριστό της άρωμα μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα καθυστερεί το χρόνο πέψης των τροφών με αποτέλεσμα να απορροφώνται τα συστατικά πιο αργά και να μην πεινάς. Μοναδική ιδέα για πρωινό στη δίαιτα…

/

Το σκόρδο μπορεί να μην είναι η πρώτη σου προτεραιότητα, ειδικά αν πρόκειται να βγεις, όμως στη σωστή ποσότητα θα γίνει ο φίλος σου στη δίαιτα. Η αύξηση της θερμότητας στο σώμα που προκαλεί, έχει συνδεθεί με την αύξηση των καύσεων. Άσε που έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες και μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με θεαματικά αποτελέσματα στη σιλουέτα σου.

/

Η καυτερή πιπεριά, αλλά και το πιπέρι καγιέν έχουν ένα κοινό. Την καψαΐκίνη, ουσία που τους δίνει την πικάντικη γεύση. Με αυτό τον τρόπο συμβάλει στην επιτάχυνση του μεταβολσιμού, αφού αυξάνει τη θερμογένεση στο σώμα.

And More