Ελαφριές συνταγές με πορτοκάλι που δεν ξεπερνούν τις 270 θερμίδες

Το πιο διάσημο φρούτο για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, ένα από τα πιο υγιεινά στον κόσμο αφού προσφέρει ενυδάτωση και φυτικές ίνες σε κάθε φέτα του, είναι επίσης και ο “καμβάς” για να φτιάξεις δεκάδες συνταγές. Γλυκά και αλμυρά, cocktails και τονωτικούς χυμούς.

Βρήκαμε λοιπόν πέντε συνταγές με πορτοκάλι, που καμιά τους δεν ξεπερνά τις 270 θερμίδες. Ιδέες προκειμένου να γνωρίζεις πως αλλιώς μπορείς να το απολαμβάνεις, εκτός φυσικά από στυμμένο ή καθαρισμένο!

Κάνε κλικ στην κάρτα κάθε συνταγής για να δεις περισσότερα…
/
Το συκώτι είναι πλούσια πηγή σιδήρου! Αν σε αυτό προσθέσεις πως το πορτοκάλι -δηλαδή η υψηλή του συγκέντρωση σε βιταμίνη C- είναι ο καλύτερος τρόπος για να απορροφήσει ο οργανισμός σου αυτό τον σίδηρο, τότε καταλαβαίνεις πόσο πολύτιμο είναι αυτό το πιάτο για την υγεία σου.
/
Αντί για λεμόνι, δοκίμασε να μαγειρέψεις ψάρι με χυμό και ξύσμα από πορτοκάλι. Ο συνδυασμός είναι ακαταμάχητος και φυσικά τα οφέλη στο αδυνάτισμα απερίγραπτα. Ω3 και Ω6 καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες σε ένα πιάτο με ελάχιστα λιπαρά και ακόμη λιγότερες θερμίδες.
/
Το πορτοκάλι ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών, μαζί με το μανταρίνι, το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι κλπ. Σε αυτή τη σαλάτα εκμετεαλλεύεσαι όλα τα οφέλη της… οικογένεια σε κάθε πηρουνιά, σε ένα πιάτο που σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Και πίστεψέ με, τα εσπεριδοειδή μόνο καλό μπορούν να κάνουν στη σιλουέτα και την υγεία σου.
/
Γλυκό; Στην πραγματικότητα, ένα σουφλέ είναι ιδανικό για να προσέξεις τη διατροφή σου για τους εξής λόγους. Πρώτον, έχει λίγο αλεύρι. Δεύτερον, έχει μόνο τα ασπράδια και όχι τους κρόκους των αυγών μειώνοντας σημαντικά τις θερμίδες και τρίτον περιέχει συγκριτικά πολύ λιγότερη ζάχαρη από ένα κέικ ή άλλο παρόμοιο γλυκό. Αν σε αυτό προσθέσεις και το φρέσκο πορτοκάλι που δίνει άρωμα και γεύση, τότε καταλαβαίνεις γιατί αυτό το γλυκό ανήκει στη λίστα με τα light & delicious πιάτα.
/
Το να στύβεις φρέσκο πορτοκάλι καθημερινά με το πρωινό σου είναι ό, τι καλύτερο μπορείς να κάνεις! Ενέργεια, βιταμίνες, φυτικές ίνες, ενυδάτωση και όλη η ευεργετική δράση του πορτοκαλιού στο ποτήρι. Εμείς σκεφτήκαμε να ενισχύσουμε τον φυσικό χυμό πορτοκάλι με μπαχαρικά, μήλο, μέλι και ξηρούς καρπούς που θα κάνουν τον πρωινό σου χυμό μια “βόμβα αντιοξειδωτικών”!

Read More

And More