Γιατί να στερηθείς τα μακαρόνια; Συνταγές που δεν ξεπερνούν τις 290 θερμίδες

Φιογκάκια, ριγκατόνι, βίδες, λαζάνια ή απλά σπαγγέτι. Τα ζυμαρικά είναι ένας ολόκληρος γαστρονομικός κόσμος. Γίνονται γρήγορα, μπορείς να τα δοκιμάσεις με δεκάδες συνδυασμούς και – παρά τα όσα μπορεί να έχεις ακούσει – δεν απαγορεύονται σε εσένα που θέλεις να κάνεις σωστή διατροφή. Πέντε μακαρονάδες με τη δική τους ξεχωριστή “προσωπικότητα” και ΦΥΣΙΚΑ λιγότερες από 290 θερμίδες η μερίδα!

Διάλεξε εκείνη που σου κάνει “κλικ” και δες πως θα την ετοιμάσεις. Plus – Μικρές συμβουλές και μυστικά που θα σε καθησυχάσουν πως το πάθος σου για τα μακαρόνια δεν υπονομεύει ούτε στο ελάχιστο τη σιλουέτα σου.

Κάνε κλικ πάνω στις κάρτες και δες πως θα τις ετοιμάσεις. Βρες περισσότερες light συνταγές στη σελίδα του FITNESS επιλέγοντας κάτω από το Light & Tasty
/

Diet Tip: Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως έχουν το πλεονέκτημα να διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα έχεις να αντιμετωπίσεις ενοχλητικές λιγούρες αργότερα μέσα στην ημέρα κι έτσι θα ελέγχεις καλύτερα το βάρος σου.

/

Diet Tip: Μία μερίδα μακαρόνια αντιστοιχεί περίπου σε 200γρ. και δεν έχει πολλές θερμίδες. Εκείνο που αυξάνει το θερμιδικό περιεχόμενο του πιάτου σου είναι το περιεχόμενο της σάλτσας. Αν λοιπόν αποφύγεις το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και είσαι συνετή στη χρήση του ελαιόλαδου δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Επιπλέον, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κι έτσι, βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου.

/


Diet Tip
: Όπως σου έχει εξηγήσει ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης, δεν είναι λάθος να συνδυάσεις άμυλο/υδατάνθρακε με πρωτεΐνη, δηλαδή ζυμαρικά με κρέας. Συνδυάζοντας υδατάνθρακες πλούσιους σε φυτικές ίνες με πρωτεΐνες σε κάθε κύριο γεύμα, η γλυκόζη στο αίμα ελέγχεται καλύτερα, και το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού είναι στα επιθυμητά όρια. Επίσης, η τακτική κατανάλωση υδατανθράκων πλούσιων σε φυτικές ίνες διατηρεί ψηλά τα επίπεδα ενέργειας, αποτρέπει την υπερκατανάλωση ενδιάμεσων πλούσιων σε λιπαρά και ζάχαρη γευμάτων και επιφέρει ένα αίσθημα ευεξίας.

/

Diet Tip
: Tα ζυμαρικά βρίσκονται στη βάση της πιο πετυχημένης διατροφής – της μεσογειακής – μαζί με άλλα αμυλούχα τρόφιμα τα οποία πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά, όπως το ψωμί και το ρύζι. Επίσης, τα μακαρόνια είναι πλούσια σε κάλιο που συμβάλλει στη ρύθμιση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος, προστατεύει την καρδιά από τις αρρυθμίες και μαζί με το νάτριο διατηρεί την ισορροπία των υγρών στον οργανισμό.

/

Diet Tip: Ούτε οι λευκές σάλτσες είναι “κόκκινο πανί” για μια γυναίκα που θέλει να προσέχει τη διατροφήτ ης. Τι μπορείς να κάνεις απλά για να τις απολαύσεις; Απόφυγε την κλασσική κρέμα γάλακτος, αντικαταθιστώντας τη με ημίπαχο γάλα. Επίσης δοκίμασε τα τυριά που προσθέτεις στη συνταγή σου να είναι light.

Read More

And More