Συνταγές με μανιτάρια πλευρώτους (ενισχύουν το μεταβολισμό) που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες…

Πλευρώτους! Δεν είναι φορές που αισθάνεσαι πως απολαμβάνεις το πιο φίνο φιλέτο όταν τα δοκιμάζεις; Και να σου πω και κάτι; Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη -που ενισχύει το μεταβολικό σου ρυθμό- ενώ έχουν ελάχιστες θερμίδες. Απόλαυση και σωστή διατροφή, δύο σε ένα δηλαδή! Αν ψάχνεις να βρεις συνταγές για να τα έχεις πιο συχνά στο τραπέζι σου, το TLIFE σου παρουσιάζει 6 λαχταριστά πιάτα με βασικό συστατικό τα μανιτάρια πλευρώτους, που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες.

Plus – Διάβασε πώς θα αποκτήσεις τον δικό σου κήπο με πλευρώτους, για κάθε φορά που λιμπίζεσαι μανιτάρι!

“Τα μανιτάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή χάρη στο υψηλό τους περιεχόμενο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία. Επιπλέον, τα μανιτάρια έχουν μικρή θερμιδική αξία (150γρ. μανιτάρια δίνουν μόνο 32 θερμίδες, λιγότερη και από ένα φρούτο). Αυτό τα κάνει κατάλληλα για δίαιτες αδυνατίσματος” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη που μας δίνει πολύτιμες πληροφορέις για τα μανιτάρια.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΗ

/

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ: Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι τα θεωρούσαν ελιξίριο της αθανασίας! Οι Φαραώ, μάλιστα, είχαν θεσπίσει νόμο, σύμφωνα με τον οποίο μόνο αυτοί και όχι οι κοινοί άνθρωποι είχαν το δικαίωμα να τα γεύονται. Κι αν κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, το σίγουρο είναι πως μόνο θετικά μπορούν να προσφέρουν στην υγεία του οργανισμού.

/


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ
: Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βρίσκονται σε αφθονία στα μανιτάρια συμβάλλουν στην ενίσχυση της πνευματικής διαύγειας, τη μνήμη και τονώνουν το μεταβολισμό. Επίσης, τα μανιτάρια αποτελούν καλή πηγή φωσφόρου και ασβεστίου, με αποτέλεσμα να ενισχύουν τη σκελετική υγεία και να χτίζουν γερά δόντια.

/


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ
: Τα μανιτάρια περιέχουν σε υψηλές ποσότητες και τη λιποδιαλυτή βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συντελεί στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς και των μυών.

/


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ
: Η ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα των μανιταριών σε χαλκό, ενισχύει την ελαστικότητα των αρτηριών, το χρώμα του τριχωτού της κεφαλής και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

/


ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ
: Τα μανιτάρια περιέχουν άφθονο κάλιο και ελάχιστο νάτριο και έτσι αποτελούν ιδανική τροφή για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

/

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ “ΜΠΟΣΤΑΝΙ” ΜΕ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
Ποιος δεν θα ήθελε να έχει τα δικά του μανιταράκια; Να τα φροντίζει, να ξέρει πως δεν έχουν λιπάσματα και να μπορεί να τα κόψει φρέσκα, κάθε φορά που ετοιμάζει κάποιο πιάτο; Τώρα μπορείς ακόμη κι αν δεν έχεις κήπο! Αρκεί το μπαλκονάκι σου. Μπορείς να παραγγείλεις ένα ειδικό υπόστρωμα (που δεν λερώνει γιατί είναι κλειστό) με άχυρο, να το βάλεις σε μια γωνιά στο μπαλκόνι και να δεις τη δική σου σοδειά από πλευρώτους να βγαίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μην αφήσεις το υπόστρωμα να ξεραθεί, ποτίζοντας ανά διαστήματα, να φροντίσεις να μην το μετακινείς και πολύ σύντομα θα δεις τα πλευρώτους να ξεφυτρώνουν σαν… “μανιτάρια”! Α, και δεν θα είναι τα μόνα… Ο μαγικός κήπος θα δώσει εως και 15 κιλά μανιτάρια για τους επόμενους 3-4 μήνες.

Ψήθηκες; Τότε κάνε “κλικ” εδώ μπες στο Groupon και παράγγειλε το πρώτο σου “μανιταρομποστανάκι” με έκπτωση 40%. Επίλεξε το μέγεθος που θέλεις, ανάλογα με το χώρο στο σπίτι σου και… ξεκίνα την παραγωγή.

ECONOMY TIP: Τα δικά σου μανιτάρια δεν θα είναι μόνο πιο καθαρά και χωρίς πρόσθετα χημικά… θα σου στοιχίσουν και πολύ πιο λίγο. Προμηθευόμενη τη μικρή συσκευασία, θα πληρώσεις όσα θα έδινες στο super market για να αγοράσεις 1,5 με 2 κιλά πλευρώτους. Ο φορητός σου κήπος όμως θα σου προσφέρει μέχρι και 15 κιλά μανιταράκια. Καλό; ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩ

Read More

And More