ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΙΤΑ! 10 έξυπνες συμβουλές για να παραμείνεις αδύνατη το καλοκαίρι…

Όσο και αν τα πράγματα γύρω σου μοιάζουν να κινούνται σε “σκουρόχρωμους” τόνους, το καλοκαίρι πάντα καταφέρνει να σου φτιάξει τη διάθεση. Σε βάζει σε διαδικασία να ντυθείς σέξι, να βγεις, να διασκεδάσεις με φίλες! Ξυπνάει μέσα σου την ερωτική διάθεση και φυσικά απαιτεί τον καλύτερό σου εαυτό.

Summer Tips για να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου, να αποκτήσεις ομοιόμορφο υπέροχο μαύρισμα και φυσικά ενυδατωμένη επιδερμίδα και λαμπερά μαλλιά. Ο δεκάλογος του καλοκαιριού για… ψαγμένα κορίτσια που ξέρουν πως να διασκεδάσουν το καλοκαίρι. Ο Διαιτολόγος Διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει τις συμβουλές…

1. Κάνε το quiz και μάθε πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά. Για να απαντήσεις στις ερωτήσεις κάνε κλικ εδώ. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα πάρεις από το quiz, φρόντισε να μειώσεις κατά 5-10% τις ημερίσιες θερμίδες αν φυσικά επιθυμείς να χάσεις κιλά.

Για παράδειγμα αν το quiz σου δώσει 2000 θερμίδες την ημέρα, κόψε 200 θερμίδες την ημέρα και δες αποτελέσματα γρήγορα και χωρίς δίαιτα.

2. Προσπάθησε να μην το παρακάνεις με το βραδινό. Λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας, ο ανθρώπινος οργανισμός εκλύει μεγάλα ποσά θερμότητας σε συνδυασμό με την εμφάνιση έντονης εφίδρωσης, πράγμα το οποίο μειώνει την όρεξη και την κατανάλωση τροφής εν συγκρίσει με την κατανάλωση τροφής στην περίοδο του χειμώνα. Όμως, τις βραδινές ώρες κατά τις οποίες η θερμοκρασία μειώνεται, η τάση για κατανάλωση τροφής αυξάνεται. Δεν είναι παράλογο το κυρίως γεύμα σου να μεταφέρεται το βράδυ. Το θέμα είναι να μην υποπέσουμε στο διατροφικό ατόπημα της υπερφαγίας.

Smart tip: Πριν την έναρξη του γεύματος κατανάλωσε 240ml ανθρακούχο νερό τύπου σόδα και αμέσως μετά το γεύμα 2 φρούτα. Το κέρδος θα είναι μέγιστο, διότι θα εμφανισθεί ταχέως το αίσθημα του κορεσμού.

3. Δροσίσου με τα σωστά… όπλα! Αρκετοί διαιτώμενοι θεωρούν ότι λόγω ζέστης ένα παγωτό θα τους δροσίσει. Λάθος! Ναι μεν το παγωτό θα δροσίσει τον διαιτώμενο στιγμιαίως, αλλά στην πορεία θα αυξήσει την θερμοκρασία του σώματος διότι λόγω των λιπαρούχων συστατικών του θα αναγκάσει τον οργανισμό να υπερλειτουργήσει. Ποια είναι όμως η λύση;

Μα φυσικά φρέσκα φρούτα, φυσικοί χυμοί και άφθονο νερό είναι το καλύτερο μέσο για να νιώσεις καλύτερα και να απομακρύνεις τη ζέστη.

4. Διατροφικές επιλογές για ενυδατωμένο και όμορφο δέρμα. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι το πιο σημαντικό μέρος μίας διατροφής τόσο στην περίοδο του καλοκαιριού όσο και στις λοιπές περιόδους. Για να διατηρηθεί το δέρμα υγιές, ζωντανό και κατ’ επέκταση ενυδατωμένο, θα πρέπει να αυξηθεί η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών (χωρίς προσθήκη αλατιού και ελαιολάδου). Επίσης, θα πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση των άκρως λιπαρούχων τροφίμων,τύπου λουκάνικα-burger, διότι η παρουσία νιτροζαμινών, φθείρουν τα αγγεία και την ενυδάτωση του δέρματος.

Για την σφριγηλότητα του δέρματος, θα πρέπει να ενταχθούν πρωτεινούχα τρόφιμα στο γεύμα, όπως φιλέτο γαλοπούλα, φιλέτο σολομού, ασπράδια αυγού και στο διάστημα της ημέρας σίγουρα ξηροί καρποί.

5. Ναι στην ηλιοθεραπεία, αλλά με μέτρο. Το ήξερες πως αν βάλεις τα σωστά τρόφιμα στη διατροφή σου θα πετύχεις πιο γρήγορο μαύρισμα χωρίς κινδύνους; Ένα μαυρισμένο δέρμα, με φυσικό τρόπο αποτελεί ιδανικό σημείο για τον καθένα μας. Για να επιτεχυθεί ταχύτατα η συγκεκριμένη διαδικασία, θα πρέπει να καταναλώνονται τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α-καροτένιο, σε λυκοπένιο, σε ανθοκυανίδες και σε φυλικό οξύ. Βάλε στο διαιτολόγιό σου τρόφιμα όπως τα καρότα, το σπανάκι, το λάχανο, το μαρούλι, το συκώτι και το φιλέτο μοσχαρίσια μπριζόλας.

6. Το πρωινό σου είναι μια καλή αρχή… Μπορεί να κάνει ζέστη, μπορεί να μην έχεις διάθεση για φαγητό, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παραλείψεις το πρωινό σου. Είναι εκείνο που θα ξυπνήσει το μεταβολισμό σου και θα σου προσφέρει ενέργεια μέσα στη ζεστή μέρα.

7. Ναι στα πολλά υγρά, αλλά όχι μαζί με το φαγητό. Καλό είναι να μην πίνεις νερό μαζί με το φαγητό, γιατί θα φουσκώσεις και η διαδικασία της πέψης θα επιβραδυνθεί. Πιες ένα ποτήρι νερό 15 λεπτά πριν το φαγητό. Αν ακολουθήσεις αυτή την τακτική θα σηκώνεσαι ανάλαφρη από το τραπέζι.

Ένα καλό τρικ είναι αντί για νερό να πιεις ένα ποτήρι χυμό. Έτσι θα μετριάσεις την πείνα σου και θα φας λιγότερο.

8. Μην ξεχνάς τα… εδνιάμεσα σνακ. Πάρε μαζί σου ελαφριά σάντουιτς, φρούτα και χυμούς ώστε να “τσιμπάς” κάτι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Με τα σνακ ενδιάμεσα εξαπατούμε τον οργανισμό μας και δεν πεινάμε μέχρι να έρθει η ώρα του βραδινού γεύματος.

9. Ξέχασε τα γλυκά μέχρι τον Σεπτέμβρη. Η ζάχαρη θα επιβαρύνει το αίσθημα δυσφορίας όταν κάνει πολλή ζέστη. Προτίμησε τη συνεχή κατανάλωση φρούτων και χυμών, που θα διατηρήσουν τα επίπεδα σακχάρου σταθερά, απομακρύνοντας την επιθυμία για γλυκό.

10. Στην υγειά μας, αλλά όχι δίπλα στο κύμα! Απολαμβάνεις μια παγωμένη μπύρα όσο βρίσκεσαι στην παραλία; Καλό είναι να έχεις μέτρο. Τα αλκοολούχα ποτά προκαλούν αφυδάτωση και αυξάνουν τον κίνδυνο θερμοπληξίας!

Read More

And More