ALWAYS ON SUNDAY! 9 πράγματα που μπορείς να κάνεις την Κυριακή για να χάσεις κιλά

Η Κυριακή είναι λατρεμένη μέρα. Μπορείς να δεις τις φίλες σου, να απολαύσεις την ηρεμία του σπιτιού σου, να χουχουλιάσεις με τον αγαπημένο σου στο κρεβάτι και να κάνεις όλα όσα οι καθημερινές δεν σου επιτρέπουν. Τι θα έλεγες να απολαύσεις την Κυριακή και παράλληλα να βάλεις τις βάσεις για να χάσεις περισσότερα κιλά;

Smart Tips για να γίνει η Κυριακή η καλύτερη αφορμή για να δεις τη σιλουέτα σου να μεταμορφώνεται σε αυτό που πάντα ονειρευόσουν.

1. ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΗΛΙΟ!
Με τον ανοιξιάτικο ήλιο να σε ζεσταίνει, το tablet πιο δίπλα για να διαβάζεις το TLIFE και ένα πλούσιο πρωινό έχεις καλύψει τη μισή απόσταση για να γίνει η Κυριακή η καλύτερη αφορμή για να χάσεις κιλά.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ; Οι ειδικοί επισημαίνουν πως το πρωινό φως ρυθμίζει το βιολογικό σου ρολόι, συντονίζει το μεταβολισμό σου και τον βοηθά να λειτουργήσει καλύτερα και έτσι να κάψει περισσότερες θερμίδες.

Extra tip: Αν μάλιστα “λουστείς” στις πρωινές ηλιαχτίδες για 20′ περίπου λεπτά τότε θα δώσεις στον ήλιο το χρόνο να σου προσφέρει και την ευεργετική βιταμίνη D. Εκμεταλλεύσου το πλεονέκτημα που σου χαρίζει η Ελλάδα – τον άπλετο ήλιο – και μείνε fit. Γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

2. ΠΙΕΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ!
Την Κυριακή δεν έχεις δικαιολογία του τύπου “δεν πρόλαβα”! Μπορείς να πιεις το γάλα σου με την άνεσή σου, μαζί με τα αγαπημένα σου δημητριακά. Ο διαιτολόγος θα πρότεινε βρώμη, που δεν έχει και καθόλου ζάχαρη, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ; Ένα ποτηράκι γάλα το πρωί διαλύει τα λίπη! Ναι, είναι αλήθεια. “Tα τελευταία χρόνια τόσο το ασβέστιο όσο και τα άλλα συστατικά των γαλακτοκομικών, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στη μείωση του κινδύνου για παχυσαρκία” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου.

Extra tip: Κάνε το ποτό σου πιο δροσιστικό, αλλά και πιο δραστικό για τη σιλουέτα σου! Ετοίμασε ένα smoothie με φρούτα και πρωτεΐνη που θα προσφέρει επιπλέον αντιοξειδωτικά στον οργανισμό σου, με αποτέλεσμα να τονώνεται ο μεταβολισμός. Βρες προτάσεις για smoothies με μόλις 180 θερμίδες με ένα “κλικ” εδώ

3. KEEP IT BUBBLY! Πιες ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό…
Αντικατάστησε ένα ποτήρι νερό με φυσικώς ανθρακούχο νερό! Κάνε την γαργαλιστική αυτή αντικατάσταση πριν το γεύμα σου και θα δεις διαφορά στο σώμα σου.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ; Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς εξηγεί πως “το φυσικό ανθρακούχο νερό είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και ιχνοστοιχεία και έτσι θα συγκρατήσει στα υγιή φυσιολογικά επίπεδα την ενυδάτωση του οργανισμού αποτρέποντας την υπερβολική κατακράτηση υγρών”. Τέρμα στο φούσκωμα, την κατακράτηση και τη δυσφορία!

4. ΦΑΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΟΥ
Τη μαύρη σοκολάτα για την ακρίβεια. Θα είναι η γλυκιά σου απόλαυση, αλλά και ο τρόπος να δώσεις το σήμα στο σώμα σου να αρχίσει να χάνει βάρος.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ; Η σοκολάτα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φυσικά προϊόντα. Δίνει ενέργεια και τόνωση, ενισχύει την πνευματική διαύγεια και σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού και τελικά την απώλεια βάρους.

5. ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΤΑΠΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΜΕΡΑΣ
Την Κυριακή έχεις τη δυνατότητα να προετοιμαστείς και για τη νέα εβδομάδα. Ετοίμασε το φαγητό που θα πάρεις τη Δευτέρα στη δουλειά και βάλτο στην κατάψυξη. Βράσε τα μακαρόνια, το ρύζι ή τις πατάτες σου και αφού κρυώσουν φύλαξέ τα κατάψυξη να παγώσουν. Υπάρχει λόγος…

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ; Θα είναι το δικό σου μυστικό για να απολαμβάνεις υδατάνθρακες χωρίς τύψεις και ενοχές. “Mε αυτή τη διαδικασία, περνάει το τρόφιμο όσο το δυνατόν άπεπτο από το λεπτό έντερο και προσφέρει το αίσθημα κορεσμού σε πιο γρήγορο ρυθμό” εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Πως το ίδιο ακριβώς πιάτο σου προσφέρει λιγότερες θερμίδες, ενώ αισθάνεσαι πιο γρήγορα χορτάτη. Άσε που αν έχεις έτοιμο το ταπεράκι θα αντισταθείς στο delivery απότ ο γραφείο.

6. ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΖΑΒΟΛΙΑ
Η Κυριακή είναι πιο κατάλληλη μέρα για cheat day (Έχουμε όλο το ημερολόγιο με πιο κατάλληλες μέρες στη διατροφή. Κάνε “κλικ” εδώ). Μην στερείς στον εαυτό σου ένα λαχταριστό γεύμα από το αγαπημένο σου φαγητό. Όσο παχυντικό κι αν είναι αυτό, μια φορά την εβδομάδα δικαιούσαι κι εσύ να φας ό,τι επιθυμείς.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ; Έτσι, δεν θα νιώθεις να καταπιέζεσαι από τη σωστή διατροφή και θα την ακολουθείς πιστά τις υπόλοιπες έξι ημέρες της εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση ο διαιτολόγος προτείνει πως “είναι πολύ καλύτερο να μην στερείσαι κάποιου φαγητού, αλλά να το απολαμβάνεις με το απαραίτητο μέτρο, από το να καταπιέζεις τον εαυτό σου να μην φάει το ένα ή το άλλο πιάτο!”

7. ΦΟΡΕΣΕ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΣΟΥ ΤΖΙΝ
Εκτός από το γεγονός πως θα είσαι περήφανη που για κουμπώνει το κουμπί, το αγαπημένο σου κολλητό τζιν θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τα διατροφικά λάθη.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ; Θα μου πεις τώρα τι σχέση έχει το παντελόνι με τη σωστή διατροφή; Κι όμως το στενό σου τζιν θα σε… στριμώξει στην ταβέρνα πριν προλάβεις να το παρακάνεις με τα φαγητά. Μην ξεκουμπώσεις το κουμπί! Απλά, όταν νιώθεις πίεση σταμάτα το φαγητό!

8. ΒΑΛΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ
Δεν είναι η πιο ωραία “φάση” Κυριακή βράδυ; Διαλέγεις την αγαπημένη σου ταινία, ανάλογα με το mood και την παρέα και κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου. To μυστικό εδώ φυσικά δεν είναι στην απόλαυση της ταινίας, αλλά στο σνακ που θα επιλέξεις. Μην μπεις στον πειρασμό για πατατάκια ή delivery, Πάρε απλό ποπ κόρν με πολύ λίγο αλάτι.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ; Το ποπκόρν είναι ένα πρώτης τάξεως σνακ που θα διώξει τη νευρικότητα και θα σε απομακρύνει από λάθος επιλογές που θα χαλάσουν την προσπάθεια σου. “Δύο φλιτζάνια ποπ κορν έχουν μόνο 60 θερμίδες, πολλές φυτικές ίνες και τέλεια γεύση. Δοκίμασέ το και θα δεις πως θα σου είναι πιο εύκολη η μετάβαση από το ένα γεύμα της ημέρας στο άλλο. Φυσικά χωρίς βούτυρο – αλλά με λάδι – και χωρίς τυρί!!!” επισημαίνει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

9. ΚΑΝΕ BEAUTY TREATMENT
Είναι όμως και εκείνες οι Κυριακές που αισθάνεσαι μια πλήξη. Βαρέθηκες να πας για καφέ, ξέμεινες στο σπίτι και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να επισκεφθείς το ψυγείο. Δοκίμασε αντ’ αυτού να ανανεώσεις το μανικούρ σου, να κάνεις μια μάσκα προσώπου ή ένα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό μπάνιο με άλατα και αιθέραια έλαια.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ; Οι διαιτολόγοι επισημαίνουν πως η βασική αιτία που πολλές φορές τα βήματά σου σε οδηγούν στο ψυγείο δεν είναι ούτε η πείνα, ούτε η αδυναμία σου να αντισταθείς στα νόστιμα φαγητά. Απλά βαριέσαι! Γι’ αυτό σου λέω. Αντί να φας από βαρεμάρα, κάνε τα νύχια σου. Α, σου έχουμε και απίθανες ιδέες για νύχια, όπως τις εμπνέεται η beauty editor Νατάσα Μπερέκου με την πολύτιμη βοήθεια των nail artists που επισκέπτονται κάθε εβδομάδα το TLIFE. Για να δεις τα look που είναι hot λοιπόν στα νύχια κάνε κλικ εδώ

Read More

And More