LIGHT & DELICIOUS! Συνταγές με λιγότερες από 220 θερμίδες!

Είναι καιρός να κάνεις Food Make Over. Δηλαδή, αντί να μην απολαμβάνεις τις λιχουδιές που σου αρέσουν από φόβο ότι θα παχύνεις, απλά αντικαθιστάς κάτι και μειώνεις τις θερμίδες.

Αυγά ποσέ για πρωινό, καλοκαιρινή σαλάτα βερίκοκο-ντομάτα, στήθος κοτόπουλο με λεμονάτη σος ή λαχταριστό σορμπέ φράουλα… Κάθε πιάτο δεν ξεπερνά τις 220 θερμίδες/μερίδα.

Γιατί μπορείς να χάσεις κιλά αλλάζοντας τον τρόπο που μαγειρεύεις και όχι τον τρόπο που τρως! Αντί να τηγανίσεις τα αυγά σου, μπορείς να τα ετοιμάσει ποσέ. Να πεις όχι στη ζάχαρη, αλλά ναι στα γλυκά, χρησιμοποιώντας στέβια στις συνταγές σου. Ή να αποφύγεις την κρέμα γάλακτος και τις λευκές σάλτσες και στη θέση τους να ετοιμάσεις μια υπέροχη λεμονάτη σος! Τι λες; Θα αλλάξεις το καθημερινό σου πρόγραμμα διατροφής;

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΛΛΑΞΕ…
/

Αντικατάστησε το κλασικό – και πεντανόστιμο – πιάτο αυγά με μπέικον με 1 αυγό ποσέ. Θα γλιτώσεις τουλάχιστον 300kcals θερμίδες, αλλά και περισσότερα από 10g λίπους.

Η ΣΑΛΑΤΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕ…
/

Ξέχασε το ντρέσιγκ μαγιονέζας! Άλλαξέ το με ελαιόλαδο και μέλι που θα σου επιτρέπει να καταναλώσεις όση σαλάτα θέλεις για να χορτάσεις, χωρίς να επιβαρυνθείς με επιπλέον θερμίδες.

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕ…

Αντικατάστησε το λιπαρό κόκκινο κρέας με στήθος κοτόπουλο, αλλά και τις λευκές σος που σε βάζουν σε πειρασμό με εξίσου υπέροχη λεμονάτη σάλτσα, καβουρδισμένα καρύδια και μαϊντανό!

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕ…
/
Οι γλυκοζίτες στεβιόλης είναι 200 φορές γλυκύτεροι από τη ζάχαρη αλλά δεν αποδίδουν θερμίδες, άρα μπορούν να μειώσουν τις θερμίδες των τροφίμων και των ροφημάτων στα οποία χρησιμοποιούνται, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του βάρους.

ΤΟ COCKTAIL ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕ…
/

Ένα κλασικό cocktail από το οποίο αφαιρέσαμε το αλκοόλ
και προσθέσαμε μπόλικο φυσικό χυμό για αντιοξειδωτικά, ενυδάτωση και φυτικές ίνες. Αν θέλεις να δώσεις μια νότα αλκοόλ προτίμησε να προσθέσεις κρασί. Το κόκκινο κρασί, για παράδειγμα, περιέχει πολύ λιγότερη ζάχαρη και θερμίδες από μία μαργαρίτα, ενώ ταυτόχρονα περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τα φλαβονοειδή που φαίνεται πως μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες.

Toυ Λευτέρη Σαββίδη (Tweet me @lefterix28)

Read More

And More