Μαύρισμα και Διατροφή! Light συνταγές με λιγότερες από 188 θερμίδες…

Κι όμως, και το μαύρισμα περνά από το στομάχι! Η όμορφη, ηλιοκαμμένη επιδερμίδα είναι παράγοντας πολλών πραγμάτων και σαφώς εξαρτάται άμεσα από τη διατροφή σου. Ψάξαμε για τρόφιμα του καλοκαιριού που βοηθούν στο “perfect tanning” και με αυτά ως βάση ετοιμάσαμε πέντε απολαυστικές -και πάντα ελαφριές- συνταγές.

Καρότο, ροδάκινο, δημητριακά ολικής, ακτινίδιο και ψάρι είναι πέντε βασικές πρώτες ύλες για light πιάτα βοηθούν την επιδερμίδα σου να παραμείνει λαμπερή, σφριγηλή και ενυδατωμένη και έτσι να μαυρίσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Κάνε κλικ πάνω σε κάθε κάρτα για να δεις αναλυτικά τις συνταγές…
Άριστη πηγή πρωτεΐνης, ο άπαχος κιμάς είναι μια πολύ καλή επιλογή για σωστή και ελαφριά διατροφή. Εδώ εμπλουτίζουμε τα μπιφτέκια σου με τριμμένο καρότο. Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτίνη και συντελούν στη διατήρηση ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος. Πολύ σημαντικός παράγοντας για σωστό μαύρισμα χωρίς… παρενέργειες!
Ψαράκι στα γρήγορα. Αυτό το φιλέτο γλώσσας θα το έχεις στο πιάτο σου σε 5′ λεπτά! Τα ψάρια είναι πλούσια σε σελήνιο και βιταμίνες Α και Β2 που προστατεύουν την επιδερμίδα και ευνοούν την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ εσύ αποκτάς την ηλιοκαμμένη επιδερμίδα που σου αρέσει!
Δεν έχεις δοκιμάσει ξανά πιο απολαυστικό και υγιεινό γλυκό σνακ. Πάγωσε φέτες ακτινίδιο και βούτηξέ τες σε σοκολάτα. Τα ακτινίδια αποτελούν σημαντικότατη πηγή βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις επιβλαβείς ιδιότητες των ελεύθερων ριζών και να επαναδομούν το κολλαγόνο.
Είναι τα αγαπημένα σου δημητριακά για πρωινό. Μπορείς όμως να εμπλουτίσεις και τα light και γευστικά γλυκά σου. Τα δημητριακά ολικής άλεσης εκτός από βιταμίνες Α και Β2, περιέχουν σημαντικές ποσότητες σεληνίου, το οποίο παρεμποδίζει τη διαδικασία της οξείδωσης και του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, που βοηθάει στην επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων.
Δροσιστικό, απολαυστικό και μοναδικό πρωινό! Το smoothie από σήμερα συμβάλει και στο μαύρισμά σου! Τα ροδάκινα λοιπόν, εκτός από καροτινοειδή, περιέχουν και φλαβονοειδή, που ευνοούν το μαύρισμα.

Tanning Tip: Διάλεξε τα κλασικά ροδάκινα με την κίτρινη σάρκα και όχι τα λευκόσαρκα, αφού τα πρώτα προστατεύουν καλύτερα την επιδερμίδα σου.

And More