Accoustic Wave Therapy: Η μέθοδος που διώχνει τη χαλάρωση, το λίπος και την κυτταρίτιδα!

Το λίπος, η χαλάρωση και η κυτταρίτιδα είναι τα τρία στοιχεία που πάντα θα μας απασχολούν και θα χαλάνε την εικόνα του σώματός μας. Χαλάνε τη διάθεσή μας και ρίχνουν την ψυχολογία μας. Ναι, φίλη μου, σε καταλαβαίνω. Αν λοιπόν ψάχνεις κάτι ανώδυνο, που δεν χρειάζεται χειρουργείο και νυστέρι, τότε η νέα μέθοδος Accoustic Wave Therapy είναι αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες σου και θα διορθώσει τις ατέλειες.

Εμείς, μιλήσαμε με την επιστημονική ομάδα των MediΠρίνου, για να λύσουμε όλες τις απορίες σου, αλλά και όλες τις δικές μας. Τι είναι η θεραπεία Accoustic Wave Therapy (AWT) ή Shockwave Therapy (SWT); Πώς λειτουργεί; Πονάει;

Μια ιδιαίτερα αποτελεσματική, μη χειρουργική θεραπεία, εγκεκριμένη από τον FDA, που προωθεί τη σύσφιξη του δέρματος, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, την καταπολέμηση του λίπους και της κυτταρίτιδας. Πώς ακριβώς γίνεται αυτή η μέθοδος; Τι ακριβώς επιτυγχάνουμε; Για ποιους ενδείκνυται;


Τι είναι η Accoustic Wave Therapy;

Η Acoustic Wave Therapy, επίσης γνωστή ως Shockwave Therapy (SWT), είναι μία εγκεκριμένη από τον FDA, ιδιαίτερα αποτελεσματική, μη χειρουργική θεραπεία. Είναι άκρως αποτελεσματική στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, του τοπικού λίπους αλλά και της επιδερμικής χαλάρωσης.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς και τα μπράτσα. Μια ανισορροπία μεταξύ της παραγωγής λίπους (λιπογένεση) και της αποσύνθεσης του λίπους (λιπόλυση) εντός των κυττάρων οδηγεί στο σχηματισμό μεγάλων κυττάρων λίπους που είναι χαρακτηριστικό της κυτταρίτιδας, δίνοντας στο δέρμα την χαρακτηριστική όψη της φλούδας πορτοκαλιού.

Η Acoustic Wave Therapy (AWT) μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ασθενείς οποιασδήποτε ηλικίας. Βοηθά το δέρμα να ανακτήσει την φυσική του ελαστικότητα και σφριγηλότητα, βελτιώνοντας το σχήμα και βοηθώντας να χάσετε πόντους.


Πώς ακριβώς γίνεται; Πώς λειτουργεί;

Η AWT είναι μια αποκλειστική τεχνολογία που βασίζεται σε πολλά μοναδικά σύνολα κυμάτων ακουστικής πίεσης, που ενεργοποιούν βιολογικές και αγγειογενετικές αντιδράσεις συμπεριλαμβανομένης της νέας αγγειοποίησης και της βελτίωσης της μικροκυκλοφορίας, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της φυσιολογικής διαδικασίας επούλωσης του σώματος και στην αναγέννηση των ιστών.

Η ΑWΤ χρησιμοποιεί κύματα πίεσης που καταπολεμούν τις κύριες αιτίες της κυτταρίτιδας. Τα ινώδη δηλαδή διαφράγματα και τη διόγκωση του λίπους στο κατώτερο χόριο. Το AWT παράγει ένα κύμα πίεσης που περνά μέσα από το δέρμα και το λίπος για να διασπάσει τα ινώδη διαφράγματα. Η πίεση σπάει το κολλαγόνο των διαφραγμάτων και απελευθερώνει το δέρμα, δημιουργώντας μια πιο ομαλή επιφάνεια του δέρματος. Το AWT βοηθά επίσης να πυκνώσει το χόριο και να μειωθεί ο όγκος του λίπους. Φωτογραφίες μέσω , επιβεβαιώνουν τη δερματική πάχυνση μετά τη θεραπεία, πράγμα που σημαίνει σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος.


Τι ακριβώς επιτυγχάνουμε;

Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε με την AWT είναι:

  1. Στο Δέρμα: Προωθεί τη σύσφιξη του δέρματος, τη βελτίωση της ελαστικότητάς του, τη δομή και το περίγραμμα.
  2. Στο λιπώδη ιστό: Διεγείρει τη λιπόλυση και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού.
  3. Στην κυκλοφορία: Αυξάνει τη ροή του αίματος και βελτιώνει την λεμφική παροχέτευση.
  4. Στο συνδετικό ιστό: Τονώνει και ενεργοποιεί το σχηματισμό κολλαγόνου.

Σε πόσο χρονικό διάστημα αρχίζουμε να βλέπουμε αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα εμφανίζονται το συντομότερο. Η αλλαγή φαίνεται από τις πρώτες 3 ημέρες έως 1 εβδομάδα μετά την έναρξη της θεραπείας, αλλά η εικόνα εξακολουθεί να βελτιώνεται και αρκετές εβδομάδες μετά.


Πόσες επισκέψεις χρειάζονται;

Ένας κύκλος θεραπειών απαιτεί 8-10 συνεδρίες των 30 λεπτών, 2 επαναλήψεις ανά εβδομάδα για 3-4 εβδομάδες.


Απευθύνεται σε όλους ή για κάποιους δεν ενδείκνυται;

Όπως με κάθε θεραπεία, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που η θεραπεία δεν είναι κατάλληλη για αυτούς. Εάν κάποιο από τα παρακάτω ισχύει, δεν μπορείτε να είσαστε υποψήφιος για τη θεραπεία και θα πρέπει να ενημερώσετε τον θεραπευτή σας πριν από τη λήψη της AWT:

  • Εγκυμοσύνη
  • Εάν λαμβάνετε αντιπηκτικά
  • Εάν έχετε βηματοδότη
  • Εάν υπάρχουν όγκοι
  • Δερματικές λοιμώξεις και μολύνσεις


Πονάει;

Όχι, το αντίθετο μάλιστα. Πολλοί ασθενείς λένε αυτή η θεραπεία έχει μία αίσθηση παρόμοια με ένα χαλαρωτικό μασάζ.


Θα αφήσει κάποια σημάδια η διαδικασία στο σώμα μου;

Όχι. Οι παρενέργειες της θεραπείας AWT είναι ελάχιστες, αν και μπορείτε να αισθανθείτε κάποια ενόχληση στις 24-48 ώρες μετά τη θεραπεία. Ήπιοι μώλωπες είναι επίσης πιθανό να εμφανιστούν.


Γίνεται σε όλο το σώμα;

Η θεραπεία AWT μπορεί να γίνει σε όλες τις περιοχές του σώματος στις οποίες παρουσιάζεται διογκωμένος λιπώδης ιστός ή παρουσιάζουν το φαινόμενο της κυτταρίτιδας.

Μάθε περισσότερα στο mediprinou.gr

Read More

And More