Matrix RF Strechmarks: Η μέθοδος που εξαφανίζει τις ραγάδες και τη χαλάρωση

Η χαλάρωση, οι ραγάδες, οι ρυτίδες και τα σημάδια στο πρόσωπο είναι από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα. Τα οποία και έρχεται να λύσει η προχωρημένη πια τεχνολογία στην ομορφιά. Η προοδευτική θεραπεία Matrix RF Strechmarks υπόσχεται να διορθώσει με ανώδυνο τρόπο τη χαλάρωση στο δέρμα, τυχόν ραγάδες που μπορεί να έχεις, σημάδια ακμής, λιπαρότητα και ρυτίδες στο πρόσωπο. Σε όποια ηλικιακή κατηγορία κι αν ανήκεις (εφόσον έχεις συμπληρώσει τα 18), μπορείς να ακολουθήσεις τη συγκεκριμένη τεχνική και να αποκτήσεις ένα νέο και λαμπερό δέρμα σε όλο το σώμα και το πρόσωπο. Πάμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το Matrix RF Strechmarks μέσα από 11 βασικές ερωτήσεις που έκανε το TLIFE στην επιστημονική ομάδα των MediΠΡΙΝΟΥ

 

1. Τι είναι το Matrix RF Strechmarks;
Το σύστημα eMatrix με τη μοναδική τεχνολογία Sublative™ υπερβαίνει τις κλασματικές μεθόδους ανάπλασης της επιφάνειας του δέρματος. Το σύστημα χρησιμοποιεί RF Sublative™ κλασματοποιημένη διπολική τεχνολογία ραδιοσυχνότητας, έτσι ώστε να διοχετεύει τη θερμική ενέργεια αποτελεσματικά στο χόριο, όπου μπορεί να έχει σημαντική δερματική επίδραση με ελάχιστη επιδερμική διάρρηξη.

2. Πώς γίνεται και πως λειτουργεί;
Το eMatrix χρησιμοποιεί την ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων για την καταπολέμηση των προβλημάτων του δέρματος και λειτουργεί μέσω ενός μοναδικού μηχανισμού. Το σύστημα αυτό διοχετεύει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας των ραδιοσυχνοτήτων στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, ενώ την ίδια στιγμή παρέχει μόνο ελάχιστη ενέργεια στην επιδερμική στοιβάδα του δέρματος. Αυτή η μέθοδος παροχής ενέργειας διεγείρει το σχηματισμό κολλαγόνου στην βαθιά δερματική στοιβάδα και είναι πολύ προστατευτικό για την επιφάνεια του δέρματος.

Η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων μεταφέρεται μέσω μιας κεφαλής που περιέχει μια σειρά από μικροσκοπικές ακίδες. Αυτός ο μοναδικός τρόπος μεταφοράς της ενέργειας επιτρέπει τη θεραπεία να κλασματοποιείται, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για την γρήγορη επούλωση και την ταχεία ανάκαμψη μετά τη θεραπεία. Αυτό αποτρέπει τη σημαντική αποχή σε σχέση με άλλες αντίστοιχες θεραπείες. Τα βέλτιστα αποτελέσματα επιτυγχάνονται για τους περισσότερους ασθενείς μετά από δύο ή τρεις θεραπείες.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, πολλοί ασθενείς έχουν μια αίσθηση ζεστασιάς καθώς η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων εισέρχεται στο δέρμα τους. Μετά τη θεραπεία, η περιοχή παρουσιάζεται ροζ ή κόκκινη περιοχή πράγμα που είναι συνηθισμένο, λόγω του ερυθήματος που δημιουργείται.

3. Είναι μόνο για το σώμα ή μπορεί κάποιος να διορθώσει ατέλειες και στο πρόσωπο;
Το eMatrix είναι η μόνη κλασματική θεραπεία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος. Μερικές δερματικές παθήσεις (όπως έκζεμα) μπορεί να απαγορεύουν τη λήψη της θεραπείας σε κάποιους ασθενείς. To eMatrix, ενδείκνυται τόσο για θεραπείες σώματος όσο και προσώπου.

Η θεραπεία είναι επίσης ιδανική για την αναζωογόνηση και ανάπλαση του προσώπου. Μπορεί να συσφίξει το δέρμα, να βελτιώσει της λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες που εμφανίζονται με τη γήρανση, και να μειώσει τους πόρους. Οι ασθενείς μπορούν να επιλέξουν για τη θεραπεία ολόκληρο το πρόσωπο τους ή μπορούν να επιλέξουν να έχουν μια πιο περιορισμένη θεραπεία σε μικρότερη περιοχή, όπως η περιοχή γύρω από τα μάτια. Το eMatrix μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία σε ουλές ακμής και άλλων ουλών του προσώπου. Επιπλέον, ο λαιμός, το στήθος και τα χέρια μπορεί επίσης να θεραπευτούν και αυτό θα αντιμετωπίσει τη χαλάρωση του δέρματος σε αυτές τις περιοχές.

 

4. Οι ραγάδες είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Σε βοηθάει αλήθεια να απαλλαγείς από αυτές;
Το eMatrix, είναι από τις ελάχιστες θεραπείες που μπορούν να καταπολεμήσουν προβλήματα όπως οι ραβδώσεις του δέρματος. Η ενέργεια της κλασματικής ραδιοσυχνότητας, διοχετεύεται βαθιά στους ιστούς αφήνοντας την επιδερμίδα σχεδόν ανέπαφη. Το eMatrix λειτουργεί από μέσα προς τα έξω διεγείροντας την αναγέννηση των κυττάρων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διεγείρονται όλοι οι μηχανισμοί ανάπλασης του δέρματος για την καταπολέμηση της χαλάρωσης, της υπομελάχρωσης, της μειωμένης αιμάτωσης και της σχάσης του δέρματος. Έτσι, συνολικά αντιμετωπίζεται η εικόνα των ραβδώσεων.

5. Πώς βοηθάει ακριβώς κατά της χαλάρωσης;
Το eMatrix, διοχετεύει την κλασματοποιημένη ενέργεια του βαθιά μέσα στο δέρμα, στις βαθύτερες στιβάδες, εξαλείφει τις ήδη κατεστραμμένες ίνες του κολλαγόνου και διεγείρει την παραγωγή νέου υγιούς κολλαγόνου και άλλων πρωτεϊνών. Αυτή ακριβώς η διαδικασία, βοηθά στην καταπολέμηση της χαλάρωσης συνολικά αφού όχι μόνο παράγεται νέο υγιές κολλαγόνο, αλλά τονώνονται και όλες οι διεργασίες ανάπλασης, που με την πάροδο του χρόνου και λόγω γήρανσης φθίνουν.

6. Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς;
Μπορεί να ξεκινήσει κάποιος από σχετικά μικρές ηλικίες, μετά την ενηλικίωση. Σε περίπτωση που θεωρείστε υποψήφιος για θεραπεία με το eMatrix, ο γιατρός θα σας περιγράψει τη διαδικασία λειτουργίας, πόσες συνεδρίες θα χρειαστεί για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων σας (συνήθως μόνο μία ή δύο), και το χρονικό διάστημα αναμονής μεταξύ των συνεδριών.

Σε μικρότερες ηλικίες μπορούν να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με την ακμή ή τη λιπαρότητα του δέρματος. Όσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στο δέρμα τόσες περισσότερες συνεδρίες θα πρέπει να εφαρμοστούν για να υπάρχουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

7. Πονάει;
Σε αντίθεση με άλλες επιθετικές κλασματικές θεραπείες ανάπλασης δέρματος, το eMatrix είναι πολύ ανεκτό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, πολλοί ασθενείς έχουν μια αίσθηση ζεστασιάς καθώς η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων εισέρχεται στο δέρμα τους. Μετά τη θεραπεία, η περιοχή παρουσιάζεται ροζ ή κόκκινη περιοχή πράγμα που είναι συνηθισμένο, λόγω του ερυθήματος που δημιουργείται.

 

8. Πόσες επισκέψεις χρειάζονται;
Τα πρωτόκολλα θεραπείας του κάθε ασθενούς, ποικίλλουν με βάση τις ατομικές ανάγκες και τα αποτελέσματα που επιθυμεί. Οι περισσότεροι ασθενείς λαμβάνουν τρεις έως τέσσερις θεραπείες, η κάθε μία σε απόσταση τεσσάρων έως έξι εβδομάδων μεταξύ τους.

9. Σε πόσες επισκέψεις μπορεί κάποιος να δει αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά από την πρώτη επίσκεψη και εφόσον έχουν υποχωρήσει τα σημάδια της θεραπείας. Η δράση όμως της κάθε θεραπείας συνεχίζει έως και 6 μήνες μετά από αυτή, λόγω του ότι το κολλαγόνο που δημιουργείται, συνεχίζει να μεγαλώνει και να ισχυροποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

10. Πόση ώρα διαρκεί η κάθε συνεδρία;
Ο χρόνος εφαρμογής εξαρτάται από την περιοχή. Συνήθως οι συνεδρίες δεν υπερβαίνουν τα 35’-40’ λεπτά.

11. Υπάρχει κάποιος χρόνος ανάρρωσης;
Ο χρόνος ανάρρωσης είναι μεταβλητός. Οι ήπιες θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν μία έως δύο ημέρες κοινωνικής αποχής (όπου το δέρμα θα είναι κόκκινο με πιθανή ελαφρά διόγκωση). Πιο επιθετικές θεραπείες σημαίνουν μεγαλύτερη αποχή. Συνήθως δεν χρειάζεται να απέχετε από τις δραστηριότητες σας, αλλά η ερυθρότητα και η ήπια εφελκιδοποίηση, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αρκετά εμφανής και θα προτιμάτε να μείνετε στο σπίτι ή να να απέχετε από κοινωνικές σας δραστηριότητες.

Το κάθε δέρμα επουλώνεται διαφορετικά και τα επίπεδα της έντασης της θεραπείας θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την αναμενόμενη αποχή σας. Υπολογίστε 4 ημέρες κοινωνικής αποχής με θεραπείες μέσου επιπέδου ή περίπου μια εβδομάδα για επιθετικές θεραπείες με το υψηλότερο επίπεδο της ενέργειας.

Η κλινική εικόνα μετά τη θεραπεία περιλαμβάνει ερυθρότητα, ήπιο οίδημα, ήπιες εφελκίδες και κάποια φαγούρα καθώς το δέρμα επουλώνεται.

Read More

And More