Πίσω στην κορυφή της σελίδας
04.02.2011 | 00:00

Σε ενοχλούν τα σημάδια ακμής; Τι μπορείς να κάνεις...

Σε ενοχλούν τα σημάδια ακμής; Τι μπορείς να κάνεις...
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η παρέμβαση του πλαστικού χειρουργού σε περιπτώσεις ουλών από την ακμή είναι πάντοτε μη επεμβατική. Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Ευάγγελο Κεραμίδα “υπάρχουν 25 διαφορετικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα σημάδια της ακμής στο πρόσωπο”.

Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να περιμένει θαύματα. Ο κ. Κεραμίδας είναι κατηγορηματικός: “Αν κάποιος ασθενής μου ζητήσει να εξαφανίσω εντελώς τα σημάδια της ακμής, τότε θα του πω να απευθυνθεί κάπου αλλού. Καλό είναι όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν την εικόνα του προσώπου σε ό,τι έχει να κάνει με την ακμή, να κρατούν μικρό καλάθι".
 
ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ
 
Η περίπτωση της ακμής, όπως και άλλων ουλών δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τον ίδιο τρόπο από άνθρωπο σε άνθρωπο. “Θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό και εκείνος να αποφασίσει ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσει”. Ο κ. Κεραμίδας ωστόσο συστήνει έναν συνδυασμό έγχυσης υαλουρονικού οξέως και μικροδερμοαπόξυσης.
 
Το υαλουρονικό οξύ τοποθετείται στα σημεία με ένεση προκειμένου να "γεμίσει" τα κενά και τα σημεία της ουλής. Από εκεί και πέρα με τη διαδικασία της μικροδερμοαπόξυσης, ο ειδικός θα προσπαθήσει να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. "Η διαδικασία αυτή γίνεται στο ιατρείο και διαρκεί λίγα λεπτά. Ο γιατρός εκτελεί μια σειρά ενδοδερμικών ενέσεων για τη βελτίωση γραμμών και ατελειών κατόπιν της εφαρμογής τοπικής αναισθητικής κρέμας" εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Κεραμίδας.
Η χρήση του υαλουρανικού οξέως χρησιμοποιείται και για την ενίσχυση των χειλιών, αλλά και την λείανση των ρυτίδων. 

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;

Τα αποτελέσματα και η εμφανής βελτιώση είναι φανερή από την πρώτη στιγμή. Βέβαια για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα θα χρειαστούν περισσότερες εφαρμογές. "Ενδεχομένως, να χρειαστούν πάνω από μία συνεδρίες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία όταν απορροφηθεί από το σώμα σε διάρκεια 6 –12 μηνών ανάλογα με το προϊόν, τον τύπο του δέρματος,την περιοχή που αντιμετωπίζεται, την ποσότητα του υλικού που χρησιμοπιείται και την τεχνική που εφαρμόζει ο γιατρός" εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Κεραμίδας.
 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ;
 
Ως μη επεμβατική η μέθοδος είναι φυσικά και πιο ανώδυνη. "Μερικές φορές συνυπάρχει ήπιο οίδημα ή μώλωπας στο σημείο της ένεσης, που αντιμετωπίζεται άμεσα με ψυχρά επιθέματα και υποχωρούν σε λίγες ώρες ή μέρες το πολύ." Τέλος, είναι σίγουρος ότι θα επιστρέψεις άμεσα στους κανονικούς σου ρυθμούς. "Ο ασθενής συνήθως είναι έτοιμος να επανέλθει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες γι' αυτό και αυτού του είδους οι θεραπείες-εξπρές έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς" τονίζει ο κ. Κεραμίδας.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 17:30

Top 10