Νέα ενθέματα σιλικόνης σε σχήμα σταγόνας! Για πιο φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα…

Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Αθανασίου μας δίνει μια νέα μέθοδο αυξητικής και ανόρθωσης στήθους με ενθέματα σιλικόνης σε σχήμα σταγόνας. “Η χρησιμοποίηση των νέων ανατομικών ενθεμάτων, σε συνδυασμό με την κατάλληλη χειρουργική, τεχνική δίνει το τέλειο αποτέλεσμα στην αυξητική, στην ανόρθωση και στην αποκατάσταση του στήθους” τονίζει πλαστικός χειρουργός Δρ Αθανάσιος Αθανασίου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τα απλά ενθέματα σιλικόνης; Τι θα πρέπει να προσέξεις πριν και μετά την εγχείρηση; Είναι το αποτέλεσμα στο στήθος μόνιμο; Μάθε τα πάντα εδώ…

ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΕΝΘΕΜΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΣΤΑΓΟΝΑΣ
Σύμφωνα με τους επιστήμονες για την αυξητική στήθους έχουν δοκιμαστεί πολλά είδη ενθεμάτων, όπως λίπους, ορού, πολυουρεθάνης κ.α. Όμως ο χρυσός κανόνας παραμένει η αυξητική με ενθέματα σιλικόνης, που εφαρμόζεται τα τελευταία 30 με 40 χρόνια.

Στην πρώτη φωτό τα παραδοσιακά ενθέματα και στη δεύτερη τα νέα ενθέματα σιλικόνης σε σχήμα σταγόνας!

“Μέχρι χτες η χειρουργική τεχνική για αυξητική και ανόρθωση στήθους γινόταν με τομή σε σχήμα άγκυρας. Με την χρήση των ανατομικών ενθεμάτων μπορούμε πλέον να διορθώσουμε ήπιες πτώσεις μαστού με μια μόνο τομή στη θέση της υπομάστιας πτυχής. Τα θεαματικά αποτελέσματα μας δικαίωσαν” αναφέρει ο κ Αθανασίου.

ΓΙΑΤΙ ΣΧΗΜΑ ΣΤΑΓΟΝΑΣ;
Τα νέα ανατομικά ενθέματα σε σχήμα σταγόνας αρχικά χρησιμοποιήθηκαν στις αποκαταστάσεις στήθους, αλλά λόγω της εξαιρετικής βιολογικής τους συμπεριφοράς, διευρύνθηκε η χρήση τους και στην αισθητική χειρουργική για την αύξηση στήθους.

Δες στη φωτογραφία πώς “στέκεται” το ένθεμα σε σχήμα σταγόνας (επάνω φωτο), σε σχέση με τα απλά ενθέματα (Κάτω φωτό)

Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα τους έναντι των κοινών ενθεμάτων σιλικόνης;
1. Υπερτερούν από τα στρογγυλά όσον άφορα στη συνεκτικότητα της σιλικόνης (είναι 3 φορές πιο παχύρρευστη ) με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη σταθερότητα και αντοχή τους

2. Δίνουν πιο φυσικό σχήμα στο μαστό λόγο της μορφολογίας τους

3. Μπορούν να ανορθώσουν μικρές πτώσεις των μαστών, χωρίς να χρειαστούν περαιτέρω τομές λόγο σταγονοειδούς σχήματος

4. Με την κατάλληλη επιλογή όγκου δεν στρεσάρεται ο άνω πόλος του στήθους, με αποτέλεσμα μικρότερες μετεγχειρητικές επιπλοκές

5. Συνοδεύονται από κάρτα εγγύησης και εφόσον τηρηθούν οι σωστές οδηγίες τόσο κατά την επιλογή, όσο και μετεγχειρητικά, είναι έφορου ζωής

6. Οποιοσδήποτε έλεγχος (μαστογραφία, υπέρηχος) μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή χωρίς πρόβλημα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Η διαδικασία για τον ασθενή δεν παρουσιάζει καμιά διαφορά από όσα προτείνονται από τον ειδικό σε οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση:
– Η χειρουργική επέμβαση με ανατομικά ενθέματα απαιτεί να έχει προηγηθεί ο κατάλληλος έλεγχος (καρδιολόγος , αναισθησιολόγος, αιματολογικές εξετάσεις).
Διαρκεί περίπου μία με δυο ώρες ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε στήθους και τις λεπτομέρειες που θέλουμε να διορθώσουμε (απλή αυξητική ,ανόρθωση, διόρθωση ανισομαστίας κλπ).
– Συνήθως η γυναίκα παραμένει ένα βράδυ στην κλινική για καλύτερη παρακολούθηση, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που επιστρέφουν σπίτι τους την ίδια ημέρα.
– Με τις σύγχρονες μη τραυματικές τεχνικές ο πόνος ελαχιστοποιείται, ενώ συνίσταται η χρήση αναλγητικών και αντιβίωσης για περίπου πέντε ημέρες.
Η γυναίκα επιστρέφει στην εργασία της σε τρείς με πέντε ημέρες ενώ για πλήρη φόρτιση (γυμναστήριο, σήκωμα βάρους) απαιτείται περίπου ένας μήνας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ
Η σύγχρονη αισθητική ιατρική ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες και τις αστοχίες. Αυτό φυσικά, εφόσον ο πλαστικός χειρουργός είναι κατάλληλα καταρτισμένος.

– Η τοποθέτηση των ενθεμάτων απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική, καθώς η θήκη πρέπει να είναι πιο στενή από τα στρόγγυλα για την αποφυγή στροφής τους.

– Σε περίπτωση ατυχήματος δεν κινδυνεύει η υγεία της γυναίκας από το ένθεμα, γιατί όπως προαναφέρθηκε η συνεκτικότητα της σιλικόνης (ρευστότητα) και το περίβλημα των ενθεμάτων είναι πολύ ανθεκτικό ώστε και στην σπάνια περίπτωση ρήξης τους παραμένει σε παχύρευστη κατάσταση μέσα στο στήθος χωρίς να μετακινείται άλλου.

Περισσότερες πληροφορίες
Αthens Beverly Hills Plastic Surgery στo Κολωνάκι:
Καρνεάδου 41, τηλ.: 210 7230502

Αthens Beverly Hills Medical Group στη Γλυφάδα:
Βασιλέως Γεωργίου 12 και Λαοδίκης 33-35, τηλ.: 210 8949920, 210 8949090

Read More

And More