“Υπάρχει περίπτωση η γυμναστική με βάρη να “φουσκώσει” τα μπούτια μου;”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Είμαι 18 χρονών και ξεκίνησα να γυμνάζομαι. Κάνω λίγη αερόβια και λίγη γυμναστική με βάρη. Υπάρχει περίπτωση η γυμναστική με βάρη να “φουσκώσει” τα μπούτια μου;
Έλενα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Έλενα,
Αρχικά να σου πω πως κάνεις πολύ καλά που ξεκίνησες τη γυμναστική, καθώς βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθάει στην απώλεια βάρους, σε συνδυασμό πάντα με ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, βελτιώνει την στάση του σώματος, ενώ μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και το άγχος.

Εκ φύσεως, λόγω ανατομίας και φυσιολογίας, μια γυναίκα δεν μπορεί να χτίσει υπερβολική μυϊκή μάζα. Οπότε δεν θα αποκτήσεις όγκο σε μηρούς και γοφούς, ιδιαίτερα αν δεν κάνεις αρκετά έντονη γυμναστική με βάρη.

Ακολουθώντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής με τακτά γεύματα και από όλες τις ομάδες τροφίμων, συνδυαστικά με 3-4 φορές την εβδομάδα φυσικής δραστηριότητας θα δεις πολλές θετικές αλλαγές στα σώμα σου.

Τέλος, μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου προσλαμβάνοντας την απαραίτητη ποσότητα υγρών που χρειάζεσαι καθημερινά.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Δάφνη Γκούμα


Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

And More