“Υπάρχει συγκεκριμένη διατροφή που μπορεί να μειώσει το λίπος από την περιφέρεια;”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Υπάρχει συγκεκριμένη διατροφή που μπορεί να μειώσει το λίπος από την περιφέρεια; Αν ναι, τι μου προτείνετε;
Δώρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Δώρα,
Παρακάτω σου γράφουμε μερικές διατροφικές συμβουλές ώστε να πετύχεις το στόχο σου:

  • Σωστή ενυδάτωση. Μην ξεχνάς να πίνεις 6-8 ποτήρια νερό ημερησίως, καθώς έτσι θα αποφύγεις την αφυδάτωση η οποία οδηγεί σε επιβράδυνση του μεταβολισμό μας.
  • Απέφυγε την ζάχαρη. Περιορίζοντας την κατανάλωση ζάχαρης θα διατηρήστε χαμηλά τα επίπεδα ινσουλίνης και υψηλά τα επίπεδα γλυκαγόνης, η οποία ορμόνη θα σας βοηθήσει να μειώσετε την εναπόθεση λίπους. Σ’ αυτό θα σε βοηθήσει και η διατροφική ετικέτα των προϊόντων.
  • Μικρά και συχνά γεύματα. Προσπάθησε να καταναλώνεις 3 κυρίως γεύματα και 2 ενδιάμεσα κατανεμημένα ανά 3-4 ώρες μέσα στη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να διατηρήσεις το μεταβολισμό σου σε εγρήγορση και να ‘’κάψεις’’ το πλεονάζον λίπος. Ταυτόχρονα διατηρείς σταθερό το επίπεδο σακχάρου στο αίμα και κατά συνέπεια τα επίπεδα ινσουλίνης όπως αναφέρουμε παραπάνω.
  • Κατανάλωσε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες εκτός από τον ευεργετικό τους ρόλο στην απώλεια βάρους, βοηθούν και στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, κάτι που βοηθά στην απώλεια λίπους. Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά/ζυμαρικά ολικής άλεσης και οι ξηροί καρποί.
  • Προσθέστε την κανέλα στην διατροφή σου. Η κανέλα μπορεί να μειώσει την γλυκόζη του αίματος. Το γεγονός ότι μειώνει την γλυκόζη του αίματος σημαίνει πως και η ινσουλίνη παραμένει χαμηλή κάτι που εμποδίζει την εναπόθεση λίπους. Η κανέλα επίσης βοηθά στην πρόληψη του φουσκώματος και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
  • Τρώγε αργά. Κάνε το γεύμα σου να διαρκέσει περίπου 20’. Αυτό θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς καλύτερα το αίσθημα του κορεσμού και έτσι να φας λιγότερο.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Όλγα Κριτσίνη



Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

And More