Πίσω στην κορυφή της σελίδας
18.12.2014 | 22:10
Δημήτρης Γρηγοράκης

Μαρίνα: "Έχει κάποια διατροφική αξία η στέβια στον καφέ;"

Μαρίνα: Έχει κάποια διατροφική αξία η στέβια στον καφέ;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ερώτηση
Καλησπέρα! Θα ήθελα να μάθω αν είναι εντάξει να χρησιμοποιώ στέβια στον καφέ μου αντί για ζάχαρη. Όχι μόνο για λιγότερες θερμίδες αλλά και για διατροφικό όφελος.
Μαρίνα

Απάντηση
Αγαπητή Μαρίνα,
Μπορείς να χρησιμοποιείς στέβια για πολλούς λόγους. Καταρχάς μειώνεις τις θερμίδες από τη ζάχαρη αλλά επιπλέον λαμβάνεις πολλά οφέλη γιατί η στέβια περιέχει αντιοξειδωτικά και συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και καρδιαγγειακού συστήματος, στη ρύθμιση αρτηριακής πίεσης και είναι ιδανική για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και έχει αντιγηραντική δράση.


                                                       

                                                                                     Αθηνά Ρούντου
                                                                     Διαιτολόγος - Διατροφολόγος



/
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Από Δευτέρα πιο κούκλα! Πανεύκολες μάσκες για πρόσωπο, σώμα, μαλλιά με ότι έχεις στην κουζίνα σου!
THIS WEEK! Τι φόρεσαν οι επώνυμες; Ψήφισε την πιο καλοντυμένη!
ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙΛΑ; Ο Δ. Γρηγοράκης και η ομάδα του απαντούν στις ερωτήσεις σου!
Υπνοδωμάτιο: Το νέο χρωματικό trend για τον πιο πολύτιμο χώρο του σπιτιού κατέφθασε και είναι ό,τι καλύτερο
Top 10