“Έχω κυτταρίτιδα στα πόδια, δεν κάνω κακή διατροφή και αποφεύγω να τρώω απ’ έξω. Τι μπορώ να κάνω για να φύγει;”

Ερώτηση
Είμαι 25 χρόνων, 43 κιλά με 1.52 ύψος. Έχω κυτταρίτιδα στα πόδια, δεν κάνω κακή διατροφή ποτέ, αποφεύγω να τρώω όσο μπορώ απ’ έξω. Δεν πίνω ποτέ αναψυκτικά μόνο νερό ή κανένα χυμό από πορτοκάλια και φρούτα στο σπίτι. Τι μπορώ να κάνω για να φύγει η κυτταρίτιδα; Τα τελευταία χρόνια που δεν εργάζομαι, κάνω πολύ καθιστική ζωή. Τι τροφές θα πρέπει να τρώω και τι είναι αυτό που πρέπει να αποφύγω στη διατροφή μου; Το περπάτημα βοηθάει; Αν ναι πόσες φορές την ημέρα θα πρέπει να περπατάω;

Απάντηση
Για την κυτταρίτιδα συχνά ευθύνονται τοξίνες οι οποίες μειώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και καθυστερούν την κυκλοφορία του αίματος, οπότε να τρώτε πολλά χρωματιστά λαχανικά και φρούτα. τοξίνες. Τα μούρα βοηθάνε ιδιαίτερα, γι’ αυτό να τρώτε μια χούφτα από σμέουρα, φράουλες, μύρτιλλα ή βατόμουρα κάθε μέρα με το πρωινό σας. Οι μπανάνες και τα μάνγκο είναι γνωστό ότι τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος, το οποίο βοηθάει στην πρόληψη της κυτταρίτιδας, οπότε προτιμήστε τα όσο πιο συχνά μπορείτε, όπως και την παπάγια, για την οποία μελέτες δείχνουν ότι εμποδίζει την καταστροφή των υποδόριων ιστών. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C παίζουν επίσης εξαιρετικό διασπαστικό ρόλο στην κυτταρίτιδα, γιατί τονώνουν τα επίπεδα του κολλαγόνου στην επιδερμίδα, το οποίο προωθεί την ελαστικότητα της και διατηρεί στην σφριγηλότητα της. Άλλες τροφές που τονώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας είναι το μουρουνέλαιο, το κοτόπουλο, το γκρέιπφρουτ, οι ντομάτες, τα μήλα, το σπανάκι, τα καρότα και το αβοκάντο. Στο τέλος, τρόφιμα τα οποία χαρακτηρίζονται ως «διουρητικά» είναι επίσης καλά για την αποτροπή της κυτταρίτιδας. Δοκιμάστε το αγγουράκι, το σέλινο, τα κρεμμύδια και τα σπαράγγια.

Επεξεργασμένα λιπαρά τρόφιμα όπως τα λουκάνικα, τα αλμυρά σνακ και τα γλυκά είναι ιδιαιτέρως επιβλαβή. Συνήθως περιέχουν πολλά πρόσθετα όπως αλάτι και γλυκαντικά, τα οποία υπερφορτώνουν τον οργανισμό με τοξίνες.

Ευθυμία Δέδε
Κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος

And More