Αρετή: “Τι δεν πρέπει να τρώω για να χάσω τα ψωμάκια;”

Ερώτηση
Θα μπορούσατε να μου πείτε τι να μην τρώω για να χάσω τα ψωμάκια;
Αρετή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Αρετή
Άτομα που συσσωρεύουν κυρίως λίπος στους γοφούς, δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη δίαιτα. Εφαρμόζοντας βέβαια μια ισορροπημένη διατροφή, πρέπει να δώσουν έμφαση στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τοξικές ουσίες που συσσωρεύουν το λίπος και προκαλούν κυτταρίτιδα.

Έτσι λοιπόν είναι καλό να δώσεις έμφαση σε αυξημένη πρόσληψη υγρών & τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
– Πίνετε 1,5lt υγρών καθημερινά (νερό, χυμοί, τσάι, ημίπαχο γάλα) ημερησίως. Η επαρκής ενυδάτωση βοηθάει στη διάσπαση του λίπους, στην αποβολή τοξικών ουσιών και μειώνει το αίσθημα της πείνας.

– Καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη μείωση της απορρόφησης λίπους. Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες είναι τα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι και ζυμαρικά/δημητριακά ολικής άλεσης.

– Πίνετε 2 ποτήρια πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες: περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών (κατεχίνες) που συμβάλλουν στη μείωση των ελεύθερων ριζών. Αυτές ευθύνονται για την οξείδωση του οργανισμού και μειώνουν την κυτταρίτιδα. Οι κατεχίνες, που βρίσκονται πλούσιες στο πράσινο τσάι, αυξάνουν το βασικό μεταβολισμό.

– Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το κακάο, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θα βελτιώσει κι αυτό με τη σειρά του τον μεταβολισμό. Πίνετε λοιπόν ένα φλιτζάνι κακάο ημερησίως χωρίς ζάχαρη και γάλα ή τρώτε 30 γρ μαύρη σοκολάτα.

– Λαχανικά όπως μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού άρα και στην αποβολή περιττών υγρών.

– Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα με 30 λεπτά αερόβια άσκηση καθημερινά και σε συνδυασμό με ειδικές ασκήσεις για γοφούς

Αθηνά Ρούντου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
/

And More